Padmangel fortsetter å øke – svakere enn forventet i andre kvartal

Saken oppdateres.

Torsdag morgen offentliggjorde hydrogenselskapet Paddy tall for andre kvartal. Selskapet solgte 163,7 millioner kroner i kvartalet og driftsresultat før minus 120,3 millioner avskrivninger (ebitda).

Begge er svakere enn forventet.

Ifølge estimater mottatt av paddy fra analytikere på forhånd, forventes NOK å ha en gjennomsnittlig omsetning på 195 millioner i kvartalet og driftsresultat før avskrivninger på minus 86 millioner kroner (ebitda). Resultatet etter skatt ble estimert til minus 271 millioner kroner, men kom veldig høyt på minus 314,1 millioner kroner.

Kronen utgjorde blant annet 171 millioner finansielle eiendeler. Paddy har 650 millioner aksjer med norske aksjer i Everfuel, som har falt nesten 60 prosent i Euronext -veksten i år. Disse bidro til tapet på 212,9 millioner for rismark, men ble delvis oppveid av investeringer i amerikanske Nicola.

Færre bestillinger

Det var spenning i forventning om selskapet ville bringe oppdateringer på fabrikken i Herya i Porsche, som er planlagt å starte i tredje kvartal.

“Vi er glade for å se byggingen av anlegget i Herya bli utført som planlagt til tross for de epidemirelaterte utfordringene i andre kvartal,” sa Paddy-sjef John Andre Lock i en børsmelding på kvartalsrapporten.

Løkke understreker at resultat før avskrivninger (ebitda) inkluderer faste kostnader og økte anleggsrelaterte kostnader på Herøya.

I sommer kunngjorde Paddy flere nye samarbeid innen hydrogenutvikling, og selskapet kunngjorde en anskaffelsesordre for produksjon av elektrolysatorer. Dette er enheter som omdanner vann til hydrogen ved hjelp av elektrisitet og er sentrale for utvinning av hydrogen.

READ  Fortsatt sterk prisvekst i USA - E24

Nells ordrereserve falt syv prosent i andre kvartal, målt ved slutten av første kvartal, men steg likevel fire prosent på årsbasis.

– Vi forventer fortsatt at ordreinngangen vil variere mellom kvartalene ettersom ordrebacklocks og offentlige finansmekanismer blir implementert, sier Locke.

Samtidig fortsetter selskapet han leder å brenne raske penger. Kontantbeholdningen i andre kvartal gikk ned med 174 millioner kroner og er nå på mer enn 3 milliarder kroner.

I år har den falt med mer enn 50 prosent

Før meg leverte resultatene var meglerne sterkt uenige i Nels videre vei i aksjemarkedet. Ifølge Bloomberg jobber åtte meglere med anbefaling om kjøp av aksjer, seks meglere med salgsanbefaling og tre meglere med anbefaling om fangst.

Blant de mest negative var Thomas Dowling Nass, analytiker ved Sberbank 1 Markets. EN Analyse fra begynnelsen av august, Kursmålet på rismark ble satt til 8,5 kroner per aksje – 50 prosent lavere enn prisen på 16,4 kroner.

READ  Fjernet i siste øyeblikk

Siden den gang har aksjen falt og aksjen har handlet under 14 kroner før den åpnet torsdag. Så langt i år har valutakursen falt med mer enn 50 prosent. Den siste lignende situasjonen var i slutten av mai 2020.

Deler av fallet kan skyldes økningen i de langsiktige rentene i USA, for eksempel “Ten Years”, som også har påvirket andre. Vekstaksjer Disse er dyrere i forhold til vanskelig løpende inntjening, noe som gjør dem sårbare for rentestigning.

Næss påpeker også at paddy vil møte hard konkurranse i fremtiden i Sberbank 1 -markedene.

– Paddy er en ledende aktør i sin bransje, men markedsbalansen ser ut til å være mer utfordrende de kommende sesongene, hvor det vil komme mye nytt potensial og andre sentrale aktører på bakken. Sa Nass i august.

De fleste er komprimert i aksjemarkedet

Selv om rismark har vært en favoritt blant små investorer i mange år, har aksjen i stor grad tiltrukket oppmerksomhet fra kortfilmer. Onsdag ble 7,77 prosent eierandel i rismark gitt til det smaleste nivået – den høyeste andelen i aksjemarkedet i Oslo så langt.

En kortsiktig periode er når du må låne aksjene du ikke eier og selge dem på markedet umiddelbart. Du satser på et kursfall, og du kan kjøpe aksjer til en lavere pris, slik at du kan tjene penger.

Investor Aasulv Tveitereid er en av dem som gjorde padien kort, og sitter i betydelige urealistiske gevinster.

Det sa Tveitereid tidligere til DN Han ville sitte i padien en stund til prisen var mellom to og fem kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og / eller våre leverandører. Vi vil at du skal dele sakene våre ved å bruke direkte lenken til sidene våre. Kopiering eller annen bruk av hele eller deler av innholdet kan bare skje med skriftlig tillatelse eller slik loven tillater det. For ytterligere vilkår Sjekk det ut her.

READ  Hva du trenger å vite om koronavaksiner
Written By
More from Jakob Leif

Ny bok: – Jeg prøvde å stoppe faren min

New York (DOCLAD): De siste dagene har det blitt publisert flere bøker...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *