OL-drøm knust for Johanneson – reiser hjem – VG

Utenfor OL: Koran Johansen mister mesterskapet. Foto: IHF

Håndballguttene mister en av sine beste utøvere bare dager før starten av OL (Tokyo) i Tokyo. Koran Johannessen (27) bekrefter at han forlater Japan.

Publisert:

– Det stemmer, SMS til VG i Tokyo (Japan er syv timer foran Norge) tirsdag kveld i norsk tid og tidlig onsdag morgen. Skriver inn – når han blir spurt om han vil hjem fra OL.

Dermed har OL-drømmen blitt knust for Stavanger-gutten, som ikke har fått delta i det som blir Norges første konkurranse i OL på 49 år på herresiden.

Johannessen ønsket ikke å kommentere videre før en pressemelding fra Håndballforbundet ble utgitt. Dette er sannsynligvis en skade.

Nyheten kommer fire dager før åpningskampen mot Brasil.

Å bli byttet ut

Bakspiller, som vanligvis spiller for Flensburg i den tyske Bundesliga, har vært en velsignelse for landslagssjef Christian Berke de siste årene og har bidratt sterkt til lagets vekst og suksess.

Nå må Berg komme med et alternativ. Norge har tre reserver i Japan. Elverums Siemen Holland Peterson (23) er bare en fullverdig, og vil være et naturlig alternativ til, Johansson.

De to andre reservene i Japan er keeper Espen Christensen og kantspiller Sebastian Barthold.

Flott

Johannessen har nettopp kunngjort en kunngjøring fra Håndballforbundet i tide. Dessverre fikk han ikke delta i mesterskapet, som blir beskrevet som for sjenerøst for landslaget.

Bortsett fra det skuffende verdensmesterskapet i Egypt i januar, har håndballguttene spilt glimrende de siste årene. I OL er de blant gullkandidatene.

Turneringen er delt inn i to puljer med seks lag, med fire fra hvert lag som går videre til kvartfinalen. Norge er i bassenget med Spania, Argentina, Tyskland, Frankrike og Brasil. Åpningsspillet finner sted førstkommende lørdag.

READ  Nekter å innrømme svikt: -

– Vi går opp til 11 av de beste lagene i verden. Det kan være vanskelig å fullføre fra begynnelsen. Jeg tror dette ville være veldig relevant for oss. Gjennom mesterskapet pleier vi å spille bedre og bedre, sa superstjerne Sander Sokosen til VG tidligere denne måneden at “alt kan skje”.

Saken oppdateres!

Written By
More from Jakob Leif

Inngangsdøren til operasjonshuset ble rammet av en bølge – Hogan reiste med 10 meter vann – V.G.

Dette er ikke første gang bølgene treffer bygningen. Publisert: Oppdatert – Jeg...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *