Oslo aksjemarked er “enestående”. Denne investeringsdirektøren tror det vil krysse det av ytterligere

For makronerder og aksjemarkedsentusiaster har denne uken vært treg og nesten skrapt for viktige makrofigurer. Men fredag ​​er det julaften, lørdager og nyttår samme dag.

Klokken 08.00 ga tallene nye spådommer for norsk økonomi. SSB venter ti prosent vekst i boligprisene i år og Syv rentestigninger fra september til 2024. D.

Kl. 10.00 presenterer Nav arbeidsledighetstallene for august måned. En time senere gir Indom Norge boligpristall for august. Cherry kommer litt over klokken 14.30 når de nye sysselsettingstallene for august blir offentliggjort i USA – ofte referert til som “månedens viktigste mennesker”.

Leaf-Rune Rain, investeringsdirektør i Nordia Live, sier han vil følge sysselsettingstallene mer, men resultatene for august vil ikke påvirke aksjemarkedet på noen måte.

Jeg tror ikke de skuffende tallene i dag vil endre oppfatningen om at vi er i innsamlingsfasen. Jeg tror ikke et stort antall av oss er “ute av skogen”, sier han.

Imidlertid tror han bestemt at aksjemarkedene uansett vil stige ytterligere.

– Det var veldig bra

Torsdag steg nøkkelindeksen på Oslo Børs til ny rekord, og da aksjemarkedet åpnet fredag, steg aksjemarkedet noe fra starten. Så langt i år har nøkkelindeksen steget med om lag 20 prosent – den kraftigste økningen på åtte måneder i året av alle standarder.

– Jeg tror det faktisk vil øke ytterligere, sier Raine i Nordia.

– Nesten ingen redigeringer. Vi forventer disse fem prosent korreksjonene, men faller ikke.

Raine mener markedet er preget av sterk kvartalsrapportering fra selskaper.

– Regnskapet var veldig bra, sier han.

READ  Donald Trump - egne slakteksperter:

På spørsmål om det er bekymring for et fall i aksjemarkedene, svarer Raine at man ville ha mistet 20 prosent av inntjeningen hvis de hadde forlatt markedet.

– Å være mistroisk i dette markedet er for dyrt, mener Raine at noe bestemt må skje for et vedvarende fall.

– Vi har tyngre aksjer, sier investeringsdirektøren.

Fredag ​​morgen steg oljeprisen med rundt 0,40 prosent, med den norske kronen som ikke gjorde store grep, men forsterket seg litt mot euroen det siste døgnet.

“Veldig viktig nå”

Nut A., seniorøkonom ved DNP Market, som fulgte nøye med på ettermiddagens arbeidstall og viet nesten hele morgenrapporten til de kommende tallene. Magnuson. Han skriver at det amerikanske arbeidsmarkedet betyr mye for både sentralbanken (PET) og pengepolitikken, renter og kjøp av obligasjoner.

Nå mener Magnusson tallene er de viktigste.

“Betydelig forbedring i arbeidsmarkedet og inflasjon kan redusere kjøp av obligasjoner,” skriver han.

Sentralbanksjef Jerome Powell har sagt at målestokken for inflasjon er nådd. Nå er det avhengig av veksten i arbeidsmarkedet, mener Magnuson. Hvis den nåværende stillingsrapporten er like god som forventningene til 725 000 nye jobber, håper DNB -markedene at sentralbanken vil redusere obligasjonskjøpene i november eller desember, som vil vare i åtte måneder.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og / eller våre leverandører. Vi vil at du skal dele sakene våre ved å bruke direkte lenken til sidene våre. Kopiering av hele eller deler av innholdet eller annen bruk kan bare skje med skriftlig tillatelse eller slik loven tillater det. For ytterligere vilkår Sjekk det ut her.

READ  - Aldri vært i nærheten av dette - VG
Written By
More from Jakob Leif

– Juridisk grått område

På den siste dagen var det stor usikkerhet om hva som ville...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *