Situasjonen i Norge er ustabil

Dette er det siste i National Institutes of Public Health (FHI) Ukentlig rapport.

I forrige uke ble det registrert 2900 saker, en økning på 7 prosent fra den 50. uken. Samtidig økte antallet testede med 22 prosent, og den positive frekvensen blant de testede falt fra 2,3 prosent til 2 prosent.

Oslo (med 619 saker) og Wieken (med 1.086 saker) utgjorde 59 prosent av tilfellene som ble registrert i den 51. uken.

– Det kreves fortsatt sterk innsats for å redusere spredning av sykdommen, og det er viktig at kommuner over hele landet opprettholder sin gode beredskap for raskt å oppdage og kontrollere utbrudd lokalt, skriver FHI-rapporten.

Betydelig økning i disse distriktene

Siden den 50. uken har det vært en nedgang i registrerte saker i både Oslo og Viken. FHI påpeker likevel at lokale eksplosjoner førte til en økning i antall saker registrert i syv distrikter forrige uke.

– FHI skriver at det har vært en betydelig økning i antall rapporterte tilfeller i innenlandske, Westfold og Telemark og Trendelock de siste to ukene.

I uke 51 ble det rapportert om 12 dødsfall.

– FHI skriver at det er nesten halvparten så mye som de fire foregående ukene, men det er for tidlig å si om dette er en reell tilbakegang siden post mortem-poster sannsynligvis vil forekomme.

Corona-Julie: Disse reglene og anbefalingene gjelder i julen. Video: Regjering og NDP
Se også

Mutasjonen er ennå ikke funnet i Norge

I forrige uke ble en ny variant av SARS-CoV-2 kunngjort fra Storbritannia, som inkluderer forskjellige mutasjoner. Denne varianten sies å være 70 prosent mer smittsom.

Mandag innførte Norge suspensjon av alle direkteflyvninger og strengere restriksjoner for passasjerer som ankommer fra landet. Onsdag gjenopptok regjeringen driften, inkludert andre juledag.

READ  - Håper Trump fortsetter å lage mat - VG

– Vi ønsker mer tid til å lære mer om virusvarianten og forhindre at den sprer seg i Norge. Hvis denne varianten av viruset ikke eksisterer i landet, vil det være enorme helsemessige fordeler ved å lukke det, sa helse- og omsorgstjenesteminister Bent Hay (H) i en uttalelse.

– Vi har aldri sett denne variasjonen i Norge, skriver FHI i sin ukentlige rapport.

Written By
More from Jakob Leif

Minst 13 drepte i Italia taubanekrasj

Dødstallet etter en taubaneulykke søndag morgen i Italias nordlige Piemonte fortsetter å...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *