Politimann skutt i Göteborg – VG

Politiet evakuerte området etter å ha blitt advart av innbyggere som angivelig har hørt skudd. Et stort antall politipatruljer var på stedet frem til torsdag kveld. Foto: Björn Larsson Rosvall / TT

En politimann i 30-årene har dødd av skadene etter en skyting i Heathingen, Göteborg.

Publisert:

En politimann er drept i en skyting i Biscopsgarden, nord for Göteborg. En annen person ble skutt og drept.

– Dette er absolutt en tragisk hendelse som vil ramme politiet alvorlig, fortalte regionsjef Klaus Johnson på en pressekonferanse torsdag morgen.

– Det er vanskelig for oss alle. Våre tanker er til pårørende og medarbeidere som jobbet tett med den avdøde, sier politiets områdeleder i Eric Nord, Stor-Göteborg.

Svensk politi rapporterte om hendelsen klokken 22.34 onsdag kveld. Da politiet skjøt ham, var de der i forbindelse med et nytt oppdrag.

– Vi har fortsatt aksjon etter skytingen av Hostweathercaton i Hisington. To personer ble skadet og kjørt til sykehus med ambulanse. En av de skadde var politiet. Han sa at situasjonen var dårlig Politiet sa torsdag kveld.

Ingen mistenkte

På en pressekonferanse torsdag sier politiet at flere etterforskninger har funnet sted i løpet av natten, men det er fortsatt mange ubesvarte spørsmål.

– Vi nærmer oss, men det er fremdeles ingen tvil, sier områdeleder for politiet i Eric Nord, Stor-Göteborg.

Politimannen sies å være i 30-årene og relativt ny i yrket.

Pressekonferanse: Regionleder Klaus Johansson (til venstre) og Eric Nordil (høyre) områdeleder i Stor-Göteborg. Foto: Björn Larsson Rosvall / TT / TT NYHETSBYRÅ

Angrep på demokrati

Den svenske statsministeren Stefan L ஃப் fven fortalte en pressekonferanse torsdag at angrepet på politiet var et angrep på rettsstaten og vår demokratiske enhet.

READ  Leicester - CL satte fyr på kampen i Newcastle med seier over VG

Og fortsetter:

– Vi kommer aldri tilbake i kampen mot organisert kriminalitet, og politiet har støtte fra hele samfunnet i sitt arbeid. Jeg og hele det svenske folket er stolte av politiet vårt.

Foto: Anders Wickland / TT NYHETSBYRÅN / TT NYHETSBYRÅN

Ukjent skade

Tilstanden til den andre mannen som ble skutt kunne ikke fastsettes av politiet torsdag kveld. Avsløre En annen person skriver at han ble sendt til sykehuset med alvorlige skader.

Klokka 13.00 kunngjorde politiet at de hadde startet en undersøkelse og avhør av vitner på stedet.

Et vitne sier at han hørte uttrykk som hørtes ut som fire eller fem skudd. I løpet av kort tid kom 15-16 politibiler.

I følge Getforks-Boston De snakker med en eller to personer når de plutselig skal. Informasjonen kommer fra politiet.

Politiet evakuerte området etter å ha blitt advart av innbyggere som angivelig har hørt skudd. Et stort antall politipatruljer var på stedet frem til torsdag kveld.

Det er foreløpig ikke gjort noen arrestasjoner for forbrytelsen, men ifølge Gettforks-Boston er folk blitt ført inn til avhør denne gangen uten mistanke.

(NTB og VG)

Written By
More from Jakob Leif

Flertall for mistillitsforslag mot svensk regjering – VG

Mandag vil Rickstock stemme i et mistillitsforslag mot regjeringen til Stephen Lofven....
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *