– På vei tilbake til kongen på den rødgrønne siden – V.G.

Store-Store: Populariteten til Labour-leder Jonas Kahr Store øker. Foto: Frederick Solstadt, VG

Nå kan Ap-leder Jonas Kahr Sterey endelig le: i VGs statsministermåling er han like populær som Erna Solberg (H).

Publisert:

Jonas Kahr Ster (Ap) kaster hovedrivalen, statsminister Erna Solberg, i nakken. I VGs statsministermåling for april sa 44 prosent at de vil ha Stair og 47 prosent sier Soulberg. I mars var gapet 14 prosentpoeng.

– Dette er gode tall! Sier en fornøyd Ap-leder til VG.

Thor Kart Olasen, en profesjonell konsulent i Response Analysis, som gjennomførte undersøkelsen, sier Stair nå styrkes i kampen om maktbalanse på den rødgrønne siden.

– Vi har sett meningsmålinger med tilnærmet lik støtte for Ap og Sp. I en partimåling i VG sa han at Labour plutselig hadde mer enn 25 prosent oppslutning og SV med 14 prosent.

– Det kan være en seier for Ster, der han ikke vil ha en så tøff konkurrent ved siden av seg. Trapp kommer tilbake som konge på den rødgrønne siden.

Torsdag brøt det ut på et landsmøte i Labour, der de skal avgjøre den betente kontroversen rusreform Og Abort rekkevidde. Stair insisterer på at han ikke gjorde jobben alene.

– Ap-politikere over hele landet jobber for å forhindre vekst av økende forskjeller, og for å møte mulighetene og utfordringene vi står overfor med samfunnet, ikke alle av oss, sier han og fortsetter:

– Jeg lover at jeg vil stå på hver dag, slik at vi kan endre veksten vi har oppnådd de siste åtte årene, der de har den høyeste posisjonen, for nå er det tur til vanlige mennesker.

READ  Infeksjonen øker i Texas: - Beholdere skjuler mørke figurer

60-års lukt: Erna Solberg fikk en bot på 20 000 kroner etter familiens bursdag i Kyolo. Foto: Privat

Kg effekt

Statsminister Erna Solberg (H) erkjenner at det familieeide selskapet i Kyolo kan ha bidratt noe til å bygge bro over gapet mellom henne og butikken. Da han ble invitert til en restaurant på 60-årsdagen, brøt han regler for infeksjonskontroll, Og måtte betale en bot på 20.000 kroner.

– Jeg tror det å ha fokus på meg selv som person kan ha hatt en effekt nylig. Vi bruker nå hele vår innsats for å redusere antall infeksjoner og øke antall vaksinatorer.

Han legger til:

– Det neste er å sørge for at folk kommer tilbake i arbeid etter Corona og at det skapes flere arbeidsplasser. Jeg tror den utfordringen vil være en politisk kamp mellom flere partier.

Les mer

Ny VG-folkeavstemning: Sentralpartiet kollapser

Olassons svaranalyse sier at statsminister Erna Solberg 60-årsjubileum og påfølgende bøter kan ha svekket ham, men han trodde ikke det ville vare.

– Det kan ha svekket henne noe, men jeg tror ikke noen skal understreke det for mye, fordi ting som dette ofte går fort.

Han ser Stairs fane på statsrådets avstemning om Labours fremgang.

– Mobiliseringen av Ups og den økte støtten til den nylige folkeavstemningen har gitt Ster en klar seier i statsrådens avstemning, sa han.

I det minste: de fleste foretrekker Stair eller Soulberg, men 16 prosent foretrekker Driveway Sloxvolt Script (SP). Foto: Helge Mickelson

Skriften vil synke

Viji spurte også om Soulberg, Stair eller SP-leder Drigway Sloxvolt skulle bli statsminister etter valget. Skriften er mindre nødvendig i april enn i mars, og han faller fra 19 prosent til 16 prosent.

READ  Hæren tar makten i Guinea - Viji

– For Senterpartiet er det viktigste politiske spørsmål, og hva vi ønsker med Norge. Kampen mot sentralisering, for nasjonale rettigheter og for tjenester nærmere folket. Noen ganger tror jeg det er mer fokus på spill, mennesker og nivåer. Jeg må si hva jeg mener, da er folket suveren i valget, skriver skriften i en e-post til VG.

Written By
More from Jakob Leif

Josephine og Oscar vant MGBJR-Viji

Vant: Josephine og Oscar MGPijer-sangen vant med glede உங்களை Foto: Hans Otto...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *