Regjeringen prioriterer lærere og ansatte i barnehager når det gjelder vaksinering – NRK Norge – Oversikt over nyheter som kommer fra forskjellige deler av landet

Denne artikkelen er mer enn en måned gammel og kan inneholde utdaterte råd fra myndighetene angående koronar hjertesykdom.

Hold deg oppdatert Oversikt over NRK, Eller av FHIs Netsider.

Målet vårt er å redde så mange unge mennesker som mulig fra smitte. Skoler og barnehager skal være stort sett åpne, kontrollert av et trafikklyssystem som styrer nivået av smittevernaktiviteter.

Men til tross for de mange nære kontaktene til lærere og ansatte i barnehage og skolefritidsaktiviteter, var ikke vaksinelinjen i våre prioriterte bransjegrupper.

Nå endrer regjeringen dette.

– Utdanningsminister Kuri Melby (V) NRK sa at vi gir en klar melding til kommunene for å sikre at personalet i barnehagen og skolene blir beskyttet før gjenopptakelsen i august.

For å oppnå dette må kommunene omfordele opptil 10 prosent av vaksinedosene som er tildelt dem.

– Det burde være nok for oss å vaksinere alle. Noen har allerede blitt vaksinert i kommunene gjennom den normale vaksinasjonslinjen, mens andre har blitt vaksinert fordi de bor i kommunen og har fått tilleggsdoser på grunn av høyt smittsomt trykk, sier han.

Blir grønt til høsten

Det har lenge kommet Prioritet bør gis til lærere og ansatte i barnehager. De tror de var i frontlinjen, på lik linje med helsearbeidere. National Institute of Public Health ble åpnet som en prioritet Forfatterne er allerede i april. Men først nå vil regjeringen åpne for å få det til.

Barnehagen er dekorert med et regnbuekart

Årsaken til at ansatte som jobber i skoler og barnehager nå prioriteres, er å kunne opprettholde grønne nivåer til høsten.

Foto: Wither Root / NDP

Les også:


Regjeringen gir ytterligere $ 250 millioner for tapt læring


Årsaken til at dette skjer nå er at vaksinen vil ta lengre tid enn regjeringen forventet.

– Vi trodde vi kunne vaksinere alle voksne i Norge om sommeren. Vi ser at vi ikke kan gjøre det, og da er det viktig å endre strategi, sier Melby.

Hun ber kommunene finne løsninger som vil sikre personalets beskyttelse og personalets aksept av tilbudet når skoler og barnehager åpner igjen om høsten.

– Jeg håper vi finner en god løsning som gjør at dere begge kan ta ferie og vaksinere dere. Det er ingen ordre for deg å bli vaksinert. Du vil ikke gjøre dette på denne måten, men hvis du venter på turen din, kan du gjøre det.

Lærerne er lettere

Nå synes Utdanningsforbundet avgjørelsen er god. De tror det ville være tryggere å komme tilbake etter sommerferien. I tillegg kan det tilby et mer bærekraftig tilbud til barn og unge.

– Nå er det mange lærere som er lettet. Det er trygt å komme tilbake etter sommeren, og det vil gi en flott mulighet for studenter, sier Stephen Handel, president for utdanningsforbundet.

Stephen Handel

Stephen Handel er glad for å høre at lærere blir prioritert i vaksinekøen. Det blir tryggere å gjenåpne skoler etter sommeren.

Foto: Derje Peterson / NDP

Han ville gjerne ha sett dette før, men er fortsatt glad for at det ikke gjorde det.

– Vi har tatt opp dette med regjeringen mange ganger. Men så langt har det blitt sagt at det ikke er noen grunn til å prioritere oss. Derfor sier han at det er bra at dette endelig skjer.

Les også:


Politikere mener at de ikke skal lede vaksineoppstillingen


READ  - Jeg er ikke fornøyd - VG
Written By
More from Jakob Leif

Ny bok: – Jeg prøvde å stoppe faren min

New York (DOCLAD): De siste dagene har det blitt publisert flere bøker...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *