Senatet godkjenner ny høyesterettsdommer Amy Connie Barrett – VG

Ny høyesterettsdommer: Amy Connie Barrett og president Donald Trump etter avstemningen i Senatet. Foto: Chris Clebonis / POOL / Integrated News Photos POOL

Tirsdag kveld godkjente senatet Amy Connie Barrett (48) som den nye høyesterettsdommeren i USA. President Donald Trump har dermed oppnådd en betydelig seier – åtte dager før valget.

Etter flere høringer i det republikanske flertallet i senatet er det klart at katolsk jusprofessor Amy Connie Barrett vil ta over etter det. Det avdøde liberale ikonet Ruth Bader Ginsburg (87).

Han ble godkjent med en margin på 52 mot 48 stemmer og deretter ført til Det hvite hus av høyesterettsdommer Clarence Thomas.

Les mer

Avtale om å splitte

“Jeg snakker for alle når jeg sier at Barrett-familien har vunnet amerikanernes hjerter,” sa Trump når han avsa landets nye høyesterettsdom – og at han anser det naturlig å ta ansvar etter Ginsburg.

“I dag er Barrett ikke bare den femte kvinnen i Høyesterett i USA, men også den første moren til barn i skolealderen,” sa presidenten.

Med senatets godkjennelse har Trump og republikanerne vunnet en plan om å utnevne en ny dommer kort tid før valget 3. november.

Dette er den tredje dommeren Trump har installert i USAs høyesterett, så han har vært i stand til å uttrykke sin identitet i det amerikanske samfunnet i flere tiår – uansett hvordan presidentvalget slutter.

Advarsler rask autentisering: – Dette vil ytterligere irritere demokrater

OSS. Høyesterettsdommere soner livstidsdommer, og av totalt ni dommere regnes seks nå som konservative. I USA har dommere stor makt i viktige sosiale saker, og mange kontroversielle spørsmål, som retten til abort, avgjøres i denne retten.

READ  Full Stromscotset i Isolation - Junior Player Victim - VG

Barretts fetter til VG: – Jeg spurte Amy aldri om politikk

Connie Barrett lover frihet

Demokrater har baktalt republikanernes plan om å utnevne en dommer kort tid før presidentvalget, og folkeavstemningen ble delt mandag kveld.

Susan Collins, en republikansk senator fra Maine, stemte imot å akseptere Connie Barrett som den nye høyesterettsdommeren, ellers stemte alle med sitt eget parti: Demokrater og Republikanere.

Det er klart at Amy Connie Barrett vil ta avgjørelser på uavhengig grunnlag, ikke avhengig av hva som forventes av henne.

– Det er senatorens jobb å få hans politiske synspunkter. Dommerens jobb er å stå imot hans eller hennes politiske preferanser. Føderale dommere stilte ikke til valg, og det er ikke grunnlag for å si at deres preferanser representerer folket, sa høyesterettsdommer Clarence Thomas i sin tale etter at han tiltrådte kontoret.

– Eden jeg avla i kveld var at jeg skulle gjøre arbeidet mitt uten frykt og tjenester, og at jeg ville gjøre det uavhengig av begge parter, uavhengig av mine egne preferanser, fortsatte han.

Barrett blir gjenvalgt ved en seremoni i Høyesterett tirsdag, før han begynner å jobbe på retten.

Kamala Harris: Jeg vil aldri glemme dette

California-senator Kamala Harris, som trakk seg fra visepresidentkampanjen for å stemme mot godkjenning av senatet, sier den raske prosessen er ulovlig.

– Vi vil ikke glemme dette, Han skriver på Twitter.

– I stedet for å gi Govt-19 hjelp til sliterne amerikanere, har Mitch McConnell og republikanerne valgt en høyesterettskandidat – 62 millioner amerikanere har allerede stemt. Det er ekkelt, de må ta ansvar, Hun skriver i en annen melding.

READ  Celine Dion: - Deler sjelden familiebilder

Kongressmedlemmer i partiets venstrefraksjon hadde tidligere kunngjort at de ville prøve å øke setene i Høyesterett hvis Connie Barrett ble utnevnt til høyesterettsdommer. Presidentkandidat Joe Biden har foreløpig ikke kommentert om han støtter planen.

Alexandria Ocacio-Cortes, populær Cald «AOC», Tar ordet etter å ha stemt for å ”utvide retten”.

– Republikanere gjør dette fordi de ikke tror at demokrater har verktøyene til å spille hardt slik de gjør. I lang tid var det riktig. Men deres bulldozeroppførsel er normal, men vi kan ikke la folk bli plaget av at det ikke er noe svar, skriver kongressrepresentanten på Twitter.

I en tale før avstemningen sa imidlertid senatspresident Mitch McConnell at han håpet demokrater ville gjøre det samme hvis de var i deres sko.

– Amy Connie Barrett er en av de andre nominerte til et offentlig kontor, og det vil tjene vår høyesterett i en mannsalder, Han skriver på Twitter.

Tilfredshet: Majoritetsleder i senatet Mitch McConnell gikk ut etter en avstemning om Connie Barrett tirsdag kveld. Foto: J. Scott Applewhite / AB

Senator Ted Cruz sier at folkeavstemningen var en stor seier for amerikanere som ønsker å forsvare landets grunnlov, inkludert retten til å bære våpen.

Corona får kritikk for den planlagte feiringen

Minst 16 personer deltok da de ble utnevnt 26. september i Roshagen.

Se VGs spesial: Slik spredte infeksjonen seg under Rosehagen-festivalen

Det nye merket kommer på en tid da det er en ny eksplosjon i sirkelen rundt visepresident Mike Pence – minst fem av hans ansatte har fått diagnosen koronavirus de siste dagene.

Demokratiske presidentkandidat – og Trump-motstander – Joe Biden var en av demonstrantene.

READ  Clavens mener flere internasjonale kamper har funnet sted - UEFA - kunngjør møte med Viji

– Da USAs president var vert for disse super-spreader-hendelsene, så du hva som skjedde da han ble nominert. Alle disse menneskene, inkludert familien hans. Takk og lov de ser ut til å være bra, alle som mottok Govt, jeg trodde han var klar til å ta en leksjon, sier han før arrangementet på mandag.

Les også: Biden nekter å kommentere om han vil utvide Høyesterett

Senator for det republikanske partiet i North Dakota sa at han ville delta på arrangementet. Kevin Kramer CNN

– Det høres ut som å være på utsiden, det hjelper definitivt. Tilsynelatende er det mye plass, og ren luft, så nei, jeg er ikke så bekymret, sier han.

Florida Senator Rick Scott sier at han ennå ikke har bestemt seg for om han skal delta.

– Det er viktig for folk å ha på seg en maske og holde avstand, sier han på spørsmål om sikkerheten ved arrangementet.

VG Rabattkoder

Forretningssamarbeid med Kickback.no

Written By
More from Jakob Leif

MEXICO CITY – En tunnel krasjet etter at en bro kollapset

En bro kollapser i Mexico by, og fører til at t-banen kjører...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *