Presidentvalg i USA: – Dette er Bidens Corona-team

Han erklærte seier, takket for håp og ba om enhet i stedet for splittelse. Joe Biden, den daværende presidenten i USA, vendte raskt oppmerksomheten mot koronaepidemien, som drepte nesten 250 000 mennesker bare i USA.

Ny amerikansk president: USA har sagt at Joe Biden blir den neste presidenten i USA. Han var der for å si dette på scenen etter seieren.
Se også

I talen han holdt kvelden før norsk tid søndag, Hans første tale som den nyvalgte presidenten, lovet å samle et ekspertpanel for å gi råd om kampen mot viruset.

Mandag forventes Biden å utnevne gruppens formenn, men det er allerede klart hvem den nyvalgte presidenten i USA vil peke på.

Republikansk seierRepublikansk ledelseLiktDemokratisk ledelseDemokratisk seierIngen data / klareSist oppdatert: 09.11.2020 11:37Kilde: DDHQ

Ingen data tilgjengelig ennå

Stemmegivning

Biden (n%)

n Stemmer

Trump (n%)

n Stemmer

Tre ledere

Pitons Corona-team vil ha totalt tolv medlemmer og vil bli ledet av totalt tre personer. I følge New York Times.

Det forventes at de blir utnevnt til ledere:

Felles for dem alle er at de gikk sammen med Joe Biden da han etterlyste rapporter om en koronaepidemi under valgkampen.

Avstand: President Donald Trump dukket opp offentlig for første gang siden valgkvelden. Foto: A.P.
Se også

Ulike Corona News

Byens valgkamp, ​​som det amerikanske og globale samfunnet generelt, var ofte preget av epidemier.

READ  Møtes i følge norske anmeldelser

Offentlige møter organisert av Biden ble redusert i antall og sterkt redusert når det gjaldt å kontrollere epidemien, og var helt forskjellige fra de tusenvis av støttespillere som deltok på Donald Trumps massive offentlige møter.

Biden gjorde Trumps håndtering av epidemien til sitt viktigste flaggspørsmål, og kom med hard kritikk av presidentens håndtering uke for uke.

Som en valgkampanjesak er koronaepidemien en av de viktigste sakene for amerikanske velgere i år.

To verdener: Mens Joe Biden var forsiktig med regler for infeksjonskontroll under valgkampen, var situasjonen på Donald Trumps offentlige møter en helt annen. Video / Foto: NTB / AP
Se også

– Veldig alvorlig sak

Amerikansk ekspert Hilmar Mgelde, forsker ved Norse Research Center i Bergen, er ikke i tvil om hvorfor Biden allerede tar grep.

– Dette er det alvorligste problemet han har å takle, sier Emelde Docbladet.

Han legger til:

– Biden ble valgt på bakgrunn av sitt løfte om høyt kompetent kriseledelse. Han må nå vise sin betydning sikkert og implementere en klar plan, sier Emgelde til Dockbladet.

Komiteens oppgave er å foreslå en plan for Biden, som han kan implementere igjen den dagen han blir installert som president, sa Biden i sin tale søndag kveld.

Mye å spille: Om fire år skal Donald Trump spille det samme spillet Obama spilte i en alder av åtte. Video: Abby
Se også

Han kan gjøre dette

Å takle epidemien er en oppgave som Biden kan gjøre med makten som presidentskapet gir ham, forklarer Mgelde.

– Han kan ofte rømme uten kongress, når han tar ansvaret, sier Mgelde.

Dette er fordi mens demokrater sannsynligvis vil gjenvinne flertall i en av de to kamrene i Kongressen i Representantenes hus, er situasjonen i Senatet fortsatt uklar.

Returnert: Etter at valgresultatet var kjent ble en Twitter-melding fra Donald Trump siden 2016 viktig igjen. Video: AP / Dagbladet TV
Se også

I dag har republikanerne flertall i senatet, med demokrater og republikanere som har like mange representanter siden forrige ukes valg – 48.

Men som president, det vil si som leder for den utøvende makten i USA, kunne Biden gjøre mye mer på eget initiativ, forklarer Mgelde.

READ  125 gjester ble invitert til bryllup i mars. Nå som vaksinasjonen er utsatt, er drømmedagen i fare.

– Han kan lede de relevante departementene og institusjonene til å akselerere innsatsen og koordinere med statene. Ikke minst kan han sende en klar melding til landet og mobilisere for veldedighet. Den amerikanske eksperten sier en slik krisekontakt er helt lav under Trump.

Written By
More from Jakob Leif

I følge Valve kan SteamTech kjøre alle de nyeste spillene –

Bærbare konsoller har alltid ligget bak hjemmekonsoller når det gjelder ytelsesavlesning, i...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *