Ny plate på Wall Street

Teknologiselskaper åpnet etter at nyheten om en ny positiv koronarvaksine løftet store deler av aksjemarkedet mandag. Etter en halvkjøring mandag er den tekniske indeksen Nasdaq nå opp 0,4 prosent, mens S&P 500 er opp 0,7 prosent.

Industriindeks Dow Jones har satt sin første rekord på ti måneder, og steg 1,2 prosent under 30 000-marken på 29 942. Tallet 30 000 er ikke viktig for ham, men det viser at stemningen i aksjemarkedet er positiv. Dow Jones krysset 29.000-marken for første gang i januar i år og falt deretter til 19.000 i mars. Siden har den klatret tilbake og satt ny rekord i kveld.

Det er nye positive vaksine nyheter bak aksjemarkedsoppgangen mandag.

Moderna, et farmasøytisk selskap basert i Massachusetts, økte aksjemarkedene over hele verden i forrige uke etter å ha kunngjort bedre testresultater for koronar vaksine enn farmasøytiske vinnere Pfizer og Biotech.

Bioteknologi er den største taperen

Moderna lover høy ytelse, opp 90 prosent fra Pfizer og Biotech mot 94,5 prosent. Forventningen om at denne vaksinen kan oppbevares ved normal kjøleskapstemperatur i opptil en måned er enda viktigere, mens Pfizer og Biotex krever 70 minusgrader for å bli værende.

Moderna steg 18 prosent i pre-trading-perioden på Nasdaq-aksjemarkedet, men stemningen roet seg litt, og nå er aksjen opp rundt ti prosent. Markedsaktørene har kjøpt aksjer i Moderna til resultatene av testprogrammet er kjent, og aksjen har steget 40 prosent på en uke, og har økt fem ganger i verdi siden begynnelsen av dette året. Modern er nå verdt 40 milliarder dollar.

READ  Ny bok: - Jeg prøvde å stoppe faren min

Pfizer-sjef Albert Burla ønsket nyheten fra Moderna velkommen, men både Pfizer og Biotech blir offentlig mandag. Tysk bioteknologi er ned 16 prosent, med dagens tap på Nasdaq, mens Pfizer er ned fire prosent.

Apple kom tilbake

Alphabet, eieren av fem store teknologiselskaper – Apple, Microsoft, Amazon, Facebook og Google – falt alle fra 0,3 til 0,9 prosent fra starten.

Men Apple har kommet tilbake, det mest verdifulle selskapet på Wall Street er nå oppe med mer enn en prosent, verdsatt til 2048 milliarder dollar. Dette tilsvarer 18,6 billioner kroner.

I løpet av en uke er Amazon og Facebook nå nede i over seks prosent, mens Microsoft er nede i 3,5 prosent. Teknologigiganter har vært aksjemarkedsvinnere i år, og hovedårsaken til at indeksene har prestert like bra som de har gjort hittil i år.

Videokonferansetjenesten Zoom og streamingtjenesten Netflix falt også og falt henholdsvis 3,4 og 0,9 prosent. Zoom er nå nede 22 prosent på en uke.

Mange selskaper som har hatt tap i aksjemarkedet i år som et resultat av koronaviruset, har steget betydelig, spesielt skipsfart, luftfarts- og reiseselskaper og mange oljeselskaper.

Royal Caribbean, Carnival og Norway cruiselinjer er oppe åtte til ti prosent, mens New York Stock Exchange-vinnere inkluderer Spirit, Southwest og Delta. Mange oljeselskaper øker også.(Vilkår)Copyright Dugens Noringslive AS og / eller våre leverandører. Vi vil at du skal dele sakene våre ved hjelp av lenken som guider sidene våre direkte. Kopiering av hele eller deler av innholdet eller andre applikasjoner kan bare skje med skriftlig tillatelse eller ved lov. For ytterligere vilkår Sjekk det ut her.

Written By
More from Jakob Leif

Hva gjør Google?

OnLeaks-sjef Steve Hammerstofer pålitelig lekkasje. Nå har han gitt ut Googles nye...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *