OL i Tokyo, Evind Henriksen | Henriksens vanvittige innlegg

Utrolig pulk forbedret sin egen rekord på mer enn to meter i finalen.

Artikkelen utvides.

Oslo / Tokyo (Netavision): Elevind Henriksson (30) forbedret sin egen norske rekord tre ganger i OL -finalen på Sledge Throw onsdag. Til slutt var innsatsen nok til den spennende sterke sølvmedaljen.

I sitt tredje kast passerte han 80 meter for første gang i livet med 80,31. Deretter klatret han til sølv med en høyde på 81,58 meter på femteplass på seks runder.

– Dette er helt fantastisk. Dette har vært min drøm i mange år. Henriksen, som beveget seg tydelig i et intervju med TVNorge, sa at jeg gikk gjennom flere skader og avføring.

Han sier at bare ett av de seks siste kastene mislyktes, ellers kom han til en kamp som overgikk alle forventninger.

Wojciech Noviki fra Polen vant tydelig sledefinalen med en distanse på 82,52 meter.

– Den magiske linjen for Evind Henriksen er brutt. Verden han tilbyr. Tenk hvor mange timer han brukte trening, løfting av vekter, treningsteknikk og kamp for seg selv på NRKs radiosending etter å ha kastet over 80 meter.

– Det er ikke mange mennesker i Norge som gjør dette. Han drømmer om å kaste 80 meter, og så sitter det for Henriksen. Det kan være et medaljekast, la Post til.

Stykket er ikke der. På et tidspunkt falt 30-åringen til fjerde. Det varte imidlertid ikke lenge.

I femte runde klatret nordmannen videre til en noe spennende andreplass, med 81,58 meter. Det var fem centimeter foran Powell Fajtek, tredje mann på listen.

Ovennevnte Fateh var verdens beste pulkekaster i denne sesongen før OL.

READ  Her er dronning Elizabeth tilbake på vakt - V.G.

– Verden han blåser. Dette er utrolig. Han kaster lenger og lenger, han er i sølv. Han kommenterte at det er noe magisk over det han gjør her.

NRK Saga Webjorn Rodel legger til:

– Vi spurte folk om Evind Henriksen før denne sledefinalen. Hva skjer igjen «En sympatisk fyr, hardtarbeidende og strukturert fyr, litt lavmælt og forsiktig. Han er ikke en fyr som står alene. “

– Suksess for strukturert arbeid, lavmælt og litt ydmykhet, legger den tidligere OL -mesteren til på 800 meter.

Registrering

Allerede i det første finalekastet forbedret Henriksen sin egen rekord med 39 centimeter. Sledgehammer landet deretter på 79,18m.

Deretter økte han rekorden igjen til utrolige 1,13 meter på det tredje kastet. Men det stoppet ikke det.

81,58 meter er ny norgesrekord.

Tjalve -utøveren Henriksen viste solid olympisk form i kvalifiseringen tirsdag, allerede i sitt første kast. 78,79 var nok til både individuell rekord og norsk rekord på over en halv meter.

I kvalifiseringen var Henriksen den tredje beste av de tolv spillerne som nådde finalen onsdag i Tokyo. I tirsdagens kvalifiseringsrunde kastet alle finalistene over 75,7 meter.

Written By
More from Jakob Leif

Britneys far har ingen kontroll over Britneys investeringer – er medvakt – VG

Bittre forhold: Jamie Spears har hatt kontroll over datteren Britneys karriere og...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *