Oslo kommune stenger flere barnehager neste uke – VG

Ny epidemisk status: Barnehager i Oslo og andre berørte kommuner er preget av en helt ny infeksjonsfare etter utbruddet av muterte virusvarianter. ILLUSTRASJONSFOTO Foto: Gorm Cholestad / NDP

Den lave bemanningen og det høye smittestoffet som er berørt av krisen, betyr at Oslo kommune vil stenge flere barnehager den kommende uken.

Publisert:

Sier kulturråd Inga Marte Thorkiltson.

Torsdag ble det sendt brev til bydelene i Oslo fra Eric Blom-Doll, kommunaldirektør i byrådsavdelingen.

Kor høyt koronarelatert fravær, høye krav til infeksjonskontroll, mangel på alternativer og stor etterspørsel fra foreldre så mye som mulig i barnehagen gjør at driftsforholdene i mange barnehager nå er i høy etterspørsel.

Omfattende bruk av alternativer øker risikoen for smitte og påvirker barns sikkerhet. Mange distrikter har rapportert om arbeidsforhold for ansatte som har tilgang til uforklarlig, Blom-Doll skriver i notatet.

Oslo kommune er nå på høyeste risikonivå 5, og direktøren for kommunen sier det er utbredt smitte blant barn i barnehagealder.

Les mer

Her brøt smitten ut

Han oppfordrer bydeler i Oslo til å vurdere om det er barnehage.

“Distriktene blir bedt om kontinuerlig å vurdere om de har barnehager for å sikre infeksjonskontroll-lydfunksjon, bedre kontroll og prognose.”

Avslutning av kunngjøring: Byråd for kultur og kunnskap Inga Marte Thorkiltson har politisk ansvar for barnehageavdelingen i Oslo kommune, med rundt 700 barnehager innenfor bygrensen. Foto: Frod Hansen, V.G.

Les mer

Hyllest til Oslo

Byråd for kultur og kunnskap, Inga Marte Thorkildsen (SV) tror ikke det er noen måte å stenge noen barnehager fra neste uke.

– Spredningen av viruset fra den engelske mutantviruset har gjort det vanskeligere å jobbe i mange barnehager, noe som vil føre til flere barnehager, som ofte må stenges for uken, sa Thorkiltson til VG fredag ​​morgen.

READ  Johnstrad Chundby om problemer med ryggsmerter: -

Han beskriver epidemien og bemanningssituasjonen som så stressende at mangelen på sykdom og mangelen på alternativer holdt noen barnehager åpne.

Les mer

De ønsker at barnehagen skal være åpen med mer smitte

Les mer

Studentene blir praktisk talt sendt til “røde” skoler og barnehager: – Jeg tror jeg ikke har noe valg

Nær barn

– Situasjonen er spesielt alvorlig i noen distrikter i Grotalin. Men barnehager i andre distrikter sliter også med å henge med.

– Husk at det modifiserte viruset har skapt en helt ny infeksjonssituasjon for ansatte i barnehager. Tidligere var det liten risiko med yngre barn. Det er nå en høyere risiko for infeksjon forbundet med nærhet, kontakt, bleieskift og påkledning. Som arbeidsgivere har vi et ansvar overfor det lojale og slitne personalet i barnehagene, sier Thorkiltson VG.

Høy infeksjonsfare

På Oslos barneskoler sier byrådet at bemanning generelt ikke er like viktig som i barnehagen, men lignende vurderinger vil bli gjort for å stenge private skoler der driftsforhold er kritiske.

READ  Mord - Dette kan føre til høyere bøter

Nyere statistikk fra bransjen viser også at omsorgsassistenter, barnehagelærere og grunnskolelærere har en høyere infeksjonsfrekvens enn gjennomsnittet, spesielt i Oslo-området, i barnehagen og etter skoletid. National Institute of Public Health.

Les mer

Barneombud: Trenger et program for sårbare barn etter hjemmeundervisning og komplekse skoleår

Barnehager i mange bydeler hadde sykefravær på 13 til 16 prosent innen 2020, ifølge Oslo kommunes egen statistikk. Statistikk for februar og mars 2021 er foreløpig ikke tilgjengelig, men det forventes at mer kan mangle i barnehagene.

Thorkildsen har mottatt rapporter om at mange er tryggere enn noen gang før for den nye infeksjonsfaren. Videre viser nylige rapporter om spredning av sykdommen at både barnehager og barneskoler er svært utsatt for infeksjon.

– Vaksinere barnehageansatte

Inga Mart ே Thorkildsen ber National Institutes of Public Health og National Health Service om å la ansatte som jobber i barnehager vaksineres så raskt som mulig, sammen med andre som jobber tett med barn, som grunnskolepersonell og barneverntjenesten.

– Jeg forstår at de er pessimistiske. De skal ikke bruke masker og skal ikke vaksineres foran andre, budskapet de mottar.

– Samtidig er det muterte viruset veldig farlig å gå på jobb, vi forventer at de gjør det. Jeg tror tiden er inne for å sikre at de som jobber tett med barn blir prioritert i vaksinekøen. Den nye epidemien har endret hele prioritetsgrunnlaget, mener byrådet.

Les mer

Raymond Johansson vurderte å gå lenger: – Veldig vanskelige resultater

– Hvor mange barnehager kan stenges?

– Jeg har ikke oversikt over det nå, og også det kan endre seg raskt. Men uansett vil vi fokusere på å gi fordeler til de mest trengende barna, de såkalte sårbare barna og barna til foreldrene med sosialt viktige yrker.

READ  Mistenker ny eksplosjon på skolen - VG

Neste uke er uken før Palmhelg, som betyr påskestart for mange. Byrådet i Oslo har besluttet at barnehagen ikke skal være åpen dagene mellom palmesøndag 28. mars og torsdag 1. april, Mountain.

Les mer

FHI advarte mot skolestenging – men Oslo var fortsatt stengt

I et brev til Blom-Doll-distriktene sa kommunaldirektøren i kommunen at siden smitteverntilsynsmyndighetene ikke ble oppdatert etter situasjonen med det muterte viruset, må smitteverntilsynsmennene trenes i barnehager som holdes åpne.

Regjeringen i Utdannings- og integrasjonsdepartementet har kunngjort at den nye smittevernveiledningen for barnehager ikke vil være tilgjengelig før neste uke.

Sikkerhet Sikkerheten til barn og personalets arbeidsforhold bør også tas i betraktning. Før du bestemmer deg for å stenge ytterligere reduserte åpningstider i barnehagen, er det viktig å vurdere om risikoen kan minimeres nok, Kommunaldirektøren skriver i byrådets avdeling for kultur og kunnskap.

Written By
More from Jakob Leif

OL -billett klar til finale – Skadd Suka usikker – Viji

Jordal AMFI (VG) (Norge-Slovenia 7-4) Mattis Sucrelo-spillerne Mathis Olymp og Mats Roselli...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *