Nord-Korea – Diplomater flykter: – Ikke mye styrke

New York (DOCLAD): Ambassadører ved den russiske ambassaden i Nord-Korea slår alarm. De mener mangelen på medisinsk utstyr og uutholdelige koronarrestriksjoner har økt. Torsdag ga de ut et innlegg Facebook-side Til ambassaden der de beskriver situasjonen.

Nord-Korea er en av de strengest isolerte regimene i verden, som russiske diplomater beskriver som en “felles utvandring.”

En uvanlig grensesmugling i Nord-Korea har vakt stor oppmerksomhet. Foto: Russisk utenriksdepartement / Facebook / NDP
Se også

Ingen nødvendigheter

– Kan forstå de som forlater hovedstaden i Nord-Korea. De enestående totalrestriksjonene, den enorme mangelen på viktige varer, inkludert medisiner, mangelen på noen mulighet til å løse helseproblemer, nesten ingen har råd til å skrive til de ansatte ved den russiske ambassaden.

Russland er et av landene med det største diplomatiske korpset for kommunistisk diktatur. Det totale antallet utenlandske statsborgere som er registrert i Nord-Korea er nå 290.

I februar ble russiske diplomater og deres familier utvist fra landet over Dresin.

Grensene med Nord-Korea har vært stengt siden januar i fjor.

Analytikere sier at landet sannsynligvis har den strengeste koronarkontrollen i verden, og at disse tiltakene har gitt myndighetene muligheten til å øke kontrollen over hverdagen til landets innbyggere, slik de gjorde under hungersnød på 1990-tallet. Forsvarer.

– Sult og tretthet

Som alltid er det veldig lite informasjon som forlater landet.

Imidlertid flyktet seks nordkoreanske grensevakter til Kina i forrige uke på grunn av “sult og utmattelse”.

Forsker ved Menneskerettighetsorganisasjonen Human Rights Watch, Lina Yoon, skrev 16. mars om hva hun hørte om mangel på mat, såpe, tannkrem og batterier. Han forklarer at handelen med Kina, landets nabo og dominerende handelspartner, har falt med 80 prosent. Import av mat og narkotika sies å ha falt til nesten null prosent. Dette er fordi handel over grensen fra Kina og “gult støv” kan føre til spredning av koronaviruset, sa nordkoreanske tjenestemenn. I tillegg skal alvorlige flom ha ødelagt mye av jordbruksproduksjonen.

Eksponering: Nord-koreanske tjenestemenn sendte direkte TV-sendinger av en samarbeidsbygning mellom Sør-Korea og Nord-Korea. Video: K.R.T.
Se også

Offisielt er det ikke engang et eneste tilfelle av smitte i Nord-Korea. De setter pris på dette for strenge reisebegrensninger og isolerte regler. Etterforskerne mener imidlertid at det blant annet har vært eksplosjoner i militær- og grensebyer.

Nord-Korea vil motta 1,7 millioner doser AstraZeneca-vaksine fra Kovacs-programmet.

READ  Dix nr. 18 om Eurovision - VG
Written By
More from Jakob Leif

Ukraina – NATO skremmer: dramatisk omstilling

New York (DOCLAD): USAs president Joe Biden holdt i dag sin første...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *