– Selvfølgelig reagerer vi – VG

Byrådsleder Raymond Johansson har blitt kritisert av en gruppe Oslo Høyre for å være for stille på å gjenåpne hovedstaden. Foto: Hagon Mosvold Larsen, NDP

Oslo Høyre mener byrådsleder Raymond Johansson (Ap) har vært veldig stille om å gjenåpne hovedstaden. Johansson anser kritikken som merkelig. Dette er hva han sier om parkgods og fremtidig lettelse.

Publisert:

I St. Hanshagen i Oslo samlet 1000 unge seg utenfor søndag kveld. Hundrevis av unge mennesker samlet seg flere steder i hovedstaden, opplyste politiet. De fleste av dem Masker brukes ikke.

Anne Hobetrick, styreleder for Oslo Høyre, mener byrådsformann Raymond Johansson har vært veldig stille om helgeparkfester og gjenåpning av planer.

– Vi er bekymret for at vi vil se mer av parkgjestfriheten i fremtiden hvis innbyggerne ikke får en tidsplan å håndtere. Regjeringen foreslo gjenåpning for flere uker siden, sier Rick og ber om en gjenåpningsplan fra Johansson.

Åpningsplan: Oslo Høyres gruppeleder Anne Habeth Rick har bedt Raymond Johansson om å gjenåpne en plan. Foto: Nicola Toureng

Reagerer Raymond Johansson

Til VG sier byråd Johansson følgende søndag kveld:

– Jeg er ikke stille, men det er klart at Oslo åpner igjen. Men gjenåpningen må skje gradvis og på en kontrollert måte, ikke fra en dag til en annen, som Oslo Høyre mener. Vi vil ikke komme til situasjonen der vi må åpne og deretter lukke igjen. Vi har sett dette i mange europeiske land og store byer.

Les mer

Politiet: Opptil 1000 ungdommer samlet seg i Oslo Park

Han sier om helgeparkfester, når det gjelder smittevern, er det bedre å være ute enn inne.

READ  Triple Dream Free Kick Saves Vikings - Against Wolwick Referee - VG

– Men når haugene blir så store at det bygger på både gjestfrihet og forsøpling, blir det klart at politiet og kommunen opptrer som vi gjorde i helgen, sier ordføreren.

Fasiliteter etter festen: St. Hanshagen søndag morgen i Oslo. Foto: Josephine Ytre-Eat Jorstadt, V.G.

Corona passerer på vei

Ifølge Helsedirektoratet, den første utgaven av det såkalte koronasertifikatet Kan leveres 4. mai.

Konservativ gruppeleder Johansson håper å gjenåpne samtidig og la vaksinerte personer komme tilbake til butikker og restauranter.

– Innehavere av “vaksinepas” kan flytte tilbake til byen, sier han.

Johansson på sin side svarte at han lenge hadde sagt at han var positiv til en slik sertifisering.

– Men dette er hva regjeringen og nasjonale myndigheter oppretter og publiserer. Selvfølgelig håper jeg regjeringen også synes dette gjelder når det gjelder Oslo. Rick sier det er litt rart å utfordre byrådet på dette, ikke hans egen regjering.

Les mer

Isolerte hotelllanseringer: Krysser grensen for å gå fra Sverige til Norge

Ny pressekonferanse for uken

14. april fortsatte Oslo sin kraft i ytterligere to uker. På en ny pressekonferanse tirsdag var det klart hva Oslos innbyggere skulle håndtere videre.

– Byrådet mottar nå faglige anbefalinger fra nasjonale og lokale helsemyndigheter om hvilke tiltak som skal brukes i Oslo i fremtiden. Vi vurderer dem og håper å kunne implementere mer lindring de neste ukene, men det er infeksjonsnivået som avgjør når de kommer, sier Johansson.

Han legger til at innsatsen til folket har gitt gode resultater ettersom infeksjonsraten har gått ned siden påske.

– Jeg mener befolkningen og næringslivet bør ha en sikker, varig gjenåpning, i stedet for å risikere å åpne for tidlig og deretter stenge igjen, avslutter Johansson.

READ  Byens nye serieleder etter festfotball
Written By
More from Jakob Leif

Trump har saksøkt advokaten for milliarder

Dominions advokat, Sidney Powell, et stemmeapparatfirma, er saksøkt for nesten 11 milliarder...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *