SBP trekker budet på Entra-E24

SBP sier den nye vurderingen skaper usikkerhet rundt Entras historiske rapportering. Entra-aksjen faller sterkt på Oslo Børs.

Thomas Vinje Øijord / NTB Sconpix

Publisert:,

SamhallSpyKnotsPoljet Norton (SBP) har valgt å trekke satsingen de allerede hadde hos eiendomsselskapet Entra.

Nyheten kommer bare timer etter at Entra kunngjorde at eiendomsporteføljen 56,5 milliarder kroner, eller 4,7 milliarder kroner, var høyere enn tidligere.

Entra gjennomgikk vurderingen som et resultat av auksjonene i SBP og Castellum. Selskapet sa onsdag morgen at økningen i verdsettelsen hovedsakelig var å senke renten.

– Vi fikk ikke de nøyaktige detaljene fra Entra, og vi ble ikke behandlet bra. Derfor trekker vi initiativet i dag, sa SBP-president Elijah Butljan i en direktetelefonkonferanse onsdag ettermiddag.

Les mer

Det nye estimatet øker Entras verdier med 4,7 milliarder kroner

Advokat

SBP sa at den oppdaterte vurderingen ikke ble utført “i samsvar med tidligere praksis” og ikke samsvarte med markedsutviklingen i Norge. Håper.

Informasjon Ny informasjon skaper usikkerhet om den historisk rapporterte rapporten fra Entra. Denne historiske rapporteringen førte til SBPs budgivning, og SBP følte ikke lenger behov for å beskytte troverdigheten til Entras historiske rapport. ”

Butler sier at det nye estimatet ikke er relatert til det norske norskmarkedet, og det er tvilsomt om rangeringer skjer oftere hver måned eller som de gjør her.

– Hva slags rapportering dette egentlig er, er tvilsomt, sier Butlern på konferansesamtalen.

E24 har vært i kontakt med styreleder i Entra, Siri Hutlan, for å søke tilbakemelding på påstandene fra SBP. Styreleder har ennå ikke kommentert saken.

SBP forklarer at de ikke fikk tilgang til detaljert informasjon om rangeringene fra Entra, og sa at Entra var begrenset fordi SBP var en konkurrent i det norske markedet.

Fallende priser i aksjemarkedet

Dermed mener det svenske selskapet at de ikke har fått en “rimelig behandling” og ikke har hatt muligheten til å oppfylle vilkåret for etterforskningen av auksjonen.

Hvis denne betingelsen ikke er oppfylt, er selskapet tvunget til å trekke auksjonen.

Entra-aksjer i Oslo Børs faller mer enn fem prosent etter at nyheten kom. Dagens prisvekst kan sees i diagrammet nedenfor.

Da de kunngjorde sin interesse for to uker siden, startet SBP budkrig for Entra.

Etter det signerte svenske Castellam. Regjeringen i handels- og industridepartementet solgte alle aksjene i Entra til Castell. Planer om å selge fra Entra ble laget for mange år siden, men regjeringen er fortsatt en stor eier gjennom FolkCryptFonted.

Les mer

Slaget om Entra: Den kritiske analytikeren må plutselig stenge munnen

Post
READ  Byrådsformann Bergen oppfordrer folk til å være forberedt på drastiske tiltak - VG
Written By
More from Jakob Leif

– Frykt for å tro for mye – VG

Raket tilt: Hamas skyter raketter mot Israel fra Gaza by. Foto: MAHMUD...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *