Norges naturvernforbund trekker tilbake oljeavgift – MDG kaller det Billion Dollar Party for Oil

Detaljer om oljeavgiftsforslaget ble avslørt da regjeringen offentliggjorde sitt rådgivende brev fredag.

Regjeringen har lagt stor vekt på tilfredshet med planen som klimaforbundene har lagt fram for den nye oljeavgiften. Nå sier imidlertid Trolls Clowson, president i Naturvernforbundet, at skatteidéen er verre enn først antatt.

– Dette er ikke suksessen til miljøbevegelsen, sier han Aftenbladet / E24.

– Det nye forslaget, som vi har sett i Corona -pakken, vil oppmuntre oljeselskaper på kort sikt. Med full avskrivning i løpet av et år får selskaper mer kapital på kort sikt, mens statens omvendelse skyves lenger frem enn den var i den eksisterende planen, fortsetter Glowson.

Millionær

Han sier at prosjektet ikke tilfredsstiller miljøbevegelsens krav. Fraud Flame -systemet i Greenpeace Norge støtter denne planen, men sier at den ikke har gått langt nok.

Lon Mary Berg, en Oslo -politiker fra Miljøpartiet De Grønne, sa at det var “utrolig trist” å se klimapartier som Venstre og Sosialistisk Folkeparti oppmuntre til forslaget.

– Forslaget om ny oljeavgift i 2022 inkluderer 45 milliarder 45 milliarder kroner til oljeindustrien. Dette er mer enn hele det norske bistandsbudsjettet. Dette viser at Norge trenger et større og mer bevisst MDG i starten, sier Berg.

– Dette må være den største klimamisforståelsen til Venstre og regjeringens valgkamp. MDGs førstekandidat i Oslo sier at han er glad for at Naturvernforbundet nå også kritiserer dette forslaget.

Prosjekter med gullnoder

MDG indikerer at refusjonsordningen for studier vil fortsette i praksis, men vil bli redusert fra 78 prosent til 71,8 prosent.

Med påstand om at Venstre er avviklet, fortsetter gullprosjektprosjekter som gjør det mer lønnsomt å drive mer oljeleting i praksis. Bluff er godt å bli avduket nå, sier Berg.

READ  Rana Grooper kaster seg ut i aksjemarkedsbølgene

Miljøpartiet De Grønne sier at advarselen viser at skattesystemet vil endre seg neste år og etterlate milliarder av kroner til oljeselskaper. De peker på Finansdepartementets anslag om at disse endringene vil gi 45 milliarder tapte inntekter til staten innen 2022.

Written By
More from Jakob Leif

Det er her Bidens politiske fremtid vil bli bestemt – VG

Er han sterk? Joe Biden og amerikanere over hele landet følger nøye...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *