OL som representerer politikk – filmen vil ikke se Norge

Nova stiler Han falt på kne etter en bronse på 19,74 på 200m i går. Han vant ikke OL -gull, noe som tyder på dyktighet, men holder seg fortsatt til å kombinere de beste sportene og brennende sosialt engasjement:

Hvis du er rolig, tror jeg at du ikke vil hjelpe noen. Du kan aldri gjøre nok, Til Det var han her om dagen NBC Games, Og fortsatte:

Uansett hvor mye du står, føles det ille. Du ser ingen endring, det tærer på deg.

Noah er bare 24 år gammel og har mange muligheter i fremtiden. Også på friidrettsbanen klarte han i går ikke å forfølge kanadiske Andre de Gross (19.62) og lagkameraten Kevin Bednarek (19.68) Tross alt er det to år siden Liles beholdt bladet sitt 19.50, Ellers ville han aldri vært det Under I dag er seiers tid.

På denne måten er det grunn til å være takknemlig for bronsen også, og bruke en annen mulighet for ham til å betrakte spillet som veldig viktig.

Lengde Før OL var Nova Liles en ledende skikkelse i dette opprøret ved de amerikanske olympiske leker Kontroversielt avsnitt 50 I IOC-charteret for å stoppe tegn mot rasisme fra plattformen. Han var tydelig i sin støtte til Black Lives Matter, gikk til demonstrasjoner og ga ut rap -sangenEt svart livHan brukte sin status på sosiale medier for å forklare hvilken kamp dette er.

Akkurat som hans Åpenhet Om søknaden Antidepressiva, Noah var veldig tydelig på den vanlige utfordringen til mange svarte i USA:

Vi dør fortsatt på gata, Til Han var 100 meter før de amerikanske olympiske kvalifiseringene, og Gulv En hånd med svarte hansker på motstand:

Bare fordi nyhetene sluttet å snakke om det eller OL pågår, betyr det ikke at det ikke skjedde. Jeg er svart.

Derfor har han konkurrert i mange konkurranser med svarte hansker uten fingre for å minne etappen nedenfor Mexico-OL 1968, Pionerene Tommy Smith og John Carlos og kampen mot rasisme som trenger global støtte:

READ  OL-drøm knust for Johanneson - reiser hjem - VG

Som trener er det vanskelig å vise kjærlighet til landet ditt, men det er vanskelig å si at endring er nødvendig. Landet er bedre, men dette er hva jeg sier at det kan gjøre det bedre, Det sa nylig i Nova Liles Instagram -konto.

De Denne handlingen fikk sidene til den amerikanske olympiske komité (USOPC) til å endres. Siden i vinter har hver amerikansk friidrettsutøver stå fri til å markere sosialpolitiske meldinger både ved OL og Paralympics.

Mange fremtredende internasjonale idrettsledere gikk med friidrettssjef Sebastian Coe. Etter hvert var presset på IOC så stort at forbudet mot å knele rundt lekene ble opphevet før OL. Derfor satte sleggen Gwen Perry sitt preg Neve I luften under et pulkekjøring.

Det er fortsatt forbudt å nevne under seremonier eller på scenen. Da den amerikanske kulespilleren Raven Sanders brøt forbudet etter å ha vunnet en bronsemedalje ved OL, mottok han Brukerstøtte Av sine egne ledere:

Raven Sanders fredelige feiring til støtte for rasemessig og sosial rettferdighet i forbindelse med festivalen respekterer konkurrenter og bryter ikke våre regler, Insisterte den amerikanske olympiske komité.

Denne offisielle amerikanske posisjonen har skapt IOC Nølende Og straffet henne. I går var tilfellet Dukket opp Igjen – Sanders sies å skyldes Tapt Moren hans like etter OL.

I verste fall vil IOC komme tilbake med en dom.

Basert på reglene som det norske spillet gjør de det utrolig bra Nei. Kommer til å endres. Og i denne forbindelse har de norske idrettslederne knyttet seg tett til IOC.

Av Gjennom disse kampene har idrettsutøvere markert sin motstand mot rasisme på en rekke måter, men våre idrettsledere er for tiden bare på kne for de olympiske lederne. Det er alt Forbrenning Sannheten om Norges forhold til menneskerettigheter ved OL i Tokyo.

READ  Full Stromscotset i Isolation - Junior Player Victim - VG

Enn visdom, Vi tviler på det Det er en kunstig forskjell mellom de olympiske leker og behovet for å stå opp for alle menneskers grunnleggende rettigheter og markere deres mening.

Det skjer i midten, at diktatoriske regimer rundt om i verden misbruker de beste spillene for å forbedre deres undertrykkende styresett og mangler sine humanitære verdier – med andre ord, det direkte motsatte av det den norske idrettsbevegelsen tradisjonelt har ment.

Det er uforståelig at toppledelsen i Norges Idrettsforbund i denne verdikampen har ført vårt eget spill til feil side.

De Denne endringen har skjedd uten noen detaljert diskusjon. Norsk spill Fortynning Bare med IOC og våre egne Trenerteam Om spørsmålet om forbud mot sosialpolitiske identiteter i og rundt Tokyo. Det bisarre forbudet mot å knele i solidaritet i kampen mot rasisme har ikke blitt diskutert som et viktig verdispørsmål.

Den store kampen om norske ledere i Idrettsrådet i vår var i stedet for å oppheve forbudet. Høye bygninger. Den rikeste idrettsnasjonen i verden bør få det de vil så snart som mulig. “Rimelige konkurransevilkår.

Så får resten vente på rettferdighet.

Norske leker bekymret for seg selv og dem.

De Vi var fremdeles midt i disse kampene. Christian Plummenefeld, Norges første gullmedaljevinner i triatlon, uttalte seg ikke, dessverre i en kamp Privat gruppe Tilhører et arabisk regime med et patetisk rykte Menneskerettighetsbrudd:

For Christian er dette en kontrakt som ikke gjelder hans engasjement med landslaget eller Norges Triathlonforbund., Svart Blumenfelds doble rolle ble kritisert da spillets leder Perit Kjal til Doc Platt.

Men norske spill kan ikke gjøre det så lett for seg selv. For å representere Norge, bør spillet vårt være absolutt sport. Når Bahraini -regimet bruker stjernen vårVask av spill»Forskjellen mellom sport og politikk er vasket bort. Å konkurrere om de arabiske undertrykkerne handler om spillet.

READ  Slik åpner Norge - E24
Den hvite vennen ble ført til kirkegården

Den hvite vennen ble ført til kirkegården
Ann På samme måte handler det å knele mot rasisme egentlig om å ta vare på det Verdier av spillet. Det er sant at hver utøver i utgangspunktet er like mye verdt. Alle har samme plass i spillet uavhengig av nasjonalitet, farge, religion, seksuell legning eller kultur.

Sånn sett er det mulig IOC -president Thomas Bach Knel førstHan hadde med seg hele IOC -styret som han hadde full kontroll over i alle andre saker. Dette er et eksempel å følge av flere og flere norske idrettsledere med ambisjoner om olympisk lederkarriere.

Men foreløpig er våre spillledere fast på feil side av verdikampen.

Fotnote: Det er all grunn til å gratulere Evind Henriksen Med et spennende OL -sølv i sleggen. Det er en rørende historie om pasientens engasjement for en øvelse som historisk har blitt ødelagt av sentralstimulerende midler.

Evind har kommet langt. Selv så jeg ham stå på siden av en sliten, støvete grusvei i Lambertsett, Oslo, og sette opp en av hans norske plater med heiagjengen rundt seg. Ikke så glamorøst der.

Så han fikk endelig en lønn han aldri drømte om. Resultatmessig er dette ikke en personlig prestasjon. Evind er fortsatt flere meter unna verdensrekorden. Men jeg tror fremdeles ikke at mange andre brukte sin egen kraft og presterte bedre enn sleggen.

81,58 er 367 ganger mer enn Evints sølvkast i siste runde. Verdensrekorden er russisk og 35 år gammel. Ti av de ti beste ballene i sleggen Fremført på 1980 -tallet. Flott innkast fra dagens trenere 44 I listen

Men nå er det litt bedre tider for ærlige idrettsutøvere som Evind Henriksen uansett hvilket land de kommer fra. Dette markerer nok et jubileum i norsk friidretts historie. Med mer effektiv internasjonal kontroll kan stoffet stabilisere seg i mer utsatte øvelser.

Written By
More from Jakob Leif

Foto / Klima Junker trekker seg fra samtaler – VG

Toppscore: Foto / Klimt-spiss Caspar ble Junger League-mesteren og høyest scorer i...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *