Nye anbefalinger om nasjonale aktiviteter

Tirsdag ettermiddag slapp Helsedirektoratet sine anbefalinger om nasjonale tiltak, som de har lagt fram for regjeringen. Helsedirektoratet anbefaler å starte Den første fasen av det nasjonale åpningsprogrammet fra 16. april.

Ifølge Helsedirektoratet anbefaler de også å fortsette programmet med lokale og lokale aktiviteter i landets smittsomme stressområder.

Derfor er det opp til regjeringen å bestemme om de vil følge råd fra helsepersonell eller ikke. Avgjørelsen kunngjøres av statsminister Erna Solberg tirsdag ettermiddag.

Det første trinnet i gjenåpningsprogrammet er at du introduserer de samme nasjonale aktivitetene som du hadde før påskeferien. Dette kan indikere lindring i områder med lavt smittsomt trykk, men områder med høyt smittsomt trykk er ofte fortsatt utsatt for alvorlige lokale eller regionale smitteverntiltak.

”Helsedirektoratet mener det er nødvendig å fortsette nasjonal handling i fremtiden, men tiltakene som ble innført før påskeferien kan nå skrotes.

Charter-svin: Svin Austwick brenner ansiktet som Corona mistenker påpeker utenfor Stortinget. Video: Jasper Nordal Finswein / Doc Blooded. Foto: Haiko Jung / NDP
Se også

Alvorlig situasjon

Helsetjenestemenn mener at disse tiltakene ser ut til å ha hatt en positiv effekt på påskeferien, og høytiden ser ikke ut til å ha ført til mange utbrudd over hele landet.

Situasjonen i Midt-Øst-Norge er imidlertid alvorlig.

Ulike smittsomme forhold varierer mye mellom forskjellige deler av landet. Det har vært mindre enn 10 tilfeller i 280 kommuner de siste 14 dagene. Oslo og Vigen er ansvarlige for 80 prosent av infeksjonene i landet. Selv om antallet synker, er situasjonen i denne delen av landet fortsatt ustabil og alvorlig, ”skrev Helsedirektoratet.

Helsedirektoratet sier det er viktig å redusere smittespredningen i Oslo og Wieken.

“De aller fleste epidemier er kjent nasjonalt fra Oslo. Hele landet kan åpnes igjen så raskt som mulig, så det blir direkte påvirket av situasjonen i områder med høyt epidemitrykk.

AstraZeneca: – Paul Andre Home, overlege ved Oslo universitetssykehus (OUS), sier vi har bevist stor sannsynlighet for en sammenheng mellom astrogenvaksinen og sykdomsbildet.
Se også

pressekonferanse

Statsminister Erna Solberg holder en pressekonferanse klokken 16 tirsdag for å kunngjøre regjeringens beslutning om nasjonale epidemikontrolltiltak.

READ  Bergen åpner med økende smitte. Oslo stengt på grunn av tilbakegang:

I tillegg til Solberg, vil også utdanningsminister Curie Melby og barne- og familieminister Gazelle Ingolf Robstadt delta på pressekonferansen. I tillegg helseminister Bent Hay, FHI-avdelingsdirektør Line Vault og helsesjef Bjorn Goldwalk.

Solberg sa at gjenåpningsprosessen er spesielt påvirket av infeksjonssituasjonen, belastningen for helsetjenesten og vaksinasjonsprogrammet. Han la til at helsemyndigheter anbefaler å vente i tre uker på hvert trinn i gjenåpningsprogrammet.

Written By
More from Jakob Leif

Pittons krise – – det er ingen ende i sikte

New York (DOCLAD): Fiden-administrasjonen har allerede endret noen av Donald Trumps mest...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *