Oslo Pars bøtelegger Kjell Inge Røkkes Aker Biomarine en halv million kroner aksjemarkedet.

Oslo Børs Grill har besluttet å ilegge Agar Biomer en bot på en halv million kroner, der Kezel er hovedeier i berget her. Plikt til Oslo Børs.

Det kommer i en pressemelding torsdag.

24. november 2020 lanserte Agar biomerin lysovetta -produktet, som de beskrev som et vitenskapelig gjennombrudd som åpner nye muligheter og større markeder i hjernen, øyet og andre viktige helseområder.

Oslo Børs skriver i rapporten at de tror informasjonen ble satt inne på kvelden 19. november 2020, mens plikten til å gi informasjonen oppsto.

– Acre Biomer har håndtert denne saken dårlig. Vi har gjort mange feil, gjort erfaringer med dyr og lært av dem.

Dette sier Catherine Clevenis, finansdirektør i Agar Biomerine.

– Feilen er på vår side

– Agar Biomerine Det har gjort en uavhengig vurdering på forhånd om det er nødvendig å inkludere informasjonen i informasjonen. Basert på hvilke kriterier reglene på Oslo Børs er basert på, bestemte vi oss for å klassifisere rapporten som “upublisert pressemelding”. Vi gjorde dette i ytterligere behandling av saken, fortsetter hun.

Oslo Børs har nå besluttet at dette er opplysningspliktig.

Agar er finansdirektør i Biomarine Catherine Clevency.

Agar er finansdirektør i Biomarine Catherine Clevency. (Foto: Gillian Munch)

Tilbake i saken viste selskapets anmeldelse at det var feil i saksbehandlingen, kommunikasjonen og håndteringen av saken, sier Glandive.

– Feil kom til vår konklusjon på grunnlag av en fiasko. Senere kommunikasjon til Oslo Børs og media om denne saken var feil. Selv om vi gjør alt vi kan for å evaluere lyden, finner vi ut at feilen er på vår side og at håndteringen vår ikke er tilstrekkelig.

Brudd på opplysningsplikten

Videre har Oslo Børs konkludert med at Agar Biomer har brutt sin plikt til å gi informasjon om visse forhold knyttet til børsens henvendelser til saken uten å bytte.

DN er i kontakt med Oslo Børs gjennom forbindelsesdirektør Katherine Sakerland.

Han sier avgjørelsen er sendt til Agar Biomer, men han har ingen kommentar til spørsmålet om Parson henvendte seg til finansmannen i saken.

– Hva med å ikke få nok svar fra Parson?

– Den kommer til syne på slutten når den er tilgjengelig, sier Sekerland.

Tydligheten i Agar Biomerine sier at selskapet godtar bruddgebyret.

– Vi er bekymret for å være transparente og har invitert til samtale om denne saken. Det er ikke vår intensjon å blokkere informasjon fra Oslo Børs. Vi er enige om at vi burde ha bedt om mer tid til å svare mer på Oslo Børs -spørsmål, sier Clevenity.

Hun legger til:

– Vi har lært lærdom av denne saken og har forbedret vår interne praksis både i klassifiseringen av aksjemarkedsinformasjon og den generelle håndteringen av slike saker. Vi har etablert nye prosedyrer for å unngå å gjenta slike feil. Vi legger stor vekt på å opprettholde et godt og gjennomsiktig forhold til Oslo Børs, og vi er veldig opptatt av at markedet er avhengig av offentlige etater og media.

Aksjen har falt 60 prosent siden toppen

Agar Capital, den største eieren av Acer Cap Rock Acre Biomerine, eier nesten 80 prosent av aksjene. Grill kom tilbake som et børsnotert selskap i fjor sommer, og det ble notert i utviklingen av det lavere terskelmarkedet Euronext. Det skjedde syv år etter at selskapet ble kjøpt opp av Parsons.

I forbindelse med introduksjonen av rein i det åpne markedet, samlet selskapet inn over 2 milliarder kroner nye penger. Tidligere i år flyttet selskapet til hovedlisten, for tiden verdsatt til 4,5 milliarder dollar.

Opprinnelig startet som et fiskeriselskap i dag, og er kjent som et integrert råvare- og merkevareselskap som har hele verdikjeden.

Selskapet ledes av Mats Johansson, som er en av de ti største aksjonærene.

Aksjen vil handle til 51,5 kroner torsdag ettermiddag. Siden den første toppen på 128 kroner i januar i år, har aksjen falt 60 prosent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og / eller våre leverandører. Vi vil at du skal dele sakene våre ved å bruke direkte lenken til sidene våre. Kopiering eller annen bruk av hele eller deler av innholdet kan bare skje med skriftlig tillatelse eller slik loven tillater det. For ytterligere vilkår Sjekk det ut her.

READ  Microsoft - NRK Urix - Oversjøiske nyheter og dokumentarer påvirket av Global Hacker Attack
Written By
More from Jakob Leif

Alexandra Burke: – – Fortalt å bleke huden

Alexandra Burke, 32, fanget alles øyne da hun stakk av med “X...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *