Påskestramming: – – Bare lukk

Trichil (DocLadet): Tommy Ashim, eier og operatør av Tricils største Abrasive Sky Resort, ristet på hodet flere ganger under en pressekonferanse tirsdag kveld hos helseminister Bent Hay.

– En barstopp, en to-meters regel og ikke gjester i Oslo og Wieken, ja, det gjelder å stenge hele påsken. Ingen kan fungere under slike forhold. Regjeringen ønsker å legge ned alt og sikre en ordentlig kompensasjonsordning for en blødende virksomhet. Nei, dette er trist, erfaren restaurant med 25 års kontinuerlig drift i Lavon.

Duckblade følger en pressekonferanse på en tom bar i Lavon, som bærer omtrent 3500 gjester om dagen på en typisk påskedag, langfredag ​​og påskeaften..

– Med en måleregel klarte vi rundt 350 lunsjgjester om dagen. April Sky kan ha vært med en meterregel på grunn av infeksjonsfaren.

– Vi må stenge

– Nå med to meter-regelen og en barstopp?

– Min umiddelbare reaksjon er at vi skal lukke. Myndighetene burde ha gjort det og tatt regningen til vaksinasjonene kommer. Dette er bare tull. Telefonen ringer fortsatt ikke, jeg må ringe kolleger i kveld, hele bransjen tar en diskusjon på onsdag. Mange restauranteiere sliter nå, sier Shame.

TOM ALPINNE: Stengt tirsdag klokken 15.30 rett før solnedgang i Trisalbakin. Restaurantsjefen i Lawon tror hyttefolket vil dominere bakkene frem til påske. Foto: Lars Ewind Bones / Docladet.
TOM alpinbakker: Den stengte i Trieselbakin like etter klokka 15.30 rett før solnedgang tirsdag. Restaurantsjefen i Lawon tror hyttefolket vil dominere bakkene frem til påske. Foto: Lars Ewind Bones / Docladet.
Se også

I en typisk påske, sist i 2019, hadde Shyam og Lavan 45 på travle dager. Siden kisten hadde begrensninger før neglen på tirsdag, ble den vurdert til 12 jobber. Laven og nabo Barbagova vil holde personalmøter onsdag morgen for å diskutere hva de gjør i påsken.

Shyme er klar på hva han tror dette vil være for Lavens rolle.

READ  Joe Biden - - truer landet vårt

– Nå i kveld finner jeg ingen annen løsning enn å lukke. Ingen spillere innen natteliv på vintersteder kan operere under slike forhold.

Vinteren er over: 90 prosent omsetningstap i vinter sammenlignet med et vanlig år, sier trist eier påske Tommy Ishim Trisil ved Restaurant Lavan. Foto: Lars Ewind Bones / Docladet.
Vinteren er over: Med et 90 prosent omsetningstap i vinter sammenlignet med et normalt år, sammenligner påske dessverre eier Tommy Åsheme på Trice Restaurant Lawn. Foto: Lars Ewind Bones / Docladet.
Se også

Så langt i vinter har omsetningen i Lawn falt med 90 prosent sammenlignet med det normale året 2019.

– Dette er 19 millioner kroner i omsetningstap så langt. Nå er vinteren over, sier Shyme, 45.

– Hvordan vurdere statusen til utelivsbransjen i andre deler av landet?

– Det er veldig vanskelig og trist for alle i bransjen. Jeg synes det er bra at det ikke er flere konkurser. Folk har fått utsatt skatt, merverdiavgift og arbeidsgiver fra staten, som skal være 8 prosent for meg. Her er mørketallene som venter rundt hjørnet, sier Sheem.

Vaksinasjon og grenseåpning

Han anslår at 70 prosent av omsetningen i et typisk år kommer med Oslo- og Wyken-gjester. I år er det 90-95 prosent ettersom grensene til andre land er stengt.

– Hva er det viktigste for utelivsbransjen i Trichur å starte på nytt neste vinter?

– For hele bransjen vil det være viktig med vaksinasjoner, og grensene åpnes. For vår del her i Lawon er fjerningen av en meter-regelen helt avgjørende. Dette er Abras Sky hvor vi bor, sier Shyme.

– Det siste tatt bort

Føyer raskt til: – Jeg er redd enmeterregelen blir tatt sist.

Så sier han: – Det er mange som kjemper, de som ikke oppnår dette. Jeg angrer ikke på det. Jeg har jobbet hardt og er heldig med det populære stedet.

READ  Resten av bygningen som kollapset i Miami blir revet i en hast - VG

– For alle som kjører sesongen kan kompensasjonsplaner bli veldig dårlige. Vi kjører bare sesongen, så vi må ta alle utgiftene og dele på 12. Her løper vi i fem måneder og får null kompensasjon i syv måneder. Vi er lovpålagt å forlenge utgiftene utover 12 måneder.

– Forrige ordinær påske har 60 000 påsketurister ankommet Trichy. Hvor mange kommer denne påsken?

– Uansett antall på slutten, vil det være en kraftig nedgang. Jeg hører fra hotell- og restaurantkollegaer at det blir kansellert. Det startet for flere dager siden, og regjeringen oppfordret alle til å holde seg hjemme og holde seg borte fra offentlige steder, inkludert hoteller. Nå kommer det frem, og kompilerer restaurantens eier.

Han tror fortsatt mange kommer til Trisil neste uke – vel, isoler deg i rommene.

Written By
More from Jakob Leif

Champions League-håp for Liverpool – Old Trafford Winning Thriller – VG

(Manchester United – Liverpool 2-4) Ole Gunner Solskar (48) så ut til...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *