OL -billett klar til finale – Skadd Suka usikker – Viji

Jordal AMFI (VG) (Norge-Slovenia 7-4) Mattis Sucrelo-spillerne Mathis Olymp og Mats Roselli Olsen satte inn et fint straffeskudd før de scoret det femte og sjette målet for Norge. Dermed vil det nasjonale ishockeylaget være klart til å slå Danmark på søndag for det fjerde OL på rad.

Publisert:

Mats Suarez spilte ikke de tre siste i turneringen på grunn av skaden til landslagssjef Peter Thoreson (60). Etter å ha rådført seg med en norsk lege, ble det bestemt at Sooka ikke skulle “provosere” skaden ytterligere.

– En fornuftig avgjørelse, sier Thoreson.

På spørsmål om den norske stjernespilleren er klar til å spille i finalen mot Danmark, tror Thoreau at han har en hundre prosent sjanse – før han legger til at han ikke er sikker.

Den samme usikkerheten gjelder Patrick Thoreson, som aldri har spilt i en OL -kvalifisering.

– Vi krysser fingre som både kan spille, sier han.

– Hvis jeg skulle skyte fra livet, ville jeg sagt 50/50, svarer Andreas Martinson på spørsmålene om hva han mener er sjansene for å vinne mot Dance – Etter at han sa at laget de har nå er det beste.

– De har en liten fordelsspiller. Men det er en konkurranse om å spille. Vi skal gjøre alt vi kan for å klare det, legger han til.

Christian Gossastul (24) scoret sitt andre mål 7-4 minutter før slutten av kvelden etter en målløs pasning fra Andreas Martinson og Michael Haga.

I praksis måtte Better Thoresons lag slå Slovenia i søndagens OL -kvalifiseringskamp – Norge – Danmark – i finalen for å kvalifisere seg til OL i Beijing om seks måneder.

READ  - Hold deg inne - VG

– Å spille igjen for publikum er flott. Det er spesielt viktig å spille internasjonale kamper innenlands. Utrolig morsom kveld, sier Martin Reymark til TV2.

Jack in the Box: Mats Zukarello hyller lagkameratene etter 4-2 straffesparkkonkurranse i andre etappe i OL-kvalifiseringen mot Slovenia.

– Det var sykt press i begynnelsen, så vi kunne la dem matche to ganger. Det er flott å ta suksessen med hjem, sier Raymark kortfattet.

Med slovenere NHL Superstars Anne Gopidar (34) Tapte 3-4 i åpningskampen for Danmark. Slovenias siste kamp er i finalen i søndagens gruppekamp mot et svært svakt lag, Sør -Korea. Norge startet OL-kvalifiseringen mot Sør-Korea 4-1, mens Danmark slo koreanerne 11-1 lørdag ettermiddag.

Norge, Jonas Holmes (34) og uten sine skadede spillere Patrick Thoreson (37), Fikk en drømmeåpning. John Trosk ble kastet ut tre sekunder senere. Mats Zuccarello (33) Da de tok seg av Baton, tok hockeyguttene en nesten ledelse i spillet på overtid.

Les mer

En maktkamp som kunne forhindre olympisk deltakelse

Tilleggsinnhold

Slovenias keeper Caspar Grosselz har sendt Norge ut av spill, men bare for kort tid. Martin Riemark Seks minutter senere var det 1-0, på et slags eget comeback-og tre minutter senere var det 3-0 etter mål fra Christian Cossadul og Ken Andre Olymp.

Sistnevnte scoret til og med Erland Lesund med fire mot fem i minoritetsspillet, og Grosselz overlot den siste forsvarsjobben til tidligere Storhammer -keeper Luca Krakner.

Men så gikk det som det pleier. I nærvær av tre mål ble hockeyguttene tatt til sengs og trodde de lett kunne hentes. Slovenia ble redusert til to på ett og et halvt minutt. For andre gang scoret Robert Sabolik bukken bak Henrik Hockland på et norsk mål.

READ  Charlotte Leipzig - Liverpool kvartfinale etter en kopi av kampen mot VG

Den andre perioden begynte med tegn på forvirring, med hoveddommeren nedlatende med tvillingene. Henrik Hoagland ble opprinnelig utvist uten noen åpenbar grunn. Ken Andre ble deretter utvist for å markere den olympiske avkjørselen fra Slovenia – men kvalifiserte seg til straffespark, ifølge turneringskapteinen.

Gutten Succarello håndterte dette “på vei til Suka”.

Siki – Mates Zuccarlo – han gikk sakte foran Luka Krakner – og flyttet sakte isen mellom beina til Slovenia -keeperen.

Her er en forsmak på hvordan Suka har gjort det i NHL:

Da nærmet Norges eneste NHL-spiller seg til 5-2-plassen, han spilte foran Thomas Walkway Olsen på Krosners venstre stolpe-det kunne ha vært Norges tre-målsledelse igjen.

Det var imidlertid kaptein Mathis Olymp (35) som fortjente den prestisjetunge neglebittende æren. Ken Andre Olymp (32) gravde et varemerkehull fra den høyre runde hansken i Slovenias forsvarssone og spilte den med storebroren i den “lengste stolpen”.

– Jeg tror vi skaper en bedre konkurranse, sier Ken Andre Olymp.

Nummer seks: Sveriges Freundas Mats Rosalie Olsen scoret det andre målet for å gi Norge en ledelse på 6-2.

Halvannet minutt senere var brødrene 6-2 bak Mats Rosly Olsen. Da skulle alt ha vært bra i havn, men Slovenia startet den siste normale perioden i rakettfart og rappen ble redusert to ganger – igjen. Denne gangen på 45 sekunder, av Sabolic – spill fem mot fire på overtid – og Christian Sepon.

Andreas Martinson ble deretter utvist, med 13 minutter igjen – fare var på vei. Dette ble unngått selv om hjertet i halsen ble sett av de norske øynene.

READ  Klimasak ført til menneskerettighetsdomstol - E24

Ps! Da Vancouver kvalifiserte seg til OL i 2009 på Jordal amfiteater, slo Norge Danmark 5–3 i en avgjørende kamp. I september 2016 forberedte Peter Thorsens landslag Frankrike til OL 2-1 2018 på samme sted som sist timeout.

Written By
More from Jakob Leif

Los Angeles: – – Sykehusene våre er beleiret

“Våre sykehus er under beleiring og vår modellvisjon viser ikke en slutt,”...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *