Norge Kersty lager Hollywood-historie – VG

Katalysatoren: Norsk journalist Kersty Pla (48) saksøker Hollywood Foreign Press Club. Når jeg ser tilbake, har både filmstjerner og medlemmer henvendt seg til organisasjonen. Takterrasse i Los Angeles tar opp TV-funksjoner for tyske ZDF her. Foto: Personvern

Først saksøkte han arrangørene av Golden Globes, Hollywood Foreign Press Association (HFPA). Nå er den norske journalisten Kersty Pla (48) med på å endre strukturene i den amerikanske filmindustrien.

Publisert:

American Critics ‘Choice Association (CCA) utvides og blir internasjonal. CCA er den største organisasjonen for TV, radio og filmkritikere i USA og Canada.

Et av de nye medlemmene, den norske frilansjournalisten Kersty Pla, ble nektet medlemskap i Hollywood Foreign Press Association (HFPA) og gikk til retten for å avsløre praksis under HFPA, skriver Frist.

Denne nyheten er en annen hånd for HFPA som allerede har blitt skadet og baktalt. Hollywood-talere ser CCAs beslutning om å slutte seg til internasjonale journalister som et forsøk på å overta det tidligere HFPA-territoriet.

– Nå føles ringen over

– Jeg kjempet for HFPA-endringer i fire år. Da jeg saksøkte i august, kontaktet mange journalister i LA meg og fortalte at de ble behandlet på samme måte som meg, og at Flav hadde blitt utsatt for VG.

48-åringen sier at mange journalister som har kontaktet ham har blitt kalt CCA-medlemmer.

– Ringen føles på en eller annen måte som om den er over nå. Jeg er glad og avslappet og glad for å vite hva jeg har hørt. Det er en slags straff for alt, sier han.

– For meg er dette definitivt en følelse av rettferdighet. Det er bra at Hollywood endelig har våget å stå med HFPA, som har hatt så mye makt opp gjennom årene.

READ  - Det vil bare sendes hvis det virkelig er noe - E24

Jeg liker HFPA veldig godt

Fla insisterer på at HFPA vil overleve, men ikke for enhver pris:

– Da må de endre seg drastisk, det ser ikke ut til å skje.

Hun var sjokkert over å høre at Golden Globes hadde blitt kansellert.

– Det er trist, men samtidig forstår jeg hvorfor. HFPA er en organisasjon som har kjøpt seg i stillhet og kjøpt seg ut av sine problemer.

Fla håper at CCA som organisasjon vil være mer inkluderende og respektere sine kolleger.

Omslag: Kersti Bla publiserte overskrifter i USA da organisasjonen og Golden Globes-arrangøren saksøkte Hollywood Foreign Press Association (HFPA). Foto: Personvern

Sjokkerende Hollywood

Hvordan VG diskuterte tidligere i år Påstander om rasisme og seksuell trakassering har blitt rost mot Hollywood Foreign Press Association (HFPA)Dette fikk TV-stasjonen NBC i mai til å avlyse neste års Golden Globe Awards.

Tom Cruise skal ha returnert tre av statuene sine.

Industriens presse rapporterer at ting nå kan tyde på at HFPA prøver å forhindre at CCA arrangerer hendelseskritikernes Choice Awards på det samme luksushotellet der Golden Globes tidligere fant sted. Variasjon.

Etter de bakvaskende avsløringene har HFPA så langt avlyst den årlige Golden Globe Awards-seremonien, som regnes som den viktigste begivenheten utenfor Oscar-utdelingen.

Returpriser: Da Tom Cruise vant prisen for beste birolle i 2000 Golden Globes for sin film «Magnolia for. Foto: Vince Pucci / AFP

I følge Scarlett Johansson People’s Magazine Blant stjernene som er anklaget for seksuell trakassering av HFPA.

Netflix og Amazon har også blitt truffet. Det samme gjelder for afroamerikanske bransjefigurer som regissør Ava Duvernay og “Bridgeton” -skaperen og TV-produsenten Shonda Rhymes.

READ  Olav Sen i det fremtidige aksjemarkedet: - Dette er en "pull"

Ring svarte medlemmer: TV-produsent Shonda Rhymes har kritisert HFPA for ikke å ha svarte medlemmer. Han står bak den kritikerroste TV-serien “Bridgeton”, som har fått mye anerkjennelse for sitt flerkulturelle tegnsett. Foto: VALERIE MACON / AFP

– Jeg er sjokkert over at det måtte gå så langt. Nå som alt har endret seg, fortalte Kersty Pla VG om situasjonen da Tom Cruises protest var kjent.

Fordi hun er det Gikk for retten Norsk frilansjournalist intervjuet av media over hele verden mot Golden Globes-arrangør HFPA New York Times.

Hollywood Knowledge: Kersty Pla har rapportert til norske og internasjonale medier fra USA siden 2007. Han vant nylig førsteprisen på Southern California Press Awards for et TV-intervju med Diane Keaton. Foto: Personvern

Saken ble opprinnelig avvist av en føderal domstol i California. Fla og advokaten hennes, David Quinto, har anket til en annen domstol.

Før søksmålet sa Fla at han ble avvist av organisasjonen i 2018, 2019 og 2020 uten å oppgi noen spesiell grunn for sitt medlemskap.

Ble siktet for kartellaktiviteter

I dette tilfellet beskyldte Kersty Bla-organisasjonen for å drive en kartellvirksomhet. Flavs internasjonale pressekollegaer, Andre inkluderer spanske Rosa Camazo og danske Sarah Kerlock Matson, Los Angeles Times ble fortalt at organisasjonen nektet å akseptere nye medlemmer, og at HFPA-journalister brukte sine medlemsrettigheter for å monopolisere Hollywood.

HFPA har selv nektet påstandene.

Nylig forlot flere HFPA-medlemmer organisasjonen for å motsette seg det de anså som en motvilje mot å endre.

– Verbal overgrep

Nederlandsk Dieteric von Hookstraton og kinesiske Ding Ding Wenting Soo trekker seg begge tilbake og skriver at den er preget av “ensomhet, stillhet, hevn frykt, egeninteresse, korrupsjon og verbalt misbruk.” Pakke inn.

READ  Intel kan bli forbigått av de neste MacBook Pro-datamaskinene

I et brev til HFPA-styreleder Ali Sar og styret skriver begge at medlemskap i organisasjonen ikke lenger er permanent.

Les mer

Golden Globes-protest: NBC vil ikke sende prisutdelingen

Les mer

Golden Globe går imot arrangøren: – Helt forkastelig

Les mer

Den norske journalisten saksøkte organisasjonen bak Golden Globes

Sjekk VGTVs innslag på Tom Cruise-filming i Norge i 2020:

Written By
More from Jakob Leif

Det blir også “Barney” – VG.

Retur: Fans kan sukke med lettelse: Henry Steinstroops seier, «Barney blir mer...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *