Singapore og Taiwan – kul suksesshistorie

I slutten av april stemte en Bloomberg gjennomgang Singapore drar til det beste landet under koronainfeksjoner på grunn av den svært lave spredningen av infeksjonen i landet og god vaksinebeskyttelse.

Taiwan har lenge kontrollert koronavirus ved hjelp av effektive tiltak.

Denne uken har den gode trenden endret seg drastisk i begge land. Bare 246 nye tilfeller ble rapportert i Singapore i forrige uke, mot 1200 i Taiwan. BBC.

Økningen i antall infiserte land er i tråd med situasjonen i andre asiatiske land. Som nevnt tidligere har Asia opplevd noe Infeksjon, Har oppdaget flere infeksjoner de siste to ukene enn i USA, Europa og Afrika.

Bakgrunnen for økningen i infeksjon i forskjellige land er forskjellig.

Smitte i strippeklubber

I Taiwan mener førsteamanuensis Lin Hsien-ho ved National Taiwan University at uforsiktighet og selvtilfredshet i landets situasjon kan ha skapt en økning i epidemien.

– Legene tok det ikke på alvor, sykehus var ikke klare, de gjorde ikke mye diagnose. Det var definitivt en viss tilfredshet, sier han til BBC.

Lynn sier at landet burde ha innsett at viruset ikke ville trenge inn i Taiwans grenser.

Taiwan endret deretter isolasjonsreglene fra de vanlige 14 dagene til tre dager.

Etter det så landet spredningen av viruset fra kinesiske piloter og landets befolkning og så på strippeklubber.

– Dr. Li sier at du var de som sang, drakk og hadde hyppig kontakt med hverandre hjemme.

Epidemiolog Chen Xien-jen sa at det faktum at mange som testet positivt ikke rapporterte at de hadde besøkt slike strippeklubber gjorde diagnosen enda vanskeligere.

READ  Elon Musk antyder bitcoin-dumping på Twitter - Bitcoin faller til 42 500 dollar

– Det minner oss om at selv når veldig små deler av befolkningen bryter reglene, kan det føre til “lekkasjer”, sa Dr. Chen.

Glassvegg: Til en stor overraskelse for en familie i Singapore falt glassveggen i stuen sammen til tusenvis av søppelmat. Video: Evan Larson / Douglas TV
Se også

Infeksjon via flyplasser

I Singapore er de fleste av utbruddene knyttet til hovedflyplassen, Changi, og utenlandske reisende til landet.

Mange av ofrene var i kontakt med personalet på flyplassen og mennesker fra høyrisiko-land. Det sies at viruset har spredt seg av ansatte da de spiste på restauranter som er tilgjengelige for publikum på og rundt flyplassen.

Mange har advart mot dette hullet, og det vil skape problemer. Nå som økningen i infeksjon er et faktum, er mange singaporeanske irritert.

– Jeg forstår hvorfor folk er frustrerte når flertallet av singaporeanere følger retningslinjene, sier professor Theo Yik Ying, som fortsetter å fortelle BBC ved NUS School of Public Health:

Changi: Passasjerer reiser rundt Changi, Singapores største flyplass, i mars. Foto: AFP
Changi: Passasjerer reiser rundt Changi, Singapores største flyplass, i mars. Foto: AFP
Se også

– Men vi er ikke som Kina, som helt kan dekke grensene. Vårt rykte som et land, vår økonomi er knyttet til vår posisjon som et handelsnav.

Likevel mener han at situasjonen i disse landene bør sees på som en advarsel til andre land.

– Når jeg ser land i Europa eller USA begynner å slappe av, tror jeg de burde være veldig forsiktige og se seg rundt i verden for å se hva som skjer. Det som skjedde i Taiwan og Singapore er et tegn på at vi ikke kan være uforsiktige.

Written By
More from Jakob Leif

Ulovlig tilbakeholdenhet i fem

Det er en massiv inngripen i privat- og familielivet. Hans Friedrich Martinusen,...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *