Rana Grooper kaster seg ut i aksjemarkedsbølgene

Rana Grooper går offentlig etter henne med stjerneinvestorer og en prislapp på 1,9 milliarder dollar. Samtidig jobber meglerne hardt med nye børslister de neste ukene.

Går til børsen: Rana Grooper og administrerende direktør Gunnar Mo.

Frosk Grooper

Publisert:

Rana Grooper, en av Norges største aktører innen jernmalmutvinning, vil søke om å bli med i Euronext Development.

Dette sa selskapet i en børsmelding torsdag morgen.

Gruveselskapet flyr til en sterk jernmalmpris per dag, og nå ønsker nordnorske eiere å selge opptil halvparten av aksjene sine til nye eiere, noe som setter selskapet til 1,85 milliarder kroner i en enkelt transaksjon.

“Rana Groopers liste vil gi tilgang til et bredt spekter av aksjonærer, mens vi har en sterk, nordnorsk eier bak den, sammen med LNS Mining,” sa Gunnar Moe, administrerende direktør i Rana Groopers aksjemarkedsmelding.

Selv om 2020 var det nest beste året for børsintroduksjoner med 54 nye selskaper i Norge, startet 2021 enda sterkere.

I tillegg til Rana Grooper, bekreftet også flyselskapet Flyer og laksebonden Arctic Fish planene for aksjelisten torsdag morgen.

Så langt i år har fem selskaper slått på aksjemarkedet, og syv selskaper er bekreftet i løpet av de kommende ukene, alle i det uregulerte Euronext-vekstmarkedet.

En av dem er Rana Grooper, og anleggene på DNP Markets, Sberbank 1 Markets og Clarkson Plato er allerede utelukket av investorer som John Hude Demon-Anderson, Einstein Strait Spatlan, Arne Playstot og Handelspangen og Nordia. Million.

Les mer

Registreringsår 2020: Børsnoterte selskaper har samlet inn 74 milliarder kroner

Meglerhus som hjelper aksjemarkedskunnskaper med kapitalakkumulering og rådgivning, glede seg over det rene gullrushet. Onsdag registrerte ABG Sundal Collier rekordinntjening i fjerde kvartal, og konkurrentene har travle dager og fulle ordrebøker.

– Det er planlagt ytterligere tre børsnoteringer de neste ukene. Peter Behnke, konsernsjef for DNP Markets, sier det er mer aktivitet og mer interesse blant kundene.

E24 har identifisert en liste over totalt 27 selskaper som har kunngjort eller kunngjort til media at de vurderer en børsnotering i 2021.

– Så lenge markedet er så bra som vi ser det nå, forventer vi at det vil fortsette et stort tilbud av nye selskaper, og vi håper at det i 2020 vil være flere lister på kjernelisten på Oslo Børs enn vi har sett . , Sier Morten Nordkard, SEBs Corporate Finance-styreleder i Norge

I fjor vil SEB snart passere

Selv om spillere som DNP Markets, ABG Chundal Collier, Carnegie, Barreto og Sberbank 1 Markets mottok flere børsnoterte ordrer i fjor, har mange konkurrenter en sterk start på det nye året.

Nordcord og SEP er allerede engasjert i å skaffe kapital og børsnotering for Acres Horizon i januar, og har mottatt ordre på tre flere offentlig kjente varelager, inkludert store selskaper som Elobach og Complete.

Til sammenligning har SEB deltatt i totalt fem børsnoteringer gjennom 2020.

Underveis: Sep og Corporate Finance Manager Morton Nordcard har fått en god start i år.

Moment Studio

– Vi er fornøyd med veksten som har skjedd så langt i 2021, og nå ser det ut til at vi forventer å delta på mer enn ti lister i første halvdel av 2021. Vi har systematisk jobbet for å styrke vår posisjon på grunnlag av en sterk investeringsstyrke mot. Nordiske og internasjonale investorer, vi ser effekten nå, sier Nordcard.

Høyestbydende på E24-listen er Barreto Securities, til sammen åtte.

– Barreto Securities CEO Christian Jomas sier til E24 at Barreto Securities har en veldig travel start i 2021 og har fullført totalt 28 aksje-, obligasjons- og prosjektfinansiering så langt i 2021.

Les mer

Meglerhus Ride Aksjemarkedsbølge: 870 Mill Lønnsfest.

Meglerhuset har gjennomført 12 aksjetransaksjoner hittil i år og har samlet inn 14 milliarder kroner.

– I tillegg jobber vi med mange transaksjoner som ennå ikke er vanlige, sier Jomas.

Peter Hagen, konsernsjef i Carnegie, sa meglingen hadde tosifrede ordrer å liste opp i første halvdel av året.

– Men vi vil ikke dele informasjon om det med mindre kundene våre rapporterer om det, sier Hagen.

Forvent store selskaper

Av de 54 nye selskapene som ble børsnoterte i 2020, havnet de fleste i Euronext-utvikling.

Flertallet er utviklingsselskaper med lav inntekt og lavinntekt. Peter Strom, administrerende partner i ABG Sundal Collier, sier at det er i ferd med å endre seg.

– Vi ser mange større lister i år sammenlignet med i fjor. Strom sier mange eiere av store og verdifulle selskaper, i private equity og familiekontorer, synes fordelene ved å være børsnotering overveldende.

Les mer

Norske meglerhus: Dette er høydepunktet på årets noteringsfest

Han er et eksempel på Link Mobility, et APG-ledet IT-selskap i fjor.

– Her var det en private equity-eier som ønsket å beholde valutaen i form av børsnoterte aksjer som kunne brukes til å erverve selskapet. Nå som vi ser flere mennesker tenke på samme måte, er det definitivt en positiv trend for oss, sier Strom.

Det forventes store selskaper på børsen i år: APG-lederne Peter Strom (til venstre) og Anderson.

Adrian Nielsen

De største selskapene som kunngjør en børsintroduksjon i år inkluderer Rayton Handel, Elopak og Complete.

– Mange selskaper med en markedsverdi på 5-10 milliarder går til aksjemarkedet, men disse er foreløpig ikke kunngjort, sier Strom.

I løpet av det siste året har investorer gitt høyest verdi til utviklingsselskaper. Dette betyr ikke at eiere av store og modne selskaper vil bli skuffet over prisene de får i markedet, ifølge R Anderson, leder for ABG Sundal Colliers investeringsbank.

Les mer

Kvartalsregistrering for ABG: – Vi ser ikke noe tegn på at den blir avviklet

– Nei jeg tror ikke det. For eksempel i dagligvarebutikken, hvis det er en mer moden virksomhet, er den ofte offline, og de børsnoterte selskapene Oxford og Ica er priset mange ganger. Den har lav risiko, sikker kontantstrøm og store, sikre systemer som ikke har blitt utfordret i stor skala av andre forretningsmodeller, sa Anderson.

Investorer bør ha en bred portefølje, noen med høy vekst og Tito-risiko og noen med lav risiko. Å få et lavt multiplum i et modent selskap er ikke gitt hvis risikoprofilen er god, sier han.

ABG Sundal Collier hadde 20 prosent markedsandel i norske børsnoteringer innen 2020, som er den akkumulerte kapitalen. Dette er en økning fra 19 prosent året før.

Fra dette synspunktet blir ordrer bare vurdert der en person spiller en nøkkelrolle i syndikatet, vanligvis referert til som ஒருங்கிணை Global Coordinator.

– Vi har hatt en ledende posisjon i Norge i mange år, men nå tar vi store skritt i Sverige, sier Anderson.

Publisert:

READ  Fikk nyheten om bekymring - 1400 studenter i kø
Written By
More from Jakob Leif

FBI etterforsker

Igjen ble en mann oppdaget som flyr med en jetbag nær Los...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *