Norges Renat Rainsway vant prisen for beste kvinnelige skuespillerinne i Cannes

Norges Renat Rainsway vant prisen for beste kvinnelige skuespillerinne for sin hovedrolle i “Verdens verste mann” under filmfestivalen i Cannes.

Renat Rinsway med regissør Joachim Trier under filmfestivalen i Cannes. Lørdag mottok hun prisen for beste kvinnelige skuespillerinne da priser ble delt ut under hovedkonkurransen under filmfestivalen. Foto: Viani Le Care / Invision / AB / NTP

Publisert Publisert

Rainsway deltok sammen med regissøren av filmen Joachim Trier på prisutdelingen lørdag kveld på den 74. filmfestivalen i Cannes, Frankrike.

Julies rolle er den første store rollen Rainsway spilte i en norsk film.

En av de 24 filmene som ble gitt ut for hovedkonkurransen under festivalen var “The Worst Man in the World”. Det var spenning på forhånd om filmen ville få hovedprisen for hele festivalen Palm D’Or, men den gikk til den franske filmen “Titan”.

Prisen for beste kvinnelige skuespillerinne var ikke helt uventet, ettersom regissør Trier og hovedskuespiller tilsynelatende ble tilbakekalt til Cannes før Rainsway Awards-seremonien.

– Vi gikk av i stedet. Jeg kunne ikke tenke klart, men det var spennende, sa han og Trier til Rainsway NRK før de dro til prisutdelingen.

Publisert

READ  Skatt, skatteinntekter | Eksperter: Så skatteuttak er dårlige nyheter
Written By
More from Jakob Leif

Piloten ble drept i en helikopterulykke ved Telemark

Piloten døde i en helikopterulykke på en høyspentledning ved Lannerhia i Porsche...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *