Nedgangen på Wall Street – det kraftige fallet for Twitter og Tesla – E24

Nasdaq-indeksen førte til nedgangen på Wall Street, mens markedet forbereder seg på muligheten for å øke kontrollen over teknologiselskapene.

Seth Wenick / A.P.
Publisert:

Plantwall Street, der Donald Trump fremdeles er president i USA, begynte i forrige uke.

På slutten av dagen var det slik:

  • S&P 500 var nede på 0,66 prosent
  • Nasdaq er nede på 1,25 prosent
  • Dow Jones Industrial Average falt 0,29 prosent

Nedgangen kommer etter at alle tre indeksene nådde rekordhøye i forrige uke.

Samme uke ble det klart at demokrater hadde vunnet senatvalget i Georgia, noe som ga senatet en avgjørende stemme på 50-50 og sittende visepresident Kamala Harris.

– Elizabeth Holwick, sjeføkonom i Sberbank 1 til E24, sa i helgen at det som skjer i markedet nå vil fortsette å herliggjøre den blå bølgen og Bidens suksess.

Teslas andel av dagens tap er nede på nesten 8 prosent. I fjor var det imidlertid en langsiktig suksess for selskapet, som har steget ytterligere 750 prosent de siste 12 månedene.

Les mer

Pelosi presser Pence: Avvis Trump, ellers blir det Høyesterett

Trump forbød det fra Twitter

Samtidig blir Twitter mer oppmerksom. Lørdag kveld bestemte selskapet seg for å stenge Trump.

Avgjørelsen kommer etter at Trump sendte meldinger om at selskapet frykter at det kan provosere “mer vold.”

– Vi gjorde det klart at dette kan være forårsaket av ytterligere brudd på Twitters retningslinjer, forklarte Twitter i en uttalelse.

Twitter-kontoen ble stengt i 12 timer tidligere den uken etter at nyheten om stormen i Kongressen ble levert, før det ble besluttet å lukke den permanent.

Interessenter ser ikke ut til å tro at det å kaste presidenten, som har mer enn 80 millioner følgere, er en spesielt innbringende beslutning.

Aksjen, som startet dagen med et fall på om lag 10 prosent, fikk igjen tap under handel. Twitter avslutter dagen med et fall på 6,4 prosent.

Les mer

Trumps konto er permanent stengt på Twitter: – vil finne alternative måter å oppnå

Går mot flere forskrifter

Etter utelukkelsen har mange store teknologiselskaper etterlyst regulering, som også inkluderer aksjonærer i beregningen. Reuters.

EU-kommisjonær Theory Breton har sagt at hendelsene i forrige uke kan føre til strengere regler på sosiale medier. Han anser det som forvirrende at en toppsjef i et selskap kan avslutte kontoen til USAs president uten videre.

“Dette bekrefter ikke bare kraften til disse nettstedene, men viser også en dyp svakhet i måten samfunnet vårt er organisert på Internett,” skrev Bretton i et innlegg. Politikk Søndag ettermiddag.

En av dem som reagerte etter å ha blitt utvist, var Angela Merkel fra Tyskland. Han mener ytringsfriheten ikke bør bestemmes av arbeidsgivere i internettbedrifter.

– Forbundspresidenten mener det er vanskelig å stenge kontoen til den valgte presidenten, sa Merkels pressesjef Stephen Seibert på en pressekonferanse mandag. Bloomberg.

Ifølge Coitmarketcap er Bitcoin nede fra rekordhøye og handler for tiden på rundt 4,33,445 – ned 11,4 prosent det siste døgnet.

Publisert:

READ  NFF mottar en positiv Holland-melding:
Written By
More from Jakob Leif

NY Trailer: Black Widow!

Som vi kunne rapportere for to uker siden, har Disney nå bestemt...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *