Nå advarer han om at han snakker med Lagerbook

Stale Solbagan, 52, sier at han nylig har mottatt en rekke “sprø” tilbud og blant annet er på det store klubbfeltet.

Torsdag ble det rapportert at Stale Solbagan ville overta som Norges landslagssjef fra 7. desember 2020. Timer senere dukket 52-åringen opp på en pressekonferanse.

Solbagan har ledet det danske storlaget FC København i mange år, men ble sagt opp fra jobben i to sesonger fra 2005 tidlig i høst.

Nå får han i oppdrag å ta Norge til et mesterskap for første gang siden EM 2000. Solbagan har avtalt en fireårskontrakt.

Advarsler Lockerbach-Broad

Solbagan møtte pressen fra hjemmet sitt i Hammer, hvor han for tiden er i isolasjon.

– Jeg vil si at jeg er stolt og stolt over å bli hørt. Jeg var i noen samtaler før dette, men av forskjellige grunner ble det ikke fullstendig guidet. Jeg er supermotivert og veldig glad og gleder meg til å kaste meg ut i det når isolasjonen min er over.

– Det var litt trist i København, jeg må kompilere det etter hvert. Jeg var i Hamar i fire-fem uker, hvor jeg stille kunne tenke på hva neste skritt ville være. NFF ringte 14 dager før den nasjonale turneringen, som ble “Corona-halvøya”. Vi vil snakke etter disse kampene og se om det er grunnlag for å snakke sammen. Positive samtaler har funnet sted, og etter en stund innså jeg at dette var noe for meg. NFF kom tilbake og sa at det også var noe for dem. Da sier den tidligere midtbanespilleren at det gikk fort.

Han kan avsløre at den allerede har valgt ut flere tilbud.

READ  Rosa: - Popstjerne i hjemmeulykke

– Jeg har så mange sprø tilbud. Men ikke så mye som jeg trodde, wow, dette er noe for meg. Det var et par jeg kunne forholde meg til – en stor klubb og et annet land. Jo mer jeg snakket med NFF og jo mer alvorlige samtaler endret seg, jo mer visste jeg at det ville passe meg, sier Solbagan.

På spørsmål fra Netavision sier trener Lars at han ennå ikke har snakket med Lockerbuck og hans assistent Per Jover Hansen, men advarer mot en samtale.

– Jeg vil fortsette å snakke med Perry, men ikke snakke om landslagsarbeid, men det vil jeg. Jeg vil kontakte deg for en informasjonsanrop og se om du kan ta noen forslag med meg. Da må jeg balansere det med min egen visjon og mine egne tanker. Det er så enkelt, sier han til Netavision.

– Noe jeg tenker på

52-åringen er ikke redd for at hans nye hverdag som landslagssjef etter mange spennende år som klubbtrener blir mye roligere.

– Dette er noe jeg tenkte og la til i den vurderingen. Grunnen til at jeg er så stille om det nå er at jeg har hatt to flotte jobber samtidig på klubbsiden i Skandinavia, trener og sportsdirektør i FC København. “Jeg har ikke så mange friminutter til å være så” ryddig “som jeg ønsker, og jeg ser frem til å ha stille innganger til kamper der du kan følge enkeltpersoner og lagene de spiller for,” sier Solbagan.

Norge stopper: – Veldig spent

Landslagsspiller Leo Astigard sier om utnevnelsen da Netavisan kontaktet ham kort tid etter at Solbacan-nyheten brøt ut.

READ  Nyheter mottatt på kommunemøtet - VG.

Les mer: VG jobber veldig hardt etter første side: – Mobbing

– Dette er det første og veldig veldig spennende. Han virker som en kildetype som er tydelig i hans kommentarer. Jeg tror det ville være mer passende for landslaget. Samtidig skriver Leo Astigard i en tekstmelding til Netavisen at han er takknemlig for å bli inkludert av Lars, som har gjort mye bra for landslaget.

Midtbanespilleren har tidligere gjennomgått hvordan Solbaghon strukturerte FC København defensivt.

– Jeg har sett noen klipp av hvordan København forsvarte seg, og det er mange gode detaljer der jeg håper han er interessert. Samtidig vet jeg at han også spilte mye på 4-4-2. Mye energi håper jeg det vil være der! Avslutter han.

Lockerbook: – N.F.F.

Tidligere landslagssjef Lars Lagerbook sa i en uttalelse torsdag at han likte det som om han hadde fått sparken.

– Etter samtaler og preferanser med NFF, Terje Svendsen og Pl Bjerketvedt, vil underskriverne trekke seg som landslagstrener. Årsaken til dette er at kontraktene våre i det vesentlige strekker seg til en mulig VM-finale, men i stedet ønsker NFF nå en “langsiktig” løsning på den kommende VM-kvalifiseringen og påfølgende EM-kvalifisering, sa Lockerbook i en uttalelse.

– Det er alltid trist å forlate et team du har jobbet med i så mange år. Spesielt de som har bidratt på den beste måten til våre prestasjoner av støtteapparatet vårt og som har vist stor lojalitet på og utenfor banen. Videre sier Sverige at spillerteamet, med noen få unntak, har vist en profesjonell tilnærming og har gjort mye godt arbeid.

READ  Shanna Mogler: - - Han hadde et forhold til Kim Kardashian

Written By
More from Jakob Leif

Kathy Griffin: – Dele mørke nyheter med fans

De Amerikansk skuespiller og komiker Kathy Griffin (60) Han er mest kjent...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *