– Risikoen var for høy – VG

Posttelefon: verdenscup på Lillyhammer 4.-6. Utsatt til desember. Her fokuserer Mattis Stenshagen på forrige sesongs Lillyhammer-løp. Foto: Steen Lisberg Solam

Det blir ikke noe verdensmesterskap i Lillyhammer fra 4. til 6. desember. Norwegian Sky Association-teamet har bedt FIS om å utsette racinghelgen til sesongslutt.

Dette uttalte Norwegian Sky Association i en pressemelding torsdag ettermiddag. Verdensmesterskapet skulle avholdes 4-6. Desember.

Pressemeldingen spesifiserer ingen nye aktuelle datoer for racinghelgen. International Sky Federation (FIS) skriver i sin pressemelding at vi snart vil kunngjøre nye datoer for denne hendelsen.

Når han snakket med VIG FIS Race Director Pierre Mignery tidligere denne måneden, sa han at FIS Reserve har satt en helg i begynnelsen av februar hvis den blir kansellert tidlig på sesongen. Så var det det internasjonale skiforbundet Mange Corona er klare til å avbryte. Hopp-verdenscuprennet i Japan er også utenfor kalenderen etter å ha blitt kansellert på grunn av økt smittepress.

– Det er utviklingen av den smittsomme situasjonen som tar denne avgjørelsen. Det er gjort tett og godt arbeid med helsemyndigheter og regjeringen. Vi hadde en god samtale og en grundig og detaljert protokoll, men vi synes fortsatt risikoen var for høy, ”sa Sky-styreleder Eric Roste VG.

Han sier de allerede er i samtaler med FIS om alternative løsninger og bør vurdere hvordan det er mulig å fullføre helgen, men det er ikke klart når det blir.

– Dette er bare begynnelsen. Det vil også bli utveksling om du skal holde en felles helg, eller dele spillene, sier Roste.

Kulturminister Abid Raja sa i en uttalelse til NDP Resultater Gir mening.

READ  OL i Tokyo, Evind Henriksen | Henriksens vanvittige innlegg

Lillyhammer Olympiapark A.S., president for organiseringsorganet, sa utsettelsen ikke vil ha store økonomiske konsekvenser før verdensmesterskapet blir organisert senere i sesongen. Total kansellering kan føre til store tap.

– Dette betyr at vi i et slikt tilfelle mister i det minste det vi normalt tjener. Anderson sier at dette er betydelig seks poeng.

Les mer

FIS-president: Corona er klar til å avlyse mer i vinter

Race-kaptein Dorborn Brox Peterson forventet ikke å bli kunngjort til verdenscupen for langrenn i Lillyhammer.

– Det er kjedelig, men det er godt å få beskjed tre dager i forveien, sier Brox Peterson.

Han var på et eksperiment med NRK på et skisted i Natrudstyle, rett under Suzuki, for å se muligheten for å flytte løypene dit fra den olympiske bakken på grunn av snøsituasjonen.

Les mer

Fala mener FIS er uskyldig: – utsetter oss for en alvorlig risiko

Han finner ut at siden Para-VM finner sted i Lillyhemer i februar, kan han bli bedt om å ordne senere i sesongen. Men han mener å finne en løsning må være realistisk.

– Alle er i samme båt her. De skal gjøre en helg i Ruga nå og da blir det utover det. Det er klart at FIS har arrangører, og det er vanskelig å fange dem akkurat nå, sier Brox Peterson.

Da løpet ble korona-avlyst på slutten av skisesongen, tok ski en alvorlig vending for mange løpere:

Brox Peterson er også racermester for langrenn og integrert sesongåpner for piedestal. Han sier gropene ikke er truet per i dag, og at kommuneoverlegen har gitt tommelen opp til smittevernprotokollen.

De har nå barbert arrangementet for 90 menn, 55 kvinnelige racere og 55 trenere og smørere.

READ  Situasjonen i Norge er ustabil

– Dette er absolutt minimum. Men vi må klare dette, sier han.

VG Rabattkoder

Forretningssamarbeid med Kickback.no

Written By
More from Jakob Leif

Joe Biden – – truer landet vårt

New York (DOCLAD): Skammer du deg ikke? Under en tale på National...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *