Nå har Biden angrepet Trump igjen – VG

“Vi har ikke tid til å tape,” skrev Biden i sin første Twitter-melding onsdag. Han tok sine egne ord på alvor. Innen få timer etter at han tiltrådte, signerte han 17 presidentdekret.

Publisert:

Allerede på sin første dag som president er Joe Biden i Oval Office og jobber for å endre mye av tidligere president Donald Trumps politikk. 23.15 Fra den norske perioden vil presidenten undertegne 17 presidentordrer.

Dette er betydelig mer enn hva forgjengerne gjorde.

Trump Den første dagen i Det hvite hus signerte han bare ett presidentdekret, bare sju før februar Barack Obama Totalt ni ble ikke signert før 20. januar 2009 og februar. George W. Bush Han signerte ikke før 29. januar 2001, da han ble president.

Joe Biden jobbet allerede hardt den første dagen.

– Ingen tid å tape, gå på jobb umiddelbart. Joe Biden sier like før midnatt norsk tid at jeg vil undertegne flere presidentdekret de neste dagene og ukene, med start i dag.

– Jeg er stolt av presidentordrene jeg signerer i dag. Det er en lang vei å gå. Dette er bare presidentordrer, og vi trenger lovendringer.

– Den første bestillingen jeg vil signere handler om Corona-epidemien og kravene til masker i føderale bygninger.

Selv om Trump var rask med å utstede et presidentdekret om å begynne å bygge en mur mot Mexico, bestiller Biden i det minste byggingen.

Biden ønsker å styrke det amerikanske samarbeidet med verden, og USA har kunngjort at de vil slutte seg til Paris-avtalen, som Trump trakk seg fra i 2017.

Norsk minister for klimaendringer om Python: – Veldig behagelig

READ  Microsoft bekrefter: - Noen Bethesda-spill er eksklusive for Xbox og PC

Streik: Ved siden av president Biden er det en tett bunke med dokumenter som skal signeres. De markerer utgangspunktet for Bidens nye politiske trend, og mange av ordrene er i direkte konflikt med Trump. Foto: Jim Watson / AFP

Imidlertid er Bidens fokus først og fremst på å styrke kampen mot koronainfeksjon, som allerede eksisterer Drepte 400 000 liv Test USA og økonomien som helhet.

Mange av de første presidentdekretene handlet om å gjøre endringer i USAs håndtering av epidemien: Biden vil at USA skal bli med i Verdens helseorganisasjon (WHO), samt å innføre en 100-dagers vogn i offentlige bygninger.

Les mer: Joe Biden lanserer Corona-gjenopprettingspakke for USA – ber Kongressen om $ 16 billioner

Dette er Bidens første presidentordre

Presidentdekretet kan oppsummeres som en av de største politiske omveltningene i amerikansk politikk i fjor:

Koronaepidemi, økonomi, miljø, menneskerettigheter og innvandring.

Bortsett fra dette, er det en ordre som omhandler etikk, samt å stoppe endringer gjort av Trump-administrasjonen i de siste dagene av presidentskapet.

Dette er rekkefølgen til Bidens nye president:

1. Maskebarrierer og sosial ekskludering i alle offentlige bygninger

Biden forventes å signere 100-dagers “Mask Challenge”. Kravet om bruk av masker og sosiale avstander gjelder alle tjenestemenn i alle offentlige bygninger.

Stopp muren: Bidens presidentdekret indikerer at den nye presidenten vil ta opp innvandring mer sjenerøst enn sine forgjengere. Han vil blant annet slutte å bygge Trumps mur mot Mexico. Foto: MANDEL NGAN / AFP

2. Omstilling av helsesektoren

READ  Den amerikanske advokaten William Barr trekker seg - VG

Biden forventes også å gjeninnføre deler av infrastrukturen i helsevesenet som ble etablert under Obama-administrasjonen. Blant annet vil han gjeninnføre direktoratet for global helsevesen og overlevelse, og skape en ny ansvarsstilling for vaksiner, testing og utstyr relatert til koronainfeksjon – en slags koordinator.

3. Bli med i Verdens helseorganisasjon (WHO)

USA var tidligere en del av Verdens helseorganisasjon, men trakk seg ut av organisasjonen på ordre fra tidligere president Trump. Det er klart at Biden ønsker å ta landet tilbake til Verdens helseorganisasjon hvis han er president.

4. Utvid barrieren for evakuering

Da kongressen vedtok den første krisepakken i 2020, hadde den et forbud mot å kaste ut leietakere som ikke kunne betale husleie, noe som kunne dokumenteres å være forårsaket av koronaepidemien. Dette forbudet utløper med krisepakker. Nå vil Biden oppheve forbudet mot krisepakker.

5. Unntatt fra nedbetaling av studielån

Dette presidentdekretet vil frita studenter fra å betale tilbake studielån til 30. september, med tanke på at mange studenter nå er i en vanskelig økonomisk situasjon på grunn av epidemien.

6. Undertegn Paris-avtalen

Parisavtalen er en internasjonal klimaavtale som opprinnelig ble undertegnet av president Obama før Trump utvist USA fra Parisavtalen. Denne bestillingen tar 30 dager å tre i kraft.

La oss stoppe kartene: Biden vil utvide forbudet mot å kaste ut leietakere som ikke kan betale leie hvis leieren kan dokumentere det på grunn av økonomiske problemer forårsaket av koronaepidemien. Foto: Lucy Nicholson / X90000

7. Stopp utviklingen av Keystone XL (oljerørledningssystem) og stopp all olje- og gassvekst i nasjonalparker

Hvis Biden gjør dette, vil han samtidig avvise og overstyre mer enn 100 tillatelser og ordrer utstedt av tidligere presidenter, og utvise landets nye, “grønne trend” slik han lovet sine velgere.

READ  Overtidskontrakt - Stor streikforebygging - VG

8. Tiltak for å fremme likestilling mellom nasjonaliteter og kjønn

Ved dette presidentdekretet vil Biden kreve at alle føderale byråer vurderer likestillingstiltak i alle sine programmer.

9. Re-integrering av ikke-borgere i befolkningen

I motsetning til president Trumps presidentordre i juli 2020, ønsker Biden at papirløse innbyggere skal inkluderes i befolkningen.

Bekjemp diskriminering basert på kjønn og seksuell legning på arbeidsplassen

Dette presidentdekretet vil blant annet øke sikkerheten til HBT-personer på arbeidsplassen.

11. Tiltak for å forhindre ulovlig utvisning av mindreårige til USA

Med denne bestillingen ber Biden Kongressen om å gi permanente oppholdstillatelser til de såkalte “drømmere.” Til sammen har de nesten en million amerikanere som kom til landet ulovlig som barn, og Biden ønsker nå å få oppholdstillatelse.

12. Kontroversiell “muslimsk forbud” -avgjørelse

Et opprør brøt ut i 2017 da Trump innførte spesielle reisebegrensninger fra Syria, Iran, Irak, Sudan, Libya, Somalia og Jemen. I 2020 la han til flere afrikanske land. Nå vil Biden fjerne denne barrieren.

Trumps første ordre ble omgjort og erklærte at ulovlig opphold på 11 millioner mennesker i USA ville være en prioritet for utvisning.

14. Slutt å bygge muren mot Mexico

Trumps planer om å bygge en mur mot Mexico vakte opprør under valgkampen i 2016. Nå vil Biden slutte å bygge muren mot de sørlige delene av grensen til Mexico.

15. Oppretthold sikkerheten til liberianerne

I 2007 ga George W. Bush en ekstraordinær oppholdstillatelse til rundt 10 000 flyktninger fra Liberia. Tillatelsen gikk ut 10. januar 2021, men Biden forlenger nå oppholdstillatelsen. Gratis Den vil være stengt til 30. juni 2022.

16. Stopp Trump-administrasjonens nylige ordreendringer

CBS rapporterer at ny stabssjef Ron Klein vil få praktisk ansvar for dette.

17. Utvikle en ny etisk teori

Biden vil at alle ved makten skal undertegne en etisk ed, blant annet for å “opprettholde Justisdepartementets uavhengighet.”

Written By
More from Jakob Leif

Femti leger har trukket seg i protest mot krigen

Lønnsforhandlingene mellom leger i Perum og kommunen har gått i stykker. Hvis...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *