Mutasjon, koronavirus | Ny koronavariasjon med antall mutasjoner oppdaget hos flypassasjerer

– Professoren sier dette er veldig interessant for en virolog som meg.

Forskere har identifisert en ny variant av koronaviruset SARS-Cove-2 i Angola, som har flere mutasjoner enn noen annen type tidligere kjent.

En ny variant med 34 mutasjoner ble oppdaget hos tre passasjerer som fløy fra Tanzania til Angola i februar. Den nye modifiserte varianten har hittil fått navnet A.VOI.V2.

Les også: 4000 koronadødsfall på en dag – «En biologisk Fukushima

Funnet ble gjort i forbindelse med en studie utført av forskere ved University of KwaZulu-Natal i Sør-Afrika og det angolanske helsedepartementet. Studier Foreløpig ikke anmeldt, men omtalt i det prestisjetunge vitenskapelige tidsskriftet Naturlig.

– Her er et eksempel på hvordan Angola er flinkere til å kontrollere landegrensene enn Norge. Angola-regjeringens veiledning gir innsikt i epidemier i Afrika. Takket være de strenge reglene for testing og isolering av flyreisende til Angola, kunne disse forskerne oppdage et antall ofre, inkludert SARS-Cove-2-typene B.1.1.7 og P1.351, sier professor i mikrobiologi og epidemiologi ved University of Southeastern J, rn Klein, Netavison.

Klein representerer henholdsvis den britiske og den sørafrikanske varianten. Begge typene er svært smittsomme og forårsaker alvorligere utbrudd enn de første koronatypene.

Les også: Avklarer skjebnen til Oslo kommunebesøk – gode nyheter for flere mennesker

– Tidligere ukjent variant

– I tillegg tilbød reisende fra Tanzania en tidligere ukjent variant – dette kalles A.VOI.V2. Den har flere mutasjoner i sitt genom enn noe tidligere oppdaget virus. Det er 40 mutasjoner i den nye varianten. Klein sier at ingen av de tidligere SARS-Cove-2-variantene viste mye endring.

Nye varianter blir ofte referert til i studier som VOC (Variation of Anxiety) eller VOI (Variation of Interest). Det vil si at det er bekymring eller interesse for en gitt avvikende variant.

READ  Han støttet Russland i alt, men var skuffet. Alexi setter alt i fare hver dag.

Selv om de britiske, brasilianske og sørafrikanske mutantene er klassifisert som VOC-mutasjoner, blir den nye A.VOI.V2-varianten for tiden referert til som VOI-mutasjon.

12.000 mutasjoner av koronaviruset SARS-Cove-2 har blitt klassifisert så langt.

Les også: Dette er regjeringens plan for Corona Summer 2021

– Haster med ytterligere henvendelser

Forfatterne bak studien mener at denne variasjonen bør utforskes videre ettersom det er mutasjoner som kan unnslippe immunforsvaret.

“Selv om vi bare har identifisert tre tilfeller med denne nye VOI-mutasjonen, er ytterligere undersøkelser presserende fordi kilden til varianten, Tanzania, forhindrer spredning av en større papirløs epidemi og noen folkehelsepraksis i og utenfor landet.,” Ledende forfatter professor Tulio de Oliveira skriver i sammenheng med studien. Twitter.

Klein sier det nå er for tidlig å konkludere med at denne varianten kan være mer smittsom eller farlig enn de første stammene av koronaviruset.

A.VOI.V2 er mer smittsom enn andre tidligere typer, noe som fører til spesielt alvorlige studier, og det er ennå ikke mulig å si hvordan vaksiner beskytter det fordi det ennå ikke er tilstrekkelig undersøkt. Det er også uklart om A.VOI.V2 kom fra Tanzania, eller om passasjerer hentet den ved andre grenser på vei til Angola, sier Klein.

– Imponerende

I følge studien er det 34 mutasjoner i den nye varianten, hvorav 14 mutasjoner ligger i piggproteinet. Klein sier at noen mutasjoner i den nye varianten kan indikere en innvirkning på både infeksjon og immunitet.

READ  Koronautbrudd ved Hammerfest: - Lister over infeksjoner på Hammerfest florerer

– Disse mutasjonene er til stede i mange farlige viruslinjer og de fortsetter å spre seg under positivt utvalg (naturlig utvalg, red. Anm.), Noe som betyr at disse mutasjonene er mer sannsynlig å spre seg vidt. Klein sier at et virus er en darwinistisk evolusjonsmaskin, og at A.VOI.V2 er ekstremt imponerende for en virolog som meg.

Den nye varianten har blant annet mutasjonen E484K. E484K-mutasjonen er beskrevet som en “fluktmutasjon” fordi den styrker virusets evne til å omgå kroppens immunsystem. Det er en E484K-mutasjon i de sørafrikanske og brasilianske variantene.

Written By
More from Jakob Leif

Donald Trump – Trumps møte med putemillionæren vekker oppmerksomhet

Fredag ​​ettermiddag lokal tid ble Mike Lindell, grunnlegger og venn av Trumps...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *