Norske filmer på shortlist til Oscar – VG

Prisvinner: Benjamin Ree vant World Cinema Special Jury Prize for Creative Storytelling under fjorårets Sundance Festival for sin film Barbora Kisilkova. Foto: George Free / EPA

Shortlisten til Oscar inkluderer dokumentarfilmene “The Artist and the Thief” og stykket “Kunda” og “Hope”. I tillegg er Anders Hammers “Do Not Divide” kortliste for beste korte dokumentar.

Publisert:

Rett etter midnatt ble kortlister til årets Oscar-nominasjoner kunngjort. Listen inneholder flere norske bidrag, inkludert to norske filmer.

“The Artist and the Thief”, produsert av Benjamin Ree, vant også en spesiell pris på Sundance Festival i februar i fjor, noe som gjorde den til en av åpningsfilmene.

– Nå har jeg ingen ord. Å være i dette selskapet, blant kremen av dokumentarer siden 2020, er helt ubeskrivelig. Jeg er så stolt av filmen og våre to hovedpersoner Bertil og Barbora, takk for denne utrolige historien og for å være sammen med meg hele veien. Jeg vil gratulere de to andre norske filmene på kortlisten, som er så fantastisk, med VG.

Les mer

“Kunstneren og tyven” beundres over hele verden

Benjamin Ree er VGTVs dokumentarprodusent. “The Artist and the Thief” er et joint venture mellom VGTV og medieoperatørene, med støtte fra Norsk filmselskap. Filmen varte i mer enn tre år, og dokumentaren ble kuttet fra mer enn 300 timer med råvarer.

Filmen er solgt til mer enn 45 land.

I tillegg er Maria Sadals “Hope” kortliste for beste utenlandske film. Andrea Brown Howick og Stellan Scorskard Han spiller hovedrollene i den kritikerroste filmen.

Bakgrunn: Maria Sadal levde bare noen få måneder til – nå hyller regissøren

READ  OL | Den spanske OL-stjernen må la sin ammede sønn være hjemme: - Det er uakseptabelt

– Jeg er veldig glad og stolt på vegne av mine fantastiske skuespillere Andrea Brown Howick og Stellen Scorskard. “Vi vil gjøre alt vi kan for å sette Norge på kartet i både Europa og USA,” sa Sadal i en uttalelse etter å ha blitt nominert til Norges Oscars tidligere i år.

Les mer

Filmanmeldelse «Håp»: Kjærlighet i kreftalderen

Filmen er solgt til mer enn 40 land, inkludert en miniserie. Amazon eier rettighetene til serien, som blir spilt og regissert av Nicole Kidman.

Oscar-kortliste: Regissør Maria Sadal பட Håper med film. Foto: Wither Route, NTV

Også på listen er “Kunda” laget i Norge. Filmen følger Pig Kunda og hans nyfødte gris mirakel på Grostad gården i Westbolt. Filmen produseres av Anth Rehf Larson hos Sand & Usand, regissert av filmskaper Viktor Koskovsky, og Joaquin Phoenix står for produksjonen.

– Jeg er litt ute. I et år med et rekordantall på 238 filmer i dokumentarkategorien er det utrolig at en film om Kunda har nådd en av 15 filmer. Som produsent for filmen er jeg utrolig glad, stolt og ydmyk over å kunne representere den, sier Rehf Larson til VG og legger til:

– Tenk deg et øyeblikk at du ble transponert til Earls karmadrevne verden. I et utfordrende år for mange er det disse lyse rommene som ytterligere løfter oss i håp om at kinoer snart åpner, slik at vi kan møtes igjen for sterke filmopplevelser. Nå som vi ser så mange norske filmer løpe, er det et spørsmål om å ta av oss hatten for den norske filmindustrien.

‘Kunda’ kommer på teatre 26. mars.

READ  Vi vil støtte Trump: - - Vi er ikke uskyldige

I kategorien Best Short Documentary er den på kortlisten til den norske utenlandske journalisten Anders Hammers “Ikke splitt”. Dokumentaren tar for seg protestene fra 2019 i Hong Kong av lokale demonstranter.

For forretningsjournalistikk Journalister Hammer hadde tidligere sagt at han hadde 140 skudddager i arbeidsfilmen, som også vant en pris under fjorårets Sundance Festival.

– Det var mange kvelds- og nattjobber, veldig uforutsigbare, men det var en sprø energi blant demonstrantene. Det var utrolig sexy å se hvor klare de var for hverandre, sier han.

15. mars ble det klart om norske filmer ville bli inkludert i de endelige Oscar-nominasjonene.

Les mer

“Kunstneren og tyven” beundres over hele verden

Written By
More from Jakob Leif

Corona – Bergen strammer inn:

Det siste døgnet er det rapportert om 34 nye tilfeller av smitte...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *