Pappa er her Friksjon: – – Gikk til helvete

Tokyo (Dagbladet): Økningsgruppen er kjent som en utgående familie. Men i dag, like før OL -finalen på 1500 meter klokken 13.40, maler pappa Gert Ingebriksen (55) en helt annen scene fra Tokyo.

Timothy Zeruot (25) fra Kenya var favoritten. Jakob Ingebrigtsen (20) er hovedutfordreren.

– For noen dager siden ble Jacob inkludert på alle mulige måter. Han forbereder seg på sin egen måte. Du får ikke mye av ham. Han sitter ikke og legger seg bredt, sier Gert.

Counting Town: Gjert Inkribsen under en pressekonferanse i Olympic Village i Tokyo. Foto: Lise serud / NTB
Under nummeret: Gjert Inkbriktson under en pressekonferanse i Olympic Village i Tokyo. Foto: Lise serud / NTB
Se også

Med suksessen til alle de britiske brødrene her, vil du tro at faren var sentrum da de endelige planene ble laget. Når skal en 20-åring slå til med EM-gull på 1500 og 5000 meter i Tokyo? Men det er ikke slik.

Far Ingbridge forklarer:

– Jeg har ingen anelse. Tenk om jeg hadde en anelse, jeg kranglet med ham om hva som var riktig og hva som var galt. Hvordan tror du at du har levd med dette resten av livet? “Husker du da du sa at det var sånn i Tokyo?”

– Herregud, jeg kan ikke leve med meg selv. Han kunne i hvert fall ikke bo hos meg. Nei, vi skal ikke bli fanget opp av dette. Jeg gjorde det en gang. Jeg vil ikke si når det er. Men det gikk til helvete. Jeg trodde jeg hadde peiling. Og dette er litt farlig. Men det er slik. Jeg likte ikke en gang en kommentar om det, sier han om løpsplanen.

Fortsettelse følger: I 1500m semifinalen hadde Jacob Inkabriktson full kontroll og avanserte til finalen. Video: Discovery + Foto: Bjorn Longsem
Se også

Gjert Ingebrigtsen møter norske medier på OL -landsbyen. I kjent stil snakker han fra leveren.

READ  Korea - Alarmer på matsituasjonen

– Jeg har lite peil som deg, svarer han på spørsmålene om hvordan han ser for seg 1500 meter finalen.

– Da har jeg det Jævla liten peiling Om hvordan finalen går. Jeg har ingen anelse. Som totalt inkompetent i feltet foreslår jeg at du er i høy hastighet. Jeg synes den siste tiden for å vinne medaljen burde være god. Jeg kunne ikke forestille meg en trefftid på 3.34-3.35. Men jeg kan ta feil.

Verdensrekorden ble satt til 3.26.00 og i 1998 av Hisham El Crorez. Jacob har den personlige rekorden på 3,28,68. Hvis han vil vinne en medalje, må han gå ned denne gangen.

Ringsiden i Tokyo: Gjert Ingripsen. Foto: Lise serud / NTB
Ringgit I Tokyo: Gjert Ingribsen. Foto: Lise serud / NTB
Se også

Hvor mye kreditt ville det være hvis treneren var god?

– For resultatene av løpet, tror jeg det ikke er mye å fortelle treneren på en eller annen måte. Trenere velger deretter hvordan de skal håndtere det.

Gijerts rolle i OL bør først og fremst være en tilrettelegger:

– Jeg kolliderte ikke, bøyde meg ikke. Jeg liker å kjempe for hvem som helst. Selvfølgelig føler jeg et spesielt ansvar overfor familien. Men jeg kan kjempe for hvem som helst hvis det betyr noe.

– Ville du blitt skuffet hvis Jacob ikke vant medaljen?

– Jeg kommer ikke til å jukse på mine vegne. Men jeg er skuffet med tanke på Jacobs ambisjoner og ønsker. Jeg vet hvor listen er. Hvis han er skuffet, er jeg også skuffet.

Menn:

– Jeg vet hvor vanskelig det er å treffe der til rett tid. Verden beveger seg uansett. Mange av oss banket på at dette ikke er slutten hvis vi går den ene eller den andre veien.

READ  - Vi vil ikke oppnå det, vi vil vinne det - VG

Likevel er det sant at familiens ære ligger i Jakobs hender. Der brødrene tidligere holdt finalen sammen, gjenstår bare den yngste.

  • Henry måtte stå i OL. Årsaken er en operasjon. Med venstre lårben er hamstringmusklen 80 prosent revet.
  • Philip røk i varmen, og han var ikke der hele året.
Lille Tsjad: - For noen dager siden ble Jacob inkludert på alle mulige måter, sier Gigert Ingbritson. Foto: Bjørn Langsem
Lille Tsjad: – For noen dager siden ble Jacob inkludert på alle mulige måter, sier Gjert Ingebriksen. Foto: Bjørn Langsem
Se også

Spørsmålet er om vi noen gang vil se de tre brødrene løpe i en finale igjen.

– Ja, svarer Gjert kontant.

– Vet ikke hvilken avstand. Men jeg håper å se deg igjen neste år.

Om Henrik: Vil han sitte hjemme som en vill okse og gå tilbake?

– Ja, villbiff er nok en god forklaring, sier Gjert.

Written By
More from Jakob Leif

Forvirret av Barcelona-seier – tittel å gå glipp av – VG

(Levante – Barcelona 3-3) Barcelona tok ledelsen 2-0 og 3-2, men klarte...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *