Omtrent 30 prosent av alle sykehusinnleggelser er vaksinert

Dette ble uttalt av Khair Bukolm, direktør, Infection Control, National Institute of Public Health (FHI) onsdag.

I løpet av det siste døgnet er det rapportert 1093 nye korona -infeksjoner i Norge. Det er en økning i antall personer som er fullstendig vaksinert mot infeksjon og sykdom.

De siste to ukene har 765 personer som er fullstendig vaksinert fått diagnosen infeksjonen.

– Omtrent 30 prosent av alle sykehusinnleggelser får nå en eller to vaksinedoser, noe som er i tråd med det vi forventet. 16 prosent er fullstendig vaksinert, og vi forventer at tallet vil stige til 50 prosent, sier Bucolm til TV2.

Disse tallene betyr ikke at vaksinen ikke fungerte, men han insisterer på at flere er fullstendig vaksinert.

Uansett hva tallene er, dominerer deltavarianten nå det epidemiske bildet, og vi vet at vaksineeffekten har blitt mindre når det gjelder deltaet, sier Bucolm.

Babyvaksine

Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Naxstad sier vi har en fjerde bølge av infeksjoner, og Bekymret for den store smittebølgen Det bør spres blant unge mennesker til uvaksinerte eldre.

FHI jobber for tiden med en vurdering av om alle barn mellom 12 og 16 år i dette landet kan vaksineres.

– Vår anbefaling vil bli sendt til regjeringen i løpet av veldig kort tid, og deretter må regjeringen ta stilling til det, sier Bukolm.

FHIs anbefaling til direktør for infeksjonskontroll sier at ved infeksjon vil risikoen for et akutt sykdomsforløp bli vurdert til hvilken fordel vaksinen vil gi for barn.

– Vekten er vanskelig og kunnskapsgrunnlaget er fortsatt svakt og lite. I tillegg kommer en vurdering av hvilken sosial påvirkning vi får av å vaksinere barn, sier han.

READ  Spillselskap krasjer etter notering - E24

Smitten vil øke

I løpet av den siste uken har FHI rapportert en 20 prosent økning i antall saker sammenlignet med forrige uke Ukentlig rapport Onsdag ettermiddag.

Forekomsten av nye sykehusinnleggelser og intensivavdelinger er fortsatt lav, men litt økende, sier FHI.

– Selv om antallet for øyeblikket rapporterte tilfeller har økt og deltavarianten har dominert landet, tror vi at epidemien neppe blir like stor som tidligere bølger, og kapasiteten til sykehus er truet, skriver FHI i sin ukentlige rapport.

FHIs ukentlige rapport viser R-nummeret, som forteller deg hvor mange ofre som har passert, beregnet til 1,1 forrige uke. Dette tallet er det samme som forrige uke.

Flere kombinasjoner

FHI sier at til tross for den raske økningen i diagnostiserte infeksjoner, er sykehusinnleggelse, intensivavdelinger og dødsfall lave.

– FHI skriver at årsaken til dette er at vaksinen beskytter godt mot alvorlige sykdommer, men ikke mot infeksjon.

FHI er klar på at epidemien er under kontroll i Norge, men spredningen av epidemien øker mange steder i landet.

– Det er en liten økning i antall nye sykehusinnleggelser i fremtiden. Forekomsten av nye infeksjoner øker først og fremst blant ungdom.

Written By
More from Jakob Leif

Sveriges langrennslandslag berørt av koronainfeksjon:

– Swedish Sky Association skriver i en pressemelding at noen på det...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *