Olav Sen i det fremtidige aksjemarkedet: – Dette er en “pull”

– Olav Chen, senior porteføljeforvalter i butikkmerket, sier det er en “pull”, en reell drag.

De siste ukene har aksjemarkedet vært oppdrevet av gode vaksine nyheter. Men de siste dagene har virkeligheten sunket ned i Vesten at det vil vare minst et halvt år til, kanskje før flere befolkninger blir vaksinert og økonomien er helt sparket tilbake.

Hovedtrekket ved dette er at aksjemarkedene i forrige uke var svake, i det minste sammenlignet med ekstase fra tidligere uker.

– Vaksine nyheter har allerede blitt priset. Men aksjemarkedene vil alltid være fremover, og så lenge vi ser det glødende lyset i tunnelen, er det håp. Vaksinasjon er nå i gang i Storbritannia, og starter om noen dager i USA, og en slutt på epidemien blir sett. Men Chen sier at de neste månedene definitivt vil være utfordrende.

Mørke infeksjonsrater

Han understreker med rette at vaksinasjonsnyhetene har ansporet epidemien vi har sett så langt, spesielt i USA. Men de fleste i USA forventes å bli vaksinert bare i mai, ifølge Goldman Sachs, verdens største bank – hvis infeksjonstall nå er dystre.

Vaksinasjon begynner når infeksjonen fremdeles er i et av de mørkeste stadiene. Verden har registrert 1,6 millioner dødsfall og 72 millioner smittsomme sykdommer siden koronautbruddet begynte for nesten et år siden.

Epidemien er i økende grad i USA, som allerede er det hardest berørte landet i verden, og måler antall dødsfall og forekomsten av epidemier.

Bare den siste uken har 1,1 millioner mennesker i USA testet seg positive for korona. De siste ukene har mer enn 2000 dødsfall skjedd daglig, og sykehusets kapasitet har økt mange steder. Totalt har over 16 millioner mennesker testet seg positive.

READ  - Det er en gal avhengighet - VG

– Utslippsgraden av vaksiner vil være viktig for fremtidige vekstmuligheter. BNP-veksten i fjerde kvartal i eurosonen forventes å gjenoppta brått på grunn av nye streiker, men trenden i USA er fortsatt høy fordi de ikke har lukket så mye der. Men første kvartal blir tøft også. Derfor haster det med å plassere en ny gjenopprettingspakke i USA, sier Olav Sen.

Venter på den nye krisepakken

På kort sikt, en månedslam for å passe markedene om en ny koronakrisepakke i Kongressen i Washington. Rapporter derfra har gått fra håp til fortvilelse, og så langt er det ikke nådd enighet.

I praksis betyr dette at millioner av ødelagte og arbeidsløse amerikanere ikke mottar den etterlengtede sjekken fra staten de venter på. I tillegg til personlige tragedier som jul med utkastningstrusler og mangel på gaver og god mat, sender det også sjokkbølger til andre deler av økonomien som helt avhenger av at folk bruker penger og snur hjulene.

Selv om politikere er enige i siste øyeblikk, er det en risiko for at størrelsen på sjekken blir mye lavere enn mange tror.

Uten en koronakrisepakke ville den direkte bistanden som trengs direkte til amerikanske selskaper, spesielt små og mellomstore bedrifter, være minimal.

– Denne krisepakken har tatt lang tid. Den ønske Kom igjen, men nå begynner det å bli litt overtid, sier Olav Sen.

“Jeg har sett denne historien før”

Selv om det kan være noen vanskelige vintermåneder å vaksinere, påpeker Chen at han nå vet litt mer om vekst.

– Det var så ille i mars i år, man vet aldri hvor lenge krisen vil vare og når en vaksine kommer. Vaksinasjon er nå i gang. Markedet har sett denne historien før, påpeker han:

READ  Den amerikanske fiskeren sier at han ble svelget av en hval

– Da infeksjonsratene falt kraftig i sommer, kan du se hvor sterk veksten var bare fra andre til tredje kvartal. Vi vil se den samme positive veksten igjen om noen måneder i USA og eurosonen. Se på hvor godt Kina har kommet seg de siste månedene – nå blomstrer den økonomiske veksten, sier Olav Sen.(Vilkår)Copyright Dugens Noringslive AS og / eller våre leverandører. Vi vil at du skal dele sakene våre ved hjelp av lenken som guider sidene våre direkte. Kopiering av hele eller deler av innholdet eller annen type applikasjon kan bare skje med skriftlig tillatelse eller ved lov. For ytterligere vilkår Sjekk det ut her.

Written By
More from Jakob Leif

Aksjen skyter – E24

Handelsplattformen Robinhood åpnet for begrenset handel på fredag, og aksjen tar fart...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *