Regjeringen gir et spesielt unntak fra reglene til retur Bø – NRK

– Dette er trist. Aps visepresident Bjørnar Skjæran sier at regjeringen bruker Bø og noen av disse millionærene for å bekjempe formuesskatten.

– Dette er vennskapet mellom konservative politikere. Bø kommune har tatt denne risikoen, og nå blir de reddet av den konservative regjeringen. SVs finanspolitiske talskvinne Gary Elizabeth Kasky sa at det er seriøst når du ser på hvor mange kommuner som er økonomisk bundet.

De reagerer begge, nyheten om at regjeringen nå kommer Bø til unnsetning, og har opprettet en spesiell regel som bare gjelder det nye skatteparadiset i Nord-Norge.

En nevnt her Westerlean Press Og Dagens virksomhet.

Å tiltrekke seg de rike

Kommunen Westerol ble gradvis nasjonalt populær når det gjaldt å redusere formuesskatten for å tiltrekke de velstående til hovedstaden. Forhåpentligvis vil de klage på flyttingen og investere i lokalsamfunnet.

I listen over registranter finner vi mange kjente navn. Bjrn Dæhlie og eiendomsinvestor Einar Andreas Sissener.

Selv om noen ombestemmer seg, Nye navn vil stadig vises i listen. I følge ordføreren ligger antallet “rike” nå på 15-20.

Men en sak kommunen ikke er klar for er hvor dyrt stuntet blir. Det såkalte resultatet av skatteligningsordningen.

Bø gir skattelette betyr mindre penger på vanlige skatter. Bø må dekke dette av seg selv.

Kort fortalt viste beregningen at Bø ville tape 10 millioner, med de som rapporterte å flytte så langt, Viste beregningen gjort av KS.

Regjeringen endret faktisk reglene For å forhindre at kommunens reduserte skatteinntekter motregnes av andre kommuner.

Men nå kommer departementet Norland kommune til unnsetning. De gjør et spesielt unntak fra reglene for Bø.

READ  Mord - Dette kan føre til høyere bøter

– Vi synes det er gunstig for kommuner å tenke kreativt og skape økt aktivitet. Men i dette bestemte området finner vi at effektene ikke er tilstrekkelig i systemet. Statssekretær Paul Peterson (H) sa til NRK at vi tar konsekvensene.

Mangel på trening

Saken er at Bø vil miste cirka 5 millioner skatteinntekter fra de som allerede bor i kommunen, når de reduserer den lokale delen av formuesskatten fra 0,7 til 0,2 prosent.

Det vil ta et tap B sin egen nøkkel. Men de trenger ikke å miste noe mer enn det.

Med regjeringens nye unntak får kommunen hjelp til å kompensere for samfunnets skattetap som oppstår når de rike flytter Til Kommune for å spare skattedollar.

Statssekretær Federson sier at B er den første kommunen i mange byer som gjør en slik endring, så reglene er ikke nok til at Bø kommune kan se alle konsekvensene av denne avgjørelsen.

– Retningslinjer er ikke nok her. De siste tiårene har alle kommuner hatt de høyeste skattesatsene på både inntekt og formue, sier Peterson.

– Vi vurderer at Bø bør se på alle konsekvensene av å redusere formuesskatten. Så de ville bare ty til dette som en siste utvei.

Bø Federson forklarer at tapet i inntektssystemet, dvs. i praksis andre kommuner får mindre, måtte kommunen svare på først, og dette ville føre til slutten på et kraftig fradrag for beskatning.

– Denne tekniske delen er bare for vag. Vi er tydelige på at de må kompensere for tapet av det de kan forutsi selv, men vi håper at de ikke vil kompensere for tapet når systemet ikke er klart nok.

– Dette er ikke en enkel beregning fordi det er så mange Xer her, insisterer statssekretæren.

Andre kommuner håper å ta opp regningen

Arbeiderpartiet og SV føler veldig lite om dette.

Kull Elizabeth Kasky

Kull Elizabeth Kasky (SV).

Foto: Heather berbeck Eliassen / NRK

– Det som skjer i praksis er at vanlige mennesker over hele landet skal ta opp skatteregningen til B-kommunen. Det begynner å få helt meningsløse dimensjoner, sier Schjaran.

Ap-visepresident Lavangan peker på kommunen, ifølge ham Kom i en knipe der de ikke kan gjøre noe.

– Her kunne kommunen ikke gjøre noe med reglene for å hjelpe til med noe de urettferdig hadde brakt. I Bø har regjeringen gjort dette stuntet med kunnskap og vilje, og da må du gå inn og endre reglene slik at andre kommuner og skattebetalere kan dekke hele landets risikokostnader. Dette virker helt meningsløst, spør du meg.

Gary Elizabeth Kasky mener at regjeringen her er på siden av etablerte prosedyrer og forskrifter.

– Bø visste at de ville miste skatteinntekter og inntekter fra staten, noe som er vanskelig tull. Nå går det på bekostning av andre kommuner i landet, sier Kaski.

Federson mener anklagene fra Labour og Socialist People’s Party bare er retorikk.

– Regjeringen har nedsatt en fagkomité nettopp fordi vi ønsker å gjøre dette på en forutsigbar, profesjonell og gjennomtenkt måte. Jeg vil minne både Gusky og Schjrn om at det var et bredt flertall i Bø kommunestyre som stemte for avgjørelsen om formuesskatten, inkludert Ap.

Statssekretæren understreker at det er en viktig politikk at andre kommuner ikke er ansvarlige for selvskading av enkeltkommuner.

– Vi jobber nå med hvordan vi skal løse dette i praksis. Nå har vi funnet en mellomløsning der Bø må ta sin del av tapet, og så svarer vi på resten.

Må se dette prosjektet

En komité ble nedsatt i mai for å gjennomføre en formell gjennomgang av inntektssystemet for kommuner.

Statssekretæren sier at de må foreta en politisk vurdering av konsekvensene av å ha en lavere skattesats enn maksimumssatsen. Komiteen vil levere sin rapport i juni 2022. Da vil det bli laget et nytt estimat for Bø for 2023-budsjettet.

– Så Bø blir foreløpig ansett som et unntak fordi de kom ut først.

Ingen andre kommuner får samme unntak, statssekretæren er tydelig.

Statssekretær Paul Peterson

Statssekretær Paul Peterson (H) Bø har gode nyheter.

Foto: Sortinget / Sortinget

– Betyr dette at andre kommuner i landet får en regning for innovasjon?

– Vi kommer tilbake til de praktiske konsekvensene. Vi må se hvordan beregningen blir.

– Men blir Bø belønnet for å reise først?

– Hva er konsekvensene av deres første exit, vi ser at vilkårene ikke er klare nok. Nå skal vi undersøke dette slik at vi ikke kommer til en lignende situasjon igjen.

Fornøyd ordfører

I januar sa daværende minister for lokalstyre og modernisering, Monica Malland, Gjør det klart at kommunene måtte bære tap og risiko.

I dag er Bø-ordfører Stur Peterson fornøyd med de nye nyhetene.

– Det gir oss trygghet, og vi må bevise at vi vil bruke denne muligheten til å skape nye arbeidsplasser.

Fem millioner må de dekke seg, forventer han:

– Fra første dag fikk jeg beskjed om at det var en risiko å ta. Hvis befolkningen øker nå, som vi tror, ​​vil dette inkludere.

Paul Peterson ble inspirert av innovasjon:

– Generelt er vi for at kommuner skal være kreative og tenke nye løsninger for hvordan de kan skape vekst og innovasjon lokalt, avslutter statssekretæren.

Stur Peterson.

Ordføreren i Bø er optimistisk med tanke på fremtiden.

Foto: Sarah Johannessen Meek / NDP

Written By
More from Jakob Leif

Koronavirus: – Solberg berørte: – Veldig trist

Nylig har vi sett nye tilfeller av infeksjon og død som følge...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *