Nyheter mottatt på kommunemøtet – VG.

Kom bakover: Nesodon-ordfører Trolls var på Wickham-møtet da helseledere kom inn. Foto: Mattis Sandplot

Da landets helseledere brøt nyheten om det muterte viruset i Nordre følger, trodde ordførerne at de skulle delta på et vanlig informasjonsmøte.

Publisert:

  • Oslo og andre nabokommuner kan bli siktet i morges for Nortre-etterfølgelsen Tøffere tiltak enn Norge avsluttet i mars, V.G. Å avslutte alle handler – unntatt dagligvarebutikker og apotek – er under vurdering fredag ​​kveld.

De 250 ordførerne i Wigan County trodde de ville delta på et formelt digitalt informasjonsmøte om koronatilstanden og vaksinen fredag ​​morgen, da møtet plutselig hadde det mest dramatiske innholdet.

– Nestons ordfører Trolls Wickham sier møtet ble avbrutt fordi vi fikk en viktig melding.

– Vi skjønte at det var ille da Espen Knuckstadt, Bj ன் rn Goldwalk og Camila Stoltenberg kom og rapporterte om eksplosjonen i Nord. Vi ble fortalt at det dreide seg om et svært smittsomt engelsk virus, og ordføreren sier at vi gikk tilbake til det vi forestilte oss.

Bare minutter før møtet skulle finne sted klokken 10 ble arrangøren av møtet, statsadministrator Woljert Schwarstadt, informert om Hockland. Britisk virusmutasjon bryter ut i Nordre følger.

Stengt: Ordfører i Nordre Fallow, Hein Opton (Labour). Foto: Wither Root

– Da ringte vi helselederne rundt oss slik at de kunne rapportere direkte når alle kommunene var sammen. Vi kunngjorde at innholdet i møtet var endret og at det ville bli færre poeng på showet, sier Waljert Swerstadt Hawkland.

Dermed kom Espen Nuxstad, assisterende direktør i Helsedirektoratet, Bj n rn Kldwach, helsedirektør og Camila Stoltenberg, direktør for National Institutes of Public Health og rapporterte om den dramatiske situasjonen.

READ  "Bridgeton" - Han får hovedrollen i sesong to av VG

I tillegg sa ordføreren i Nordre Fallow Han Oppen (Ap) hvilke handlinger de ville iverksette.

– Jeg visste ikke om nyhetene før kort tid før møtet da distriktslegen Marion Schwerven-Martinson informerte meg om det, og hun ble fortalt om det igjen. Men vi er flinke til å gå tilbake og jukse, sier Waljert Swerstadt-Hoagland.

Krisehåndtering: Endelig på dagen for null nye epidemier i Nesodon kommune, måtte kommuneoverlegen Liv Hagen og ordfører Trolls Wickham ringe tilbake krisehåndteringen. Foto: Mattis Sandplot

Avslutning

Når VG møter Nesotones kriseledelse fredag ​​kveld, forbereder de seg på drastiske tiltak for å redusere den svært smittsomme mutasjonen av koronaviruset. Klokken 21.00 ventet de på informasjon fra regjeringen om hvilke handlinger som var nødvendige.

– Det skjer på en dag da vi ikke har en ny infeksjon. Ved VGs kurve var vi i en nedoverbakke og trodde infeksjonen var under kontroll. Vi er lei kommuner nå og tilbakeslagene er alvorlige.

Kommunen har hatt en rekke infeksjoner etter jul og nyttår, men denne uken klarte de å komme seg litt. Skoler og barnehager er gule i størrelse, og bare i løpet av få dager vil de kunne tillate grasrotopplæring igjen, voksne vil kunne trene et lite stykke og barnes skirenn vil bli arrangert.

– Nå blir det punktum igjen. Dette er vanskelig for alle, sier ordføreren, og han er glad for at regjeringen bringer inn felles aksjon for kommuner rundt North Fallow.

– Vi har hørt det, det gjør det lettere for alle, mener han.

– Det var et sterkt ønske om å ta likeverdig tiltak fra de berørte kommunene, og da ville det være veldig effektivt hvis regjeringen selv følger reglene. De var villige til å gjøre det, og det er vi glade for, »sa Woljert Schwarstadt Hawkland, en tidligere minister i Kristelig Folkeparti.

READ  Fullt vaksinert kan ha mer personlig kontakt - NRK Norge - Oversikt over nyheter fra forskjellige deler av landet

Statsadministrator – Med hele denne koronasituasjonen og deretter raset i Gejertrum, er det ingen tvil om at dette var året jeg krevde mest i denne jobben, sier Waljert Schwarztopk Hawkland, statsadministratoren (tidligere fylkesmann) i Oslo og Wieken. Foto: Derje Brinkadel

Før distriktskonsolidering og navneendring var han distriktsguvernør i Oslo og Agarshas, ​​og senere statsadministrator i Oslo og Viken.

– å bli slått og knust

– Det vil virkelig ta de som jobber med helse og beredskap, men nå er vi glade for at vi startet med vaksinen, så vi ser lyset. Jeg håper Folkehelseinstituttet, Helsedirektoratet og regjeringen vil få til gode tiltak som skal gjennomføres av kommunene. Alle jobber sammen for å redusere dette, sier han.

Fredag ​​kveld holdt Nordre Folo og flere nærliggende kommuner et nytt møte med helsemyndigheter og statlige tjenestemenn i Oslo og Wieken.

Oslo helsebyråd Robert Stein Oslo-borgere ble bedt om å være så stille som mulig i noen dager.

– For å forhindre at vi nå må gjøre alt vi kan sammen. Nå må vi alle opp og hjelpe Northray å følge så mye vi kan, ved å ikke dra dit de neste dagene, sier Stein.

Written By
More from Jakob Leif

– Uvirkelig – NRK Games – Sportsnyheter, resultater og kringkastingsplan

– Jeg vet ikke hva som skjer nå. Jeg klatrer fortsatt høyere...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *