Seattle søker konkursbeskyttelse i USA – NOK skylder 48 milliarder dollar

Ricks team sa at det hadde søkt om såkalt “Chapter 11” konkursbeskyttelse for Seattle og dets datterselskaper i Texas.

Seattle rapporterer at selskapets virksomhet fortsetter naturlig.

Rapporten sier Seattle har søkt om tillatelse til ikke å slutte å betale nøkkelleverandører og ansatte. Selskapet forventer å betale alle leverandører på normale vilkår for varene og tjenestene som tilbys mens selskapet er i konkursbeskyttelse.

Det forventes at åpningen av konkurssikkerhet vil føre til konvertering av gjeld til egenkapital, og overlate minimal eller ingenting til eksisterende aksjonærer.

På tirsdag søkte han Seattle Konkursbeskyttelse for fem heleide datterselskaper.

Seattle har en markedsverdi på 266 millioner kroner, etter at handelen ble avsluttet onsdag. Riks aksjekurs har vært nærmere 80 prosent i fjor, men har steget nær 48 prosent de siste tre månedene.

Banklån 7 5,7 milliarder

– Denne kunngjøringen markerer starten på en juridisk støttet prosess som vil skape et selskap som er økonomisk stabilt på lang sikt. Seattle-sjef Stuart Jackson sa i en uttalelse at mens vi jobber for å anskaffe et marked, jobber vi tett med våre partnere for å sikre at vi når en beslutning som gir fleksibilitet i å skaffe poeng under syklusene i vår bransje.

READ  Pave her i ruinene til IS - VG

Selskapet, som kontrolleres av milliardær og reder John Frederickson, har lenge slitt med å gjøre opp selskapets massive gjeld. Seattles bankgjeld er 5,7 milliarder dollar, tilsvarende 48,3 milliarder dollar. Selskapet vil sist bruke 400 millioner dollar i 2018 gjennom “Chapter 11” -prosessen, som er nær 3,4 milliarder kroner i dagens dollarkurs.

“Chapter 11” er en del av American Bankruptcy Act. Dette betyr at selskapet ikke er stengt, men långiverne overtar ledelsen av selskapet under tilsyn av retten, og selskapet får konkursbeskyttelse.

Noen banklån er videresolgt til nye investorer til en lavere pris, som inkluderer en rekke hedgefond som er kompatible med selskapet når de reduserer gjeld.

Donske Bank, en ledende utlåner i Citroen, har blitt løslatt fra sitt totale utlegg på 240 millioner dollar. Lånet skal ha blitt solgt for 20 cent per dollar og mindre.

Seattle Partners, hovedeieren til Seattle, er bare en måned unna Søkt om konkursbeskyttelse I samme domstol i Texas.

– Det er ikke overraskende at Seattle Partners søkte om “Chapter 11”. Over tid har de jobbet for å gjøre det lettere for en sak å bli tiltalt. Så det er ikke overraskende for Citrull, sier forsker Frederick Stein DN ved Clarksons Plato Securities.

Kunngjort konkursbeskyttelse før jul

Frederickson grunnla Seattle i 2005 og ble deretter verdens største riggselskap når det gjelder markedsverdi innen oljeutvikling. Men markedet kollapset etter at oljeprisen falt i 2014, og det gjeldsstyrte selskapet måtte søke om konkursbeskyttelse i 2017.

Etter omstillingen veddet Rick Seattle at en boom i markedet ville hjelpe bankene å betale tilbake. Det håpet ble faktisk knust før koronakrisen i år.

READ  Vi vil støtte Trump: - - Vi er ikke uskyldige

Konsernleder Glenn Ole Rodland kunngjorde i november i fjor at selskapet ville få muligheten til å bruke “Chapter 11”.

“Vi må gjøre Citroen bedre igjen”

Tilbake på den årlige Barreto-konferansen i 2018 presenterte John Fredericksons andre ektemann, Gunnar Winder Eliasen, store planer for Seattle og hvordan selskapet kunne bli lønnsomt.

Gunnar Winter Eliassen med egne hatter for anledningen under Barretokonferansen 2018.

Gunnar Winter Eliassen med egne hatter for anledningen under Barretokonferansen 2018. (Foto: Titric Linnarud Arnason)

Han sa følgende: Blant annet:

– Målet vårt er klart: å skape partnerverdi i Seattle, I Eliasson Og plasser hatten med påskriften “Flott på baksetet”.

Denne spådommen ble ikke oppfylt med kveldens nyheter.(Vilkår)Copyright Dagens Narningslive AS og / eller våre leverandører. Vi liker å dele sakene våre ved hjelp av lenken som guider sidene våre direkte. Kopiering av hele eller deler av innholdet eller annen type applikasjon kan bare skje med skriftlig tillatelse eller ved lov. For ytterligere vilkår Sjekk det ut her.

Written By
More from Jakob Leif

Biden: Syria angriper en advarsel til Iran – VG

Joe Biden sier angrepet i Syria er en klar melding til Iran....
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *