Ny studie: – 245 000 saker etter konferansen

En ny studie basert på DNA-analyse viser at 245 000 tilfeller av Covid-19 kan knyttes til en bioteknologikonferanse i Boston, USA i slutten av februar.

Det skriver CNN

Studien ble publisert i det prestisjetunge tidsskriftet Vitenskap.

I studien så forskere ved Broad Institute i Massachusetts på genetiske fingeravtrykk av to koronavirusstammer knyttet til konferansen i USA.

200 personer deltok

Cirka 200 personer deltok på konferansen, og forskeren samarbeidet gjennom hele studien.

Forskerne bak studien kalte en av virusmutasjonene som koblet stilen til konferansen “C2416” og mener at bare en person som deltok på konferansen burde ha brakt den varianten dit, men til slutt ble 245 000 mennesker smittet.

Buss: Helseminister Bent Hai sa i en uttalelse at National Institutes of Health (FHI) hadde undersøkt flere modeller for bussreiser i Sør-Norge, som var knyttet til rundt 100 hjertesykdommer.
Se også

– Forsterket av superspredning

– Et tilfelle hadde forstørrende effekt på videre utveksling fordi det ble multiplisert med super-spredning i en veldig mobil befolkning. Dette skjedde veldig tidlig i utbruddet. Før mange helsetiltak blir introdusert, skriver forskerne bak studien.

En annen variant av viruset, referert til i studien som “G26233T”, forbinder forskere med 88 000 av de 245 000 virussakene.

I følge studien sprer viruset seg fra Boston til minst 18 amerikanske stater, men også til land som Sverige, Slovakia og Australia.

“Til tross for den tidlige spredningen som kunne knytte seg til Massachusetts-konferansen, hadde Florida generelt de største søksmålene,” skriver forskerne.

Kanalen rapporterte at konferansen allerede har blitt beskrevet som en “super-spreader”.

Advarer om superdistribusjon

I studien brukte forskerne virusdatabaser for å overvåke små endringer i viruset.

READ  Medaljehåpet er snudd

Nå advarer forskere om effekten av superdistribusjon.

– Vi mener dette er en viktig advarsel om effekten av superspredning, som nå er mer relevant når høytiden nærmer seg, og vi slipper vaksiner som ikke reduserer spredningen, sier en av forskerne bak studien, Bronwin Magnis, om kanalen.

Forskere insisterer på at Super Spreader-fenomenet er vanskelig å dokumentere fordi det er så mange av dem. CNN skriver at det fungerer ved hjelp av genetiske fingeravtrykk.

Written By
More from Jakob Leif

“The Cryptoman” – Ingen nye prøvelser:

Han blir beskrevet som rolig og ydmyk. En kreativ sjel, en som...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *