Pålitelig Oslo avviser angrep

Kampene fortsetter mellom Moldovas konservative ordfører Dorjeer Doll og det rødgrønne byrådet i Oslo Mandag morgen på NRKs Politikkvartal Vaksinedistribusjon, koronatesting, krisehåndtering og relaterte emner – inkludert potensielle valgkampanjer.

– Nei, jeg ødela ikke på forhånd den konservative ledelsen som jeg konspirerte med Osmos byrådsformann Raymond Johansson (Ap) for å håndtere krisen.

Han sa også at han hadde vært i kontakt med helsedepartementet søndag “etter at rapportene” ble ført til VG.

Det har vært en rekke angrep fra konservative politikere mot Oslos koronahåndtering de siste ukene. Oslo Høyre-leder Heidi Nordpi kritiserer Lunde byråd på nyåret Raymond Johanssons engasjement i eksperimentell inkompetanse og infeksjoner.

VG-kommentator Astrid Meland sa til Politics Quarter at han erkjente rapporter fra ordfører Doll fra samtaler med konservative politikere.

Statssekretær for helse- og omsorgstjenester Saliba Andreas Gorkung (H) svarte søndag på vegne av helseminister Bent Hai (H) at de ikke ønsket å blande seg inn i diskusjonen.

Molts Vaccineman: Ordfører Torgir Doll. Foto: Perit Rold, NDP
Moltsvaksinert mann: Reporter Dorjeer Doll. Foto: Perit Rold, NDP
Se også

Moldova Meyer argumenterte opprinnelig mot å motta ytterligere vaksinedoser fra andre deler av landet for å forhindre Oslo-infeksjoner og for å forhindre rask infeksjon fra Oslo.

Helsebyråd Robert Stein (Ap) representerte byrådsledelsen i Oslo mandag på den første, nye fasen av Moldo-Oslo-konflikten.

Byrådet i Oslo ønsket å vite hvor Malt-ordføreren var fra årsakene til dårlig krisehåndtering, vag kommunikasjon og manglende handling. Stein påpekte blant annet at det er utført 400 000 tester i Oslo.

– Raymond Johansson er veldig kjent

Mold Meyer refererte flere ganger til en “ganske populær” pressekonferanse i september i fjor, hvor byrådsleder Raymond Johnson opprinnelig takket nei til faglig råd fra helsepersonell.

READ  Så det er en kamp om en setning i svensk koronastrategi

Han kom tilbake dagen etter og fulgte rådet uansett.

– Raymond Johansson hopper inn og ut av karakterene. Dårlig kommunikasjon, misforståelse av befolkningen og forsvinnende situasjon. Siden begynnelsen av høsten i fjor har ikke Oslo klart å kontrollere epidemien. Nå er befolkningen så sliten, så frustrert, jeg merker litt aggresjon, ”sa Dorjeer Doll.

- Ingen vaksinasjon før sommeren: Oslo helsebyråd Robert Stein (Ap) til venstre ser ikke noe alternativ til drastiske tiltak før en vaksine kommer. Byråd Raymond Johansson (Ap) strammer grepet om hovedstaden til 15. mars. Foto: Haiko Junge, NDP
– Ingen vaksine før sammentrekning: Til venstre står Oslo helsebyråd Robert Stein (Ap), som ikke ser noe alternativ til drastiske tiltak før en knockout-vaksine kommer. Byråd Raymond Johansson (Ap) strammer grepet om hovedstaden til 15. mars. Foto: Haiko Junge, NDP
Se også

Robert Stein: Hvis kommuner begynner å tenke for mye på hva andre gjør og hvorfor de lever i epidemier, vil det bare øke aggresjonsnivået. Den tilstanden kan allerede være høy mange steder og kan allerede være alvorlig i uker og måneder.

Ikke før sommeren

Helserådet har ingen umiddelbare, lyse utsikter:

– Vi kommer ikke ut av dette før vaksinene kommer. Det er ukjent på dette tidspunktet hva han vil gjøre etter at han forlater stillingen. Inntil da er det ingen andre vaksiner enn drastiske tiltak.

– Ber NRK om at Oslo ikke nødvendigvis får en vaksine som andre ikke har fått for landets domstoler?

– Nei, det er ikke nødvendig. Men jeg tror det er tilrådelig. Jeg tror det er fornuftig å bruke en vaksine der infeksjonen er høy.

– Og vi vet at dette er veldig kritiske områder der det er mindre sannsynlig at folk holder avstand like lett som andre steder, svarte Robert Stein.

– Null vaksinasjon med Raymond-metoden

På spørsmål om Molde var villig til å gi noen vaksiner på distriktets vegne for å dempe presset i Oslo, svarte ordfører Torgir Doll:

– Vi baserer oss på det som er godt etablert med tanke på smitte. Modellen vi har nå i Norge brukes over hele Europa. Hvis vi bruker Raymond Johanssons metode, blir vi ikke vaksinert fordi infeksjonstrykket er veldig lavt. Modellen til Folkehelsebyrået bør fortsette.

READ  Doc Plaid avslører Frp Drama - Listack Lost: Pushing New Votes Forward
Written By
More from Jakob Leif

– Feil – VG

Rådhuset: Lillestrom og Lorenzkock vedtok i dag nye, tøffere koronatiltak. Foto: Hagon...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *