Positiv regjeringstest

Martin Lostrom Ningket har testet positivt for Covid-19 under landslagets opptelling over hele landet i Italia.

Langrennssjef Espen Bijerwick informerer Doclad om at en positiv test kom inn lørdag 28. august. 29-åringen sa at han følte dårlig med seg selv.

– Smitteveien er foreløpig ukjent, og Martin testet negativt før han forlot Oslo, sa Cysteine ​​Anderson, lege med ansvar for langrenn i Norges Skiforbund.

Både menn og kvinner er i Italia og skal etter planen bli der til 14. september.

Elevation Collection: Livigno har vært en viktig side for Norges høydesamling i mange år. Marit Bjorgan er her i 2017. Foto: Bjorn Longsem
Høy samling: Livigno har vært en stor destinasjon for norske høyder i mange år. Marit Bjorgan er her i 2017. Foto: Bjorn Longsem
Se også

Isolert

Det norske landslaget er delt inn i to grupper i Italia, og alle de mannlige utøverne bor på ett hotell med Lostrom Ningket, mens jentene bor på et annet hotell.

Mannegruppen regnes som intim og er isolert:

– De er nå plassert i et testsystem og isolert. De trener i ensomhet fra andre og blir på hotellrommet resten av tiden. Det er ikke klart hvordan det kommer til å se ut i fremtiden, men vi har vært i kontakt med italienske helsemyndigheter, forklarer Bjervig til Dagbladet.

Hvordan tar Martin det?

– Jeg snakket med ham hver dag, og jeg var imponert over hvordan han tar det. Det er mye usikkerhet og vanskeligheter når han sitter alene i rommet. Han var isolert, men Bjerwick sier at det var en mild sykdom.

Overraskelser: Better North kunne se en av de mest vellykkede langrennsjobbene, men nå jobber han med en ny karrierevei. Video: Better North / Facebook
Se også

Én vaksinedose

Det norske laget var i isolasjon før de forlot Italia, og alle utøverne testet seg selv før de dro.

– Var han fullstendig vaksinert?

– Martin har en dose. Vanligvis har alle en dose, og noen er fullstendig vaksinert. Vi følger vaksineoppstillingen i Norge, sier Bjervic.

READ  Kunngjør nye aktiviteter

Andre idrettsutøvere har tatt tre ettertraktede tester siden de kom til Italia. Alle var negative.

– Hvordan tar andre idrettsutøvere dette?

– Det er klart at det vil være litt usikkerhet når de får en positiv test på laget, men de blir tryggere ettersom det er flere negative tester.

– Noen som valgte å isolere seg?

– Nei, de følger planen vi la.

Written By
More from Jakob Leif

Android-apper med millioner av nedlastinger stjeler Facebook-passord

Kampen mot ondsinnede mobilapper vil aldri ta slutt, og nå er det...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *