– Norgesprisen er helt gal – E24

På det høyeste handlet Norges aksje over 50 milliarder kroner på Oslo Børs onsdag. – Aksjekspert sier ikke ser en slik falsk pris i aksjemarkedet på 30 år.

Hvor lenge kan norske aksjer overgå den økonomiske tiltrekningen?

Stein J. George

Publisert:

Mange små investorer trodde Norge hadde falt på Oslo Børs onsdag, og de kjøpte aksjer med begge hender. Men egentlig, aksjen steg i været.

På det meste var aksjen mer enn 70 prosent.

Til 45 kroner høyeste aksjekurs onsdag var markedsverdien på flyet faktisk utrolige 51 milliarder kroner.

Dette er når man tar hensyn til alle de nye aksjene som nå er besluttet utstedt i selskapet, inkludert den såkalte hybridkapitalen.

Magnus Wee Chundal, forvalter av Boria Funds, advarer små investorer i Norge mot å tro at det i dag er prising.

Nrn E. Borgen / NTB

– Kursen vi så på den norske aksjen onsdag var helt gal. I omstillingen vil dagens 42 millioner aksjer bli utvannet med drøyt 960 millioner nye aksjer. Hver av de nye aksjene er på 6,26 kroner. Så her vil kreftene for økonomisk tyngdekraft drastisk redusere prisen på dagens aksjer.

Dette skrev Magnus Wee, forvalter av Poria Funds, i en e-post til Uptonboston / E24.

Før krisen rammet Norge var selskapets høyeste markedsverdi 13,5 milliarder kroner. Denne toppen ble nådd i slutten av april 2016.

Alle aksjer telles

For tiden er det “bare” 42 millioner aksjer i Norge. Men når alle de nye aksjene blir utstedt i vår, vil det være mer enn 1 milliard aksjer i flyselskapet.

En aksjekurs skal ikke bare gjenspeile nåværende aksjer, men alle nye aksjer som kommer rundt hjørnet.

Hver av disse flere nye aksjene har en andel av dagens fortjeneste.

Det vil si retten til en andel av overskuddet Håp Norge ønsker å skape i fremtiden.

Les på E24 +

Dette er det eneste garanterte gode rådet for deg å få abonnementsrettigheter på norsk

Priset i nærheten av EasyJet og Wis Air

Robert Nass, en kjent økonomiansvarlig i Sundal og Nordia Funds, har de siste dagene forsøkt å advare små investorer mot å åpne feilaktig fremstilling av norske aksjer, men til ingen nytte.

Onsdag økte det.

Som tabellen nedenfor viser, ble Norge priset til 45 kroner per aksje, som faktisk var priset i skyene hos Europas største flyselskaper.

Norge har nå skutt i været over innenlandske rivaler SAS, Norse og Flyer.

Les på E24 +

Dette er beregningen som alle med norske aksjer bør lese

– Jeg har jobbet i aksjemarkedet i over 30 år og har aldri lagt merke til eller hørt om en så feil pris som den nå er i Norge, vedlikeholdt av Robert Nass hos Nordia Funds.

– Ja, vi hadde Opticom for 20 år siden, men de hadde liten sannsynlighet for å lage det. Det er uvanlig å handle seks ganger verdien av en aksje basert på emisjonskursen på 6,26 kroner. Vi ser Flyer og norrøn handel til utgivelsespriser, legger Nass til.

Robert Nass, investeringsdirektør i Nordia Investment Management, prøver å advare små investorer på norsk.

NTB Temaer

For å virkelig sikre en markedsverdi på 50 milliarder kroner over tid, vil Norge trolig måtte nå 3 til 5 milliarder kroner etter skatt ved årsskiftet de kommende årene.

Dette er i forholdet 10 til 17 for pris og fortjeneste (kalt p / e).

Fagpersoner i aksjemarkedet sier det er vanskelig for Norge å tjene så mye penger.

Selv om de forstår at Norge ikke lenger er like verdifull som slike som EasyJet og Wis Air, ser ikke små investorer et stort antall nye aksjer komme.

Aksjekurs Bør falle Uten abonnement

Det er vanligvis en klar forskjell i prisen på en aksje, som inkluderer retten til å tegne nye aksjer og en aksje som ikke lenger har slike rettigheter.

Norges sluttkurs tirsdag var 55,9 kroner per aksje. På den tiden var 6,26 kroner per ny aksje i hver aksje kun tegningsberettiget til 1,5 nye aksjer på flyet. Men fra onsdag morgen har ikke den norske aksjen lenger denne retten.

På den tiden ble tegningsretten skilt fra aksjen.

Disse abonnementsrettighetene fravikes ikke. Rettighetene tilhører nå de som hadde aksjene tirsdag ved utgangen av aksjemarkedet.

Men disse rettene står nå alene og må brukes innen 19. mai. Etter det er de ubrukelige. Enten må de nye aksjene brukes til å tegne seg, eller så må de selges før 19. mai.

En “riktig” pris for Norges aksje onsdag morgen ville være den endelige prisen på tirsdag, som ville trekke verdien av tegningsretten. Retten til å tegne 1,5 splitter nye aksjer tirsdag ettermiddag var verdt 29,8 kroner per gammel aksje.

Den teoretisk riktige aksjekursen vil være 26,1 kroner ved starten av aksjemarkedet onsdag.

De som eier en andel i de 55,9 kronene tirsdag vil ha de samme verdiene onsdag morgen. Onsdag morgen vil de ha en eierandel på 26,1 kroner I tillegg til Verdi kr 29,8 for rett til å tegne 1,5 nye aksjer for billige penger.

Samlet sett var de fortsatt verdt 55,9 kroner.

Da den ble notert på Den norske børsen 18. desember 2003, ringte grunnlegger og tidligere administrerende direktør Bj ன் rn Kjos aksjeklokken. Den første dags markedsverdien av aksjen er 606 millioner kroner.

Dør Richardson / Sconbix

Venter du fortsatt på feil pris for fredag?

Da aksjen åpnet handel på 31 kroner onsdag, trodde noen at den hadde mistet en stor del av aksjeverdiene de hadde satt for tirsdag. Andre ser ut til å synes den norske aksjen har blitt mye billigere over natten. Uten å forstå årsaken til det.

Som et resultat falt Norges priser før de såkalte eksklusive tegningsrettene.

– Hvis du har tillit til selskapet, bør du selge aksjen til en vill pris i dag, men i stedet kjøpe aksjer på 6,26 kroner ved hjelp av tegningsretten, vedlikeholder padden.

– Dagens rating vil føre til enormt salgspress når nye aksjer blir utstedt, og prisene vil falle. Vi så tilbake på denne gang på gang i restaureringen, advarer han.

Onsdagens sprø prisøkning betyr at abonnementsrettighetene også øker kraftig i verdi.

Verdien deres forblir bare etter en enkel beregning: tegningsretten må alltid prises forskjellig mellom dagens aksjekurs og prisen som nye aksjer tilbys.

Men når tegningsretten til å handle på Oslo Børs frigjøres på fredag, er det ikke sikkert mange interesserte småinvestorer vil forholde seg til denne beregningen.

Den falske prisen på tegningsretter vil snart gi muligheter for fagpersoner i markedet for risikofri fortjeneste, kjent som voldgift.

Publisert:

READ  Warhol slår verdensrekord - tar OL -gull - NRK Games - Sportsnyheter, resultater og kringkastingsplan
Written By
More from Jakob Leif

– For første gang er jeg alvorlig innlagt på sykehus i helt gale klær – VG

Selvironi: Christine Cote la ut en video og et langt innlegg på...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *