President kunngjør Biden at endring kan begynne – VG

Pågår: Joe Biden gikk ut av en videokonferanse med flere amerikanske ordførere på mandag. For tiden jobber han fra sitt konverteringshovedkvarter i Wilmington, Delaware. Foto: Joshua Roberts / REUTERS

GSA har blitt kritisert for å ha forsinket overgangsprosessen til Biden-ledelsen. Mandag kveld ga de grønt lys til den påtroppende presidenten – med president Donald Trumps velsignelse.

Den amerikanske offentlige tjenesteadministrasjonen (GSA) er ansvarlig for å gjøre offentlige midler og kontorer tilgjengelig for den som har ansvaret for presidentskapet, slik at han eller hun kan forberede seg på arbeidet.

Dette skjer vanligvis kort tid etter valget, men i år har det tatt flere uker. Imidlertid sent mandag kveld, ifølge CSN, GSA Joe Biden ble formelt varslet om at arbeidet kunne begynne å overføre makten.

Dette vises i et brev skrevet av kroppslederen, Emily Murphy, som må ha dukket opp i Representantenes hus samme dag og forklarte hvorfor prosessen tok så lang tid.

President Donald Trump skriver på Twitter at han har gitt grønt lys for godkjenning, men samtidig insisterer han på at han ennå ikke har innrømmet valgnederlag.

Bakgrunn: Biden vurderer sakene – som forhindrer overgangsperioden

Utnevnt av Trump: Emily Murphy, president for Public Service Administration (GSA). Foto: Susan Walsh / A.P.

Biden er nå GSA-akkreditert og vil blant annet kunne få tilgang til penger og lokaler fra myndighetene når han forbereder seg til å ta ansvaret 20. januar. Resultater I følge Pittons forandringsteam Hjelp dem å gjennomføre en “jevn og fredelig overføring av makt”.

Avviser stress

Mottatt av GSA-president Emily Murphy Kritikk for å holde tilbake godkjenning, Mens Donald Trump og teamet hans utfordrer valgresultatet i retten, spekuleres det i at han har blitt presset til å forsinke prosessen.

READ  Marilyn Manson: Politiet dro

Loven gjorde det ikke klart når GSA godkjente prosessen.

Jeg Tilgang til CNN-brevet er nå gitt Murphy, som ble utnevnt av Trump i 2017 – benekter at han ble presset:

– Vet at jeg har kommet til min egen konklusjon basert på loven og den faktiske informasjonen som er tilgjengelig. Når det gjelder innholdet eller tidspunktet for avgjørelsen min, har jeg aldri blitt direkte eller indirekte presset av noen tjenestemenn, inkludert de som jobber i Det hvite hus eller GSA.

“I motsetning til hva mange medier rapporterer og insisterer på, er min beslutning ikke basert på frykt eller støtte,” fortsetter han.

Han erkjente imidlertid at antallet ikke var nok til å beseire Pittsburghs regjering, og understreket at det ikke var hans jobb å anerkjenne vinneren.

READ  Sport, Premier League Thoroughbred City kommer garantert til å komme med en ny stokkauksjon

– Han skriver at den virkelige vinneren av valget vil bli bestemt av valgprosessen som er oppgitt i grunnloven.

Les mer om denne prosessen her: Dette er Trumps siste sjanse

Trump sier at han ga grønt lys

Til tross for at Murphy insisterte på at han tok sin egen beslutning, kunngjorde USAs president Donald Trump på Twitter at han og hans team hadde gitt grønt lys for godkjenning.

– Hun ble trakassert, truet, mishandlet – Jeg vil ikke at dette skal skje med henne, hennes familie og våre ansatte ved GSA. Saken vår går sterkt, vi vil fortsette kampen og jeg tror vi vil vinne, skriver han og fortsetter:

– Uansett anbefaler jeg Emily og hennes team å gjøre det som må gjøres i henhold til innledende protokoller, avhengig av hva som er best for landet, og jeg har bedt lagkameratene mine om å gjøre det samme.

I brevet til Joe Biden skrev Murphy at han hadde mottatt en rekke trusler over Internett, over telefon og via e-post – mot seg selv, familien, personalet og kjæledyrene i perioden etter valget.

Har du tatt den med deg? Michigan godkjenner valgresultat

Republikanerne ber Trump om å starte prosessen

Selv om de fleste republikanere i kongressen ennå ikke har utfordret presidenten offentlig, har kritikere som tidligere New Jersey-guvernør Chris Christie og Utah Senator Mitt Romney nylig sluttet seg til rekkene. New York Times skriver.

Krisen Trump: To republikanske senatorer Mitt Romney og Lamar Alexander i januar i år. Romney identifiserte seg som en skarp Trump-kritiker og sa at han var bekymret for presidentens forsøk på å snu tidevannet i Michigan i forrige uke. Foto: J. Scott Applewhite / AB

Rett før GSA-godkjenning mandag skriver den republikanske Tennessee-senatoren Lamar Alexander Det er alt som tyder på Twitter om at Joe Biden vil bli valgt som president i USA etter at alle stater har godkjent deres avgjørelser:

READ  Manchester United, Fotball | Mourinho avslører forvirring skapt i United:

– Det er mitt håp at president Trump vil være stolt av sine bemerkelsesverdige prestasjoner, sette landet først og planlegge for raske og ordnede endringer for å hjelpe neste administrasjon med å lykkes. Når du lever et liv offentlig, husker folk hva du gjorde sist.

Romney opprørt mot Trump: – Det er vanskeligere å forestille seg en antidemokratisk handling enn dette

De republikanske senatorene i Ohio, Rob Portman og Shelley Moore Capito i West Virginia, har bedt om en endring i Bidens administrasjon. Skriver AP, Liz Cheney, en kvinne fra Wyoming Congress.

Louisiana senator Bill Cassidy fra det republikanske partiet Han sier det er på tide å dumpe Trump.

– Jeg stemte på Trump, men Joe Biden vant. Han skrev på Twitter mandag at endringen burde igangsettes for landets beste.

VG Rabattkoder

Forretningssamarbeid med Kickback.no

Written By
More from Jakob Leif

Dette er tilfellet med Trump – VG.

Invitert: Donald Trump er tilbake fra en runde på golfbanen i helgen....
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *