Nabo bil med rekordår – 500 prosent økning i salg – E24

2019 blir et rekordår for bildelingstjeneste etter at de ble svelget av det amerikanske bildelingsselskapet Getteround.

Handlinger: I fjor ble det rapportert at Gateround kjøpte Napobil for mer enn $ 100 millioner dollar. Fra venstre: Nabopil-sjef også Hekernes, Gateround-grunnlegger og administrerende direktør Sam Jade og Nabopils tekniske sjef og grunnlegger Christian Hager.

Cindere Holland

Publisert:

I fjor tjente den norske bildelingstjenesten Nabop 45,57 millioner kroner, en kraftig økning fra 2018 til drøye 7,54 millioner.

Selskapet var i stand til å rapportere om lønnsom virksomhet for første gang siden de årlige resultatene viste et tap siden lanseringen i 2015.

I fjor ga selskapet et overskudd på 18,92 millioner kroner, en stor forbedring fra et tap på 8,96 millioner kroner i 2018.

Det kraftige slaget kommer etter at den amerikanske bilprodusenten Gateround kjøpte Napoleon i fjor for 12 millioner dollar (112,56 millioner kroner etter dagens valutakurs) for å ekspandere i Norden.

Mer enn 35 000 mennesker har bestilt bilen

– Dette har gitt oss den økonomiske muskelen til å ta vår første teknologiinvestering fra testfasen til full utgivelse, sier Hegernes, daglig leder, Napobil.

8. september feiret Nabopil fem år med bildeling. Siden den gang har det blitt opprettet 250 000 profiler på tjenesten, 216 000 leieavtaler fullført og 7 500 biler registrert.

– Vi har nå over 800 biler som kan åpnes direkte i appen vår. Dette har ført til en betydelig økning i bruken av tjenesten, og i 2019 bestilte mer enn 35 000 mennesker en bil en eller flere ganger på Nabob, sier Hegernes.

Ifølge regnskapet fikk Hekernes utbetalt 1,45 millioner kroner i fjor.

Driftsresultatet endte på 17,43 millioner kroner i 2019, som var negativt mot driftsresultatet minus 8,84 millioner kroner.

Vi gleder oss til fremtiden

2020 er derimot et annet år for bildelingstjeneste, som sier at det har blitt hardt rammet av koronavirus og hytteforbud i april. Det viste seg imidlertid da sommeren slo til.

– Sommersesongen er alltid høy med god margin da nordmenn ofte kommer på ferie lokalt i år, sier Hegernes, legger han til.

– Vi har betalt mer enn 36 36 millioner til utleierne våre i sommer.

Daglig leder understreker at Gaterounds rett er å nærme seg ekspertise som ikke var tilgjengelig før Nabopil.

– Synergier er enorme og gjør oss så lyse for fremtiden. Vi har store planer for 2021 og er optimistiske med hensyn til våre egne ambisjoner, sier han.

Fremover vil Keeles fortsette å investere i Nobof i å åpne teknologi i flere større byer i Oslo og Norge. I september kunne selskapet rapportere 750 nøkkelfrie biler registrert i Nabopil.

Les også:

Les mer

Den amerikanske bilprodusenten Nabopil.no kjøper over 100 millioner dollar

Les mer

Nytt antall norske bilister registrerte seg i fjor

Post
READ  Hamilton i oppdateringer: - Definitivt ikke nok - VG
Written By
More from Jakob Leif

John Frederickson blir en storaksjonær i det “nye” Norge – en femtedel – E24

Norge fullfører 6 milliarder kroner kapitalinnsamling Mange nye investorer vil bli hovedeiere,...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *