Pete Pattigeek blir den første homofile mannen

Onsdag kveld bekrefter Biden at Pattick vil være den første frittalende homofile som tjener i den amerikanske regjeringen.

– Annis Parker, leder for Victory Institute, sier utnevnelsen er en milepæl i flere tiår – lang kamp for å sikre at LHBT-personer er representert på alle nivåer.

Nyhetsbyråene AB og Reuters bekreftet tirsdag kveld at Boutique ble valgt til transportminister i Bidens kommende regjering. Lengre CNN Og andre medier rapporterte at Pattikke var den beste kandidaten i kampen om ministerposten.

Hovedrollen

Transportdepartementet er ansvarlig for amerikanske motorveier, fly og tog. Departementet forventes å spille en nøkkelrolle i Biden-administrasjonens forsøk på å trekke USA ut av den økonomiske krisen etter Corona-epidemien.

Biden sier i en uttalelse at Pittsburgh er en patriot og problemløser, og at han representerer det beste vi har som nasjon.

– Jeg anbefaler ham som samferdselsminister fordi denne stillingen samler mange av utfordringene og mulighetene som ligger foran oss, sier Biden.

“Jobber, infrastruktur, likhet og klima er alle en del av Samferdselsdepartementet, som er ansvarlig for våre mest ambisiøse planer om å bygge en bedre fremtid,” fortsatte den påtroppende presidenten.

President Donald Trump har i årevis lovet at det kommer en ny større transportpakke, men den har ikke materialisert seg.

Norsktalende

Joe Biden sammenlignet tidligere Pattikke med sin avdøde sønn Pew.

– Dette er det største komplimentet jeg kan gi en person. I likhet med Pew har han også en jernrygg, sa 38-åringen på et valgmøte tidligere i år.

READ  Hjørnesteininvestor Spetalan droppet umiddelbart lakselisten - E24

I tillegg til Pattik vil ministeren være den norsktalende transportministeren i USA.

Etter å ha tjent åtte år fra 2012 til 2020 var Pattick, også kjent som borgermester Beat i USA, ordfører i South Bend, Indiana. Han lærte også norsk språk blant annet å lese J ஸ்ட் rnstj ர் rn J ன் rnson, Sigrid Undset og Nut Humson.

I 2014 tok Pattik en syv måneders pause fra jobben som ordfører for å tjene som etterretningsoffiser i Afghanistan. Hun har vært gift med ektemannen Chaston Pattik siden 2018.

Mange møter på trappene

Tirsdag ble det kunngjort at Biden hadde valgt elbilentusiast og tidligere guvernør i Michigan Jennifer Granhome som den nye amerikanske energiministeren. Det gir kilder til aviser Washington Post Og nyhetsbyrået A.P.

Ifølge avisen viser valget at Biden ønsker et departement som kan spille en aktiv rolle i håndteringen av klimakrisen.

Biden har også valgt Gina McCarthy til å lede et ambisiøst klimaarbeid hjemme. McCarthy, som tidligere ledet EPA og jobbet med Barack Obamas program for ren energi, er nå klimakoordinator i Det hvite hus.

Written By
More from Jakob Leif

Mutasjon, koronavirus | Ny koronavariasjon med antall mutasjoner oppdaget hos flypassasjerer

– Professoren sier dette er veldig interessant for en virolog som meg....
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *