Rapport av Hermann Fleiswick og Michael Niva Shipstead fra NRK – VG

Podcast Top: Michael Niva og Hermann Fleswick på den røde løperen for Gulrutton i juni 2020. Foto: Frod Hansen

Shipstead investerer mye i lyd. Nå har de hentet stjernene fra landets største podcast.

Publisert:

– Etter nesten tre år med “fritid” er det på tide at vi går inn i klasserommet og begynner å jobbe litt for pengene. Hermann Fleiswick og Michael Niva sier i en pressemelding fra Shipstead News Media at så langt det faktiske innholdet vi skal lage er, kan vi garantere meningsløst innhold, tull og moro som før.

Mandag morgen var det offisielt: både profilene til “Radiorecept Johnson” og stjernene til “Friminat” vil være fra NRK til Shipstead News Media. I løpet av året lanserer Shipstead sitt eget abonnementsbaserte podcastprodukt.

Les mer

Dor Sagan, Steiner Sagan og Bizarde Dijosteim er NRK.

Det var allerede klart forrige uke at Bjarte Tjøstheim, Tore Sagen og Steinar Sagen forlot NRK.. De vil ikke fortelle deg hvor de skal.

Så samme dag Medier24 visste at profilene hadde forlatt NRK til skipsstaten.

– Vi er veldig glade for å endelig si hvor vi skal, selv om det er litt spennende og skummelt, er vi veldig sikre på måten Shipstead nå går med eksklusivt podcastinnhold, sier Steiner Sagan på vegne av trioen, ifølge pressemelding.

Skipstead fokuserer på lyd

“Radio Welcome” og “Free Time” er to av de største podcastene i landet, ifølge Fotopan. På høsten, i løpet av “radiomottaket” -sesongen, er de fortsatt et sted blant de fem beste, ofte på andreplass, mens “Friminat” er på førsteplass.

Nå er Shipstead News Media forpliktet til lyd. Ennå ikke offisiell, men du kan abonnere på Shipstead-tjenesten og deretter få tilgang til flere podcaster.

READ  Mange ulovlige fester i kveld

Shipstead eier Norges største medieselskaper, inkludert VG, Uptonboston, Stavanger Uptenplot og Bergens Tidende.

Les mer

“Friminate” er Norges største podcast

– Dette er en felles skipstadinnsats, vår ambisjon er å samle det beste podcastinnholdet i Norge på ett sted. Med Media House har vi allerede et stort talent og en posisjon innen podcaster og vil investere mer i kvalitetsinnhold i fremtiden. Vi håper dette vil bidra til større mediemangfold i lyd og tilby mye for alle de som elsker podcaster, ”sa Shiv Juvik, konserndirektør for nyheter i Shipstead.

– Fantastisk sparkåpner

Twitney er veldig glad for å ha signert på “radiomottak” -profilene, og sier de har ønsket å dele meldinger før. Men nå kan hun fortelle i samme slengen om podcaststjerner Hermann Fleiswick og Michael Niva.

– Dette er en stor dag for oss, vi vil begge feire og klemme om det ikke var for Corona. Med disse navnene får vi en fantastisk kickstart på investeringen. Fra alle disse fem stjernene er det en flott kunngjøring at de vil samarbeide med oss, og vi vil klare den tilliten med respekt, sier Shiv Juwik Tweetness.

Så du Hermann Fleswicks “First Time Service”?

Twitness sier podcastinitiativet Shipstead har vært i drift i lang tid, men svært få i Shipstead og mediehus vet detaljene i prosjektet på grunn av konfidensialiteten rundt profilene.

Det er klart for henne at podcastavtalene til brødrene Fleswick, Niva, Djostime og Sagan er med Shipstead, ikke med private medieselskaper.

– Vi forstår at dette evangeliet reiser mange spørsmål, men på grunn av våre avtaler og konkurranseforhold med våre kommende podcaststjerner er vi ikke klare til å dele mer informasjon, sier Tweetness.

READ  John Nicholson går av som visestatsguvernør - mottar ikke fornyet sikkerhetsklarering

NRK Underholdningslærer: – Ingen foretrukket tenkning

– Dette er ikke en foretrukket tenkesituasjon for oss, men samtidig en avtale med Herman, og til Michael, en avtale frem til 2021. Vi hadde kanskje forestilt oss at andre ville være interessert i en avtale relatert til podcaster når kontrakten vår gikk ut. Men det er viktig å understreke at dette også gjelder podcaster. Charlotte Holverson, NRKs underholdningsredaktør, sier at vi ønsker mer samarbeid med Herman og Michael på podcasten.

– Hva betyr det for NRK at du mangler to av de største podkastkommentarene i landet?

– Det blir vanskelig å snu, så vi er veldig fornøyde. Men samtidig må den skattebetalende NRK være et medieselskap som oppdager nye talenter og gjør dem store, og vi har sett hva som skjedde før de store stjernene, og TV, som er livsnerven for å gi seg selv noe av store annonser, sier han:

– Den nye slagmarken er lyd og podcast, og så skjer det mange ting der. Selv om det kan være årsaken til litt panikk, tar vi det også med ro.

Holverson bekrefter også at Fleiswick og Niva vil jobbe med lyd og podcaster på NRK frem til 2021.

Rollen til VG

Selv om profilene er signert med Shipstead, har også medieselskapene i Shipstead mye å si om investeringen.

– Vi er naturlig nok involvert i planleggingen. I likhet med Uptonboston og andre medieselskaper har VG en andel i investeringen. Shipstead ønsker å legge til rette for vekst av podcaster i media de eier, sier VGs sjefredaktør Kart Stereo.

Han kunne ikke kommentere hva prisen på de fem podcasttoppene var.

– Vil dette være et samarbeid med Shipstate for VG?

– Ja, det er ideen. Shipstead driver tjenesten og har avtaler med ulike profiler som lager podcaster. VG og andre medieselskaper får alle muligheter for å få tilgang til det nye nettstedet. Målet er å kunne utvide porteføljen vår og levere mer gass. Etter min mening vil Shipsteins investering være viktig for utviklingen av det norske lydmagasinet. En nasjonal plattform er med på å investere mer.

Les mer

Kraftige sykler etter Hermann Fleiswick-episoden: – En helt annen liga

Stereo sier at han ikke har alle detaljene, men sier det er en podcast som fungerer med ulike profiler for Shipstead.

– De har friheten til å samarbeide med andre på TV og alt.

– Vil flere gå på VG-podcaster?

– Investeringen er på et tidlig stadium, så vi kan ikke gi konkrete svar ennå. VG forteller oss hvor og hvordan vi publiserer innholdet vårt. For å være bestemt, men vi anser dette som en flott mulighet. Vi vil begge vurdere å flytte installerte podcaster og utvikle nye ideer.

Les mer

Hermann Fleiswick tjener en ukentlig lønn: – Jeg har null syn på hva jeg tjener

For registrering: VG er full eier av Shipstead Group. Noen journalister i VG eier aksjer i Shipstead gjennom konsernets aksjespareplan.

Written By
More from Jakob Leif

Tidslinje for aksjonærer med tilleggsprodukter før utgivelsesfristen – E24

Samtidig som SAS er midt i implementeringen av selskapets utvinningsplan med høy...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *