Skole i Nanostat: – Avbryter 17. mai feiring:

Til alle barn og foreldre på Ma Mura School. Det er kommunen, skolen, FAU og 17. mai-komiteen. Dessverre bestemte Govt-19 situasjonen at 17. mai-arrangementet i 2021 ikke kunne holdes på skolen.

Slik begynner en SMS som sendes til alle foreldre ved Mora skole i Nunnestad kommune. Skolens FAU-president Christian Bends skrev nyheten.

– Vi har lenge håpet at 17. mai kunne ordnes, men for å være sikker på at ordføreren har vært i kontakt med ordføreren, sendte han signaler om at 17. mai ikke kunne gjennomføres i år, sier Bends Eatswall Woollensecker Flat, Hvem nevnte saken først.

– Veldig trist

Bends sier til Docladet at det er veldig trist å måtte avlyse feiringen for andre år på rad.

– Å være med å fortelle foreldrene dette er aldri gøy. Vi vet at det er mange barn som forventet en litt lysere fontene, og da er 17. mai en flott mulighet til å markere den, sier Bends.

– Bakgrunnen er at arrangementet er så omfattende at vi ikke begynner å bruke tid, ressurser hvis det risikerer å bli avlyst, sier han.

Nannestad-ordfører Hans Dew (Ap) sier til Doc Platte at han forstår avgjørelsen og vil at hver skole i kommunen skal bestemme hvordan 17. mai-feiringen skal se ut.

– Det krever arbeid. Han sier at hvis det viser seg at private skoler og kommunen kan ordne noe mer omfattende, kan de raskt komme tilbake til ren lykke.

Andre 17. mai-feiringer organisert i regi av kommunen blir foreløpig ikke avlyst. Kommunen jobber med en alternativ løsning, sier han.

– Han er !: 17. mai overrasket kongefamilien alle da de ankom palassbalkongen for å synge nasjonalsangen. Video: NRK Pool og Roseland og Writing / Docled TV
Se også

Mindre begivenheter

I Norges nest største by har 17. mai-teamet utviklet planer for en alternativ løsning siden november. Sicily Like, lederen for gruppen i Bergen, sier til Docladet at alle bidrag til store samlinger vil bli kansellert.

READ  - Første gang jeg klødde i beina - NRK Games - Sportsnyheter, resultater og kringkastingsplan

Både flaggetog hovedtoget avsluttes i 2021. Det er planlagt for små arrangementer og båttogter i distriktene.

Teamet er imidlertid klar til å gjøre endringer i planene hvis infeksjonssituasjonen krever det.

– Vi legger planer for å fikse den smittsomme tilstanden, sier han.

– Hvis vi ikke hadde planlagt noe, hadde det vært trist, og da hadde det vært muligheter for arrangementer. Vi må gjøre den endringen de siste ukene i samarbeid med kommunen og smitteverntjenesten, sier Like.

Han bemerker at de har mer erfaring i år enn i fjor, og at folk er vant til å følge smittevernregler.

– Hvis vi har noe verdig, sier han at det er en feiring av en flott dag.

Følger infeksjon

Cecil Transtall, styreleder i 17. mai-komiteen i Trondheim, sier til DocLadette at de åpner for en større feiring i år enn i fjor, men den tradisjonelle feiringen blir avlyst. Gruppen planlegger imidlertid å ha tog, korps og kveldsklær i distriktene.

– Vi håper vi kan holde oss til planen vi har lagt ut, men vi anser det som umulig å ha en full åpning, uavhengig av hvordan infeksjonstallene beveger seg, sier han.

Teamet er klar til å endre planene hvis ikke mindre hendelser er ekskludert.

Ann Cecilie Deckfeld, leder for 17. mai-teamet i Stavanger, sier at de også overvåker infeksjonsstatistikk daglig.

– Vi følger myndighetenes anbefalinger, men nå som smitten vår er under press, håper vi vi kan planlegge 17. mai, sier han.

– Foreløpig har vi muligheten til å arrangere bydekkende tog. Tekfeldt sier at offentlige tog og barnetog ikke vil være tradisjonelle på grunn av mengden.

READ  Overtidskontrakt - Stor streikforebygging - VG

– Alt er usikkert

Eva Lockertson Stenwold, leder for 17. mai-gruppen i Trams, insisterer på at planlegging er i sin spede begynnelse, men de planlegger å arrangere mindre arrangementer i distriktene.

– Stenwold sier det ikke vil være store skoletog og ingen offentlige tog.

Han understreker også usikkerheten rundt infeksjonssituasjonen i Troms. Bakgrunn for økt infeksjon av muterte virus i kommunen.

– Du befinner deg plutselig i en situasjon du ikke kjenner, så det kommer helt an på om vi blir vaksinert eller ikke. I utgangspunktet planlegger vi et speidertog. Det er et tog med speidere bare, så det er ikke mye publikum, sier han.

– Hvis det er vaksine, bør du foreta en vurdering om du fortsatt kan åpne den. Du er i en situasjon der alt er usikkert, men samtidig må du planlegge.

– Nappe er vanlig 17. blekk

Kulturminister Abid Raja (V) Tidligere fortalt Duckplay Det er absolutt umulig å si hvordan feiringen blir nå, mange måneder før 17. mai.

– Infeksjonssituasjonen har endret seg betydelig siden det muterte viruset ble diagnostisert i januar, mens det er mange lyspunkter i vaksinering av sårbare grupper, sa han til Daclat.

Raja sa at helsepersonell ennå ikke har gitt ut sine anbefalinger.

– I regjeringen vil vi prøve å bringe retningslinjer for årets feiring så tidlig vi kan. Raja sa at så snart påsken er over, vil vi vite mer om infeksjonssituasjonen og kan gi bedre retningslinjer.

Kulturministeren er imidlertid ikke så optimistisk som nå:

READ  Wildfire control i Northmarka

– Jeg håper vi får noen elementer på barnetogene, men slik situasjonen råder i dag, kommer vi ikke til det store møtet vi forbinder med en vanlig 17. mai. Så en vanlig 17. mai, jeg tror det ikke vil være uheldig, sa kongen:

– 17. mai er det barnedagen, og vi vil gjøre vårt beste for å gjøre best mulig arrangementer for den beste dagen for barna. Jeg håper vi får både flaggheising og lyden av tropper over hele landet. “Jeg tror at i 2021 vil vi få en bedre følelse av nasjonalitet, slik jeg tror vi klarte i 2020,” sa han.

Written By
More from Jakob Leif

Sverige og Danmark – Her slår hetebølgen til

Deler av Danmark og Sverige er prognostisert over 30 grader. Det svenske...
Read More

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *