NRK-ekspert reagerer på Norges valg av Helen Marie Foscholm (19) til verdensmesterskapets stafettanker

– Det har vært mange diskusjoner om det norske laget. Det jeg vil si er at det mest oppsiktsvekkende er at vi har en junior som går til den siste runden av verdensmesterskapet for Norge. Vi har sett dette før, og da gikk det heller ikke bort. Mange husker kanskje Mart ே Christophers på Liberec-VM 2009. Det er mye press for å komme til dette punktet, sier NRK langrennsekspert Frederick Auckland i et intervju i radioprogrammet.Nyheter Morning.

Da Christopherson var ankeret i 2009, endte Norge på fjerde plass etter å ha blitt slått av to lag i løpet.

Marthe Christopherson gikk til bakken i 2009 etter en dårlig opplevelse ved ankerfot som junior. Her trøster han Therese Joachim. Foto: NDP

Marthe Christopherson gikk til bakken i 2009 etter en dårlig opplevelse ved ankerfot som junior. Her trøster han Therese Joachim. Foto: NDP

– Det var vondt der og da, men å se tilbake gjorde det meg så irritert at det måtte fungere. Men jeg er lei av å snakke om det, sier Christopherson TV2.

19 år gamle Fossholm er VM-debutant, og en hard svensk motstander venter i finalen.

– Fossol har mange gode kvaliteter, men han skal mot Frida Carlson, som skal til finalen for Sverige, fortsetter Auckland.

TV2-ekspert Peter Skinstad vurderer Norges oppstilling fremover.

– Dette er en offensiv taktikk der de satser på at Theres Joach vil forsvare en luke for Norge. Skinstad sier til ABC Nyheter at Helene vil få æren og den litt vanskelige oppgaven med å forsvare en administrasjon.

– De største miraklene noensinne har skjedd før

Eksperter mener torsdagens stafett blir nok en kamp mellom Sverige og Norge, men begge holder Sverige som favoritter. Både Auckland og Skinstad påpeker at Fossolm ønsker at Norge skal få en start fra Therese Johak, som er på vei inn i tredje runde.

READ  - Jeg får god behandling - VG

– Det ville gått langt for Norge å være gull, men Skinstad sier de største miraklene har skjedd før.

Fossolm la press på svenskene under onsdagens stafett.

– Jeg kommer med senkede skuldre og vil bare gjøre det jeg kan. Sverige er favoritter, og Fossholm sa at presset ikke er på oss.

Peter Skinstad, langrennsekspert på TV2 Sport, har Sverige som favoritt foran torsdagens stafett. Foto: Olof Anderson / TV2

Peter Skinstad, langrennsekspert på TV2 Sport, har Sverige som favoritt foran torsdagens stafett. Foto: Olof Anderson / TV2

Skinstad mener Norges mål er å holde seg med Sverige i de to første fasene og Therese Johak for å prøve å få en luke i tredje fase.

– Therese Johak Jeg tror det kan ta 20 sekunder på Eppa Anderson fem kilometer unna, er Therese nå, påpeker TV2-ekspert.

På et mulig spørsmål mellom Fossholm og Carlson, mener Skinstad at det vil være likt.

– I utgangspunktet er begge bra i ett løp. Det er ikke klart hvem som tar den sprinten.

Stolthet snakker fra Joachim

Theresa Johak roser Norges ankerkvinne.

– Helen er en aggressiv, viljesterk og bestemt kvinne, veldig moden for alderen. Hun takler dette veldig bra. Ingen forventer noe fra Helen i morgen. Frida slo Helen i alle løpene hun løp, men vi vet at Helen har noen utrolig sterke sider nede og har en fin avslutning, sa Johak.

På det siste verdensmesterskapet i Seifield vant Sverige gull på stafetten. Da løp Stina Nilsson fort på Therese Johawk-løpet.

Norsk lag: Drill Woods Weng, Heidi Weng, Therese Johawk og Helen Marie Fosselhom.

Sveriges tropp: Jonah Sundling, Charlotte Galla, Eppa Anderson og Frida Carlson.

Written By
More from Jakob Leif

Microsoft bekrefter: – Noen Bethesda-spill er eksklusive for Xbox og PC

Noen fremtidige Bethesda-spill er bare tilgjengelige for Xbox- og PC-spillere. Dette ble...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *