Reserve Keeper – NFF betaler VG for sin egen flytur

Wien / OSLO (VG) Norsk beredskapsland havnet i den østerrikske hovedstaden Wien, men bare med en keeper. Problemene med Per Christian Brutweeds koronettest er at han foreløpig ikke får reise.

Klokka seks landet charterflyet på flyplassen i Wien, og etterlot 18 spillere og 17 besetningsmedlemmer fra laget.

Landslagstrener Leif Gunner sa til Smerut VG at det var en god tur og at de skulle rett til hotellet før den planlagte treningen og pressekonferansen i kveld.

De fleste av spillerne ønsket ikke å kommentere VGs utsendte journalist og gikk stille mot ventebussen.

Landslaget håper fortsatt at Broadweed kommer til Østerrike. Crowe Dwight Anderson, direktør for kommunikasjon og PR for Norges Fotballforbund (NFF), sier den nye testen for VG er negativ, og at hvis han får et klart signal for å reise, vil Brutweed måtte reise med sitt eget fly som et resultat av UEFAs nylige innstrammingstiltak.

Dette burde være et obligatorisk krav, og ifølge Dwight Anderson er det NFF som vil ta ekstraregningen – som “sannsynligvis vil koste 100.000 norske kroner”.

NFF kunngjorde fraværet av Broadweed Nyhetsutgivelse Rett før avgang fra Cartermoine.

– Mandag samlet det nye landslaget seg i Cartermoin og gjennomførte en koronatest før de dro til Østerrike i dag. Med unntak av Christian bredvekt per keeper var alle testresultatene negative. Testen hans ble kalt uendelig, dvs. usikker. Så testen ble analysert på nytt, skriver NFF i pressemeldingen.

Les mer

Stor presentasjon: Dette er det norske beredskapslaget

Dette betyr at det i skrivende stund bare er en keeper for den norsk-østerrikske hovedstaden: Union Saint-Gillois-keeper Anders Christiansen.

– Vi sendte et utvalg for en ny analyse i dag, og det ga ikke endelig svar. Å komme inn i Østerrike og UEFA-protokollen krever et negativt svar på Kovit-19-testen. For sikkerhets skyld har han tatt en ny test. Hvis det er en usikker test, vil han ikke bli med på laget på flyet til Østerrike. Landslagslege Gazelle Eric Stromsk sier at han vil reise etter laget hvis den nye testen viser at han er negativ.

For øyeblikket ikke inkludert: En Christian Brutweed venter fortsatt på et nytt testresultat i Norge. Foto: Tront Reader Digen / NTP Sconfix

Likevel håper fungerende landslagssjef Leif Gunner Smerud at bredvekt blir med på det andre laget under onsdagens kamp mot Østerrike.

– Det er ikke uvanlig at eksperimenter er nyttige for interesserte i fortiden. Men vi tok ingen sjanser nå og går dessverre uten Broadweed. Vi håper han kan ta igjen tidlig i morgen. Fra et sportsperspektiv er det bare å reise med en keeper en ulempe, men vi må respektere den situasjonen, sa Smerud i en uttalelse.

Broadweed er en av få medlemmer av det nyopprettede landslaget som faktisk har litt erfaring fra landslaget. Han var egentlig ikke en av de fem nykommerne på landslaget deres, men en av dem som ble invitert til et landslag og deltok på møtet.

READ  - Selvfølgelig reagerer vi - VG

Djurgordan-keeperen ble smittet med koronaviruset tidligere i høst. Ifølge landslagslegen Stromskok vil han ikke lenger være smittsom.

VG Rabattkoder

Forretningssamarbeid med Kickback.no

Written By
More from Jakob Leif

Medaljehåpet er snudd

Christopher Brune og Array Strandley nådde semifinalen etter at båten kantret på...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *