Samsung Galaxy S21 + 5G – Faller mellom to stoler

Vi har aldri testet Samsung Galaxy S21 + 5G-prejudikatet fra året før, men før 2020 var Plus-versjonen den absolutt beste modellen i Galaxy S-serien. For eksempel, da vi gjennomgikk i 2019, sparte det ikke på overordnede Samsung Galaxy S10 +, Som fikk både gode karakterer og vår spesielle anbefaling.

I 2020 kom den med Samsung Galaxy S20 Ultra, Som presset fjorårets Galaxy S20 + -modell til det nå litt kjedelige stedet som den tredje fiolinen i en linje med tre mobiltelefoner, der den største forskjellen mellom Galaxy S20 og Galaxy S20 + er skjermstørrelse og pris.

Innen 2021 vil Samsung følge den samme strategien med alle tre modellene i Galaxy S21-serien, der Galaxy S21 + stort sett er identisk med Galaxy S21, bortsett fra at skjermen er større og dyrere. Likevel har det vært betydelige forbedringer på et tidspunkt sammenlignet med i fjor, så hvis du ikke vil bruke mer, vil det fortsatt koste mer å få det. Galaxy S21 Ultra, Man må lese mer nedenfor.

Samsung Galaxy S21 + 5G
Samsung Galaxy S21 + 5G er tilgjengelig i tre matte farger: Phantom Violet, Phantom Silver og Phantom Black. På forsiden og baksiden er telefonen beskyttet av Gorilla Glass Victus. (Foto: Samsung)

Opprinnelse og konstruksjon

Galaxy S20 + fra 2020 er ikke spesielt pen. Det var som ingeniørene hadde glemt å involvere designerne da de var ferdige med å pakke med de nye mobile funksjonene.

Men med Galaxy S21 Ultra er det også andre boller i år. Designet er oppdatert med en kameramodul som integreres sømløst med metallrammen som omgir mobilhuset. Den nye monstermobilen kommer i nye matte farger, Phantom Violet, Phantom Silver og Phantom Black, som ikke samler telefonens fingeravtrykk, og er betydelig bedre å holde på.

Kameramodul 1

Kameramodul 2

Kameramodulen er sømløst integrert med andre mobiltelefoner. (Foto: Peter Kotschak)

Telefonen er stort sett rammeløs, og frontkameraet er konfigurert som et hull i skjermen. Både foran og bak er Gorilla Glass Victus, mens den smale metallrammen er laget av herdet aluminium, selv om den ligner metallplast. Dette er vårt eneste viktige punkt om mobilens utseende.

Byggekvaliteten er egentlig ingenting å klage på. Samsung Galaxy S21 + føles sterk og solid – du kan bruke den til å stikke en spiker i veggen hvis du ikke finner hammeren. Galaxy S21 Ultra fikk også senere IP68-sertifisering, så det var veldig offisielt at den skulle kunne tåle alt.

Skjermen har en lysstyrke på opptil 1300 natt. Akkurat nok til å bruke mobiltelefonen ute når solen skinner fra den klare himmelen. (Foto: Peter Kotschak)

Skjerm og lyd

Samsung Galaxy S21 + 5G Dynamic AMOLED 2X-skjerm kommer med en adaptiv 120 Hz oppgraderingshastighet, HDR 10+ sertifisering og en maksimal lysstyrke på 1300 netter. Det er nok at du kan bruke mobiltelefonen tydelig ute når solen skinner fra den klare himmelen. Da solen skinte en stund gjennom februarskyen, klarte vi å bekrefte. Fra nå av må du dra til Sahara for å se hva som skjer på skjermen.

READ  Oslo Pars satte ny rekord - Rally for Frederickson-trioen

Fornyelsesrate Tilpasset for å spare strømforbruk. I praksis betyr dette at skjermfrekvensen automatisk endres avhengig av hva som skjer på skjermen. Hvis du ser på et bilde, reduseres frekvensen til 48 Hz. Hvis du ser på video, stiger frekvensen til 60 Hz, mens maksimum 120 Hz oppdateringsfrekvens er aktiv når du blar gjennom websider, manøvrerer rundt menyer eller spiller spill.

Tvinge Samsung Galaxy S20 + -brukere til å velge mellom høy QHD + -oppløsning og høy oppgraderingshastighet (som bare kan kjøre på FHD-oppløsning), skjermen til Samsung Galaxy S21 + er blitt nedgradert sammenlignet med fjorårets modell. Nå er den maksimale oppløsningen bare 2400 x 1080 piksler (FHD +), som er en grei måte å fikse feilen på. Det er ikke nok, Samsung!

Spesielt Galaxy S21 + har en ellers overdrevet skjerm. Skjermkniven er skarp og veldig lys, fargene er veldig sterke, og det å se på HDR10 + -sertifisert skjerm med høy kvalitet på innholdet (f.eks. Fra Netflix) er veldig gøy. Filmen har stor dybde, og kontrastnivået er det beste vi har sett. Brukeropplevelsen er veldig flytende og rask når du flytter menyer, websider og startskjerm.

Når det gjelder lydopplevelsen, tilbyr Galaxy S21 ultra-produkter. Mobil ved bruk av innebygd 32-bit DAC leverer HD-lyd, og støtter også ia Dolby Atmos, Dolby Digital og Dolby Digital Plus og selvfølgelig aptX.

Lydkvaliteten er veldig god når du bruker Galaxy S21 + som lydkilde for musikkstreaming, og telefonen har også et godt sett med stereohøyttalere, slik at du kan bruke den med god samvittighet til å se korte videoer, spille spill uten hodetelefoner eller snakk håndfri.

Andre kamerameldinger inkluderer muligheten til å ta opp video med 8K oppløsning (opptil 60 bilder per sekund). (Foto: Samsung)

Fotoverktøy

Samsung Galaxy S21 + 5G kommer med en 12-megapiksel ultravidvinkel (f / 2.2), 12-megapiksel normalvinkelvisning (med f / 1.8 optisk bildestabilisering) og et 64-megapiksel tele-kamera. Det fremre kameraet er 10 megapiksler (f / 2.2).

READ  Trump beklager og etterforsker mulige bestikkelser

Vi kjenner de fleste av kamerafunksjonene i fjorårets Galaxy S20-serie. Blant annet kombinerer romzoom, som er Samsungs navn for zoomfunksjonen, optisk og digital zoom med den digitale kultivasjonen i bildet, slik at du kan zoome opp til 30 ganger på et hvilket som helst objekt.

I praksis gjøres dette gjennom en teleobjektiv på 64 megapiksler. Den har faktisk bare 1,1x optisk zoom, men i forbindelse med digital zoom kalles denne figuren 3x hybrid optisk zoom. Resten gjøres ved å beskjære bildet, noe som kan gjøres på grunn av den høye oppløsningen på 64 megapiksler.

Karlsbroen i Praha fotografert med henholdsvis ultra vidvinkel, vidvinkel, 3x zoom, 10x zoom og 30x romzoom. (Foto: Peter Kotschak)

Resultatene er foreløpig ikke troverdige. Snarere er det – som i fjor – en gimmick om ikke å kunne lage perfekte bilder.

Det skal bemerkes at med ekte kamerameldinger kan Galaxy S21 + ta opp video med alle kameralinser i 4K-oppløsning og opptil 60 bilder per sekund. For å få mest mulig ut av denne teknologiske utviklingen, har Samsung introdusert en ny kamerafunksjon kalt Director’s View, som lar brukeren manuelt veksle mellom forskjellige linser på kameraet mens du spiller inn video.

Det fremre kameraet på 10 megapiksler kan byttes mellom normal bredde og en slags ultra vidvinkel, og tar utmerkede portrettbilder med bokeh-effekt. (Foto: Peter Kotschak)

Samtidig kan du se deg selv i hjørnet av skjermen – i innleggene – og vi håper den nye funksjonen blir entusiastisk mottatt av YouTubers og andre påvirkere. Imidlertid er regissørens visjon veldig enkel å bruke i praksis, noe som resulterer i en type video vi aldri har sett før fra en mobiltelefon.

Bilder tatt om natten eller i mørke omgivelser har også blitt forbedret, takket være kunstig intelligens, som gir raskere hastighet på sensoren og dermed gir mer lys.

Kvelden ble fotografert på tv-tårnet toižkov i Praha. Utmerket film som gjengir det virkelige fargelivet uten å kaste for mye lys over hele motivet. (Foto: Peter Kotschak)

Ytelse og funksjoner

Under Galaxy S21 + -skjermen er Samsungs helt nye 5Nm 64-biters oktakjerners Exynos 2100-prosessor. I tillegg er telefonen i stand til å lade 5G (SA, NSA og Sub-6 / MM Wave), WiFi 6, 25 watts hurtiglading og 15 watts trådløs lading og andre enheter trådløst.

På samme måte som Apple tilbyr Samsungs nyeste flaggskipsmobil i klimavennlig emballasje, uten den ekstra laderen. Hvis du ikke allerede har en lader og vil kjøpe den som tilbehør, er grossistprisen for mobilen og laderen lik fjorårets pris for den tilsvarende Galaxy S20 + inkludert laderen.

READ  Sykehuslederen inviterte 500 personer til aulaen

Vi har kjørt alle våre vanlige referansetester på mobil, og ikke overraskende er Galaxy S21 + den klart kraftigste smarttelefonen du kan kjøpe for pengene i skrivende stund. Den er ikke like god som testversjonen av Galaxy S21 Ultra, men den er verdt 8 gigabyte RAM sammenlignet med de 16 gigabyte RAM i Galaxy S21 + Ultra-modellen.

Den nærmeste konkurrenten i prisklassen IPhone 12 Pro, Og når man sammenligner testresultatene, lykkes Apple når det gjelder Geekbench 5, som måler den totale ytelsen til CPUen. På den annen side er Samsungs mobil rask i tester som måler grafikkytelse – som GFX-benken og 3D-merket. I daglig bruk er det vanskelig å merke noen reell forskjell.

Faktisk fungerer Samsung Galaxy S21 + som et atomkraftverk. Det er ingen løkker på rullen, alt går i lynhastighet, spesielt med en høy oppdateringsfrekvens på 120 Hz, alt glir sømløst inn i brukergrensesnittet, og enda større applikasjoner (for eksempel spill) Asfalt 9) Eller overdreven multitasking får pannen til å svette.

64 MP

64Mp_resized

En beskrivelse av bildet forstørres her ved hjelp av funksjonen for rask beskjæring i galleriprogrammet. Jo nærmere du kommer, jo mer skarpt og fokusert blir bildet. (Foto: Peter Kotschak)

Konklusjon

Mobilen som faller mellom de to stolene i Galaxy S21-serien er her. Ikke alle kule kamerafunksjoner fra Samsung Galaxy S21 + Galaxy S21 Ultra, Men uten å tilby mye mer enn en stor skjerm, koster det mye mer enn den vanlige Galaxy S21. Mens skjermoppløsningen er den samme over den større modellen, sprer den seg bare over et stort område, pixeldensiteten er lavere, noe som betyr at Galaxy S21 + i praksis faktisk har den verste skjermen av alle tre modellene i Galaxy S21-serien.

I tillegg er den lavere FHD + -oppløsningen en tydelig nedgradering sammenlignet med fjorårets Galaxy S20 + -modell, mens prisen (hvis du investerer i en 25 watts lader) forblir den samme. Dette er et merkelig valg, som Samsung kanskje har tatt for å redusere strømforbruket, men det betyr fortsatt å senke prisen.

Det er et slags trinnvis sett i Samsung Galaxy S21 + Galaxy S-familien. Selv om mobil på mange måter er flott, er det derfor vanskelig for oss å anbefale.

Written By
More from Jakob Leif

Oljemygg mygget opp nesa etter analyse

Oslo Børs holdt seg grønn det meste av dagen mandag, men endte...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *