Nytt boligsalg økte med 86 prosent i mars

Torsdag lanserte husbyggerforeningen mars 2021 nye boligsalg og oppstartstall for første kvartal. Salget økte med 86 prosent i mars og 40 prosent i kvartalet.

– Nytt boligsalg i mars og første kvartal 2021 var betydelig høyere enn det laveste nivået i fjor, sa administrerende direktør Per Jagger i en uttalelse.

Rettelse: Tallene for å starte nye fritidsboliger er korrigert. Åpningskvartalet økte med 27 prosent, men ikke 63 prosent, som False Productivity Forning sa tidligere.

Boligsalget i mars og første kvartal i fjor ble hardt rammet da Norge stengte først på grunn av Corona. Samlet sett var det nye boligsalg lavere i 2020 og var på nivået etter finanskrisen i 2010.

Per Jagger, administrerende direktør i False Producentense Forning, er optimistisk med hensyn til de nye hjemmetallene for første kvartal.

Per Jagger, administrerende direktør i False Producentense Forning, er optimistisk med hensyn til de nye hjemmetallene for første kvartal. (Foto: Fordin Rudzard)

I følge Polyproducesentence Forning er salget av nye hjem fremdeles jevnt i mars og første kvartal i forhold til tidligere år. Sammenlignet med 2019 gikk boligsalget ned i mars med én prosent, mens det samlede salget i første kvartal økte med fem prosent i samme kvartal 2019.

På tolvmånedersbasis økte salget med 11 prosent fra forrige tolvmånedersperiode.

Salget av nye boliger økte også i januar og februar i år. Salget av nye hjem i januar i år var 27 prosent høyere enn i fjor, og salget i februar var 21 prosent høyere.

Høy start

Åpningen av nye hjem ble også tatt kvartalsvis. Åpningen av nye hjem i mars i år var 63 prosent sammenlignet med mars i fjor, mens åpningen i første kvartal var 20 prosent i samme kvartal 2020.

– Glad for at åpningen av nye hjem endelig ble tatt opp i mars i år, sier Jagger.

Starten på de to første månedene i år var derimot på et historisk lavt nivå. Åpningen av nye hjem i januar 2021 var den laveste registrerte i januar siden 2010, ned fra åtte prosent i januar i fjor. I februar var åpningen nede med 16 prosent sammenlignet med februar 2020.

Carl Eric Craftings første leilighet kostet 300 000: – Nå valgte jeg faktisk å leie

Eiendomsinvestor Carl Eric lager forbedringer av boligpriser, førstegangskjøpere og hjemmemarked fremover.

02:35

Publisert:

Det største salget av fritidsboliger

Det er ikke bare nye hjem, det selger varmt hvetebrød for en dag. Polyproducesentence Forning rapporterer at nye fritidsboliger solgte nesten tre ganger så mye i første kvartal som i første kvartal i fjor.

– Feriehusmarkedet er i en positiv trend gjennom hele 2020 og vil fortsette til 2021. Det selger godt med fritidsboliger og vi forventer at det fortsetter, sier Jager.

Åpningen av nye fritidsboliger er 27 prosent høyere enn samme periode i 2020. På tolv måneders basis er salget av nye fritidsboliger 73 prosent høyere enn i forrige tolvmånedersperiode, mens åpningen er den samme.

– Corona-situasjonen har utfordret nok arbeidskraft til å komme videre for å dekke behovet. Alle fritidsboliger tar lengre tid å fullføre, så jo lenger du venter på at boligkjøperen skal være klar, sier Jagger. (Vilkår)Copyright Dagens Narningslive AS og / eller våre leverandører. Vi vil gjerne dele sakene våre ved hjelp av lenken som guider sidene våre direkte. Kopiering eller annen bruk av hele eller deler av innholdet kan bare skje med skriftlig tillatelse eller som lovlig tillater. For ytterligere vilkår Sjekk det ut her.

READ  Los Angeles: - - Sykehusene våre er beleiret
Written By
More from Jakob Leif

Corona – Bergen strammer inn:

Det siste døgnet er det rapportert om 34 nye tilfeller av smitte...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *